Varkenskotelet met picklessaus, gratin dauphinois en boontjes
Varkenskotelet met picklessaus, gratin dauphinois en boontjes
Varkenskotelet met picklessaus, gratin dauphinois en boontjes
Varkenskotelet met picklessaus, gratin dauphinois en boontjes
Ingrediënten
4 personen
Varkenskoteletten
4
Boontjes
400 g
Ui
1
Melk
0,4 l
Room
0,4 l
Rozemarijn
Tijm
Look
2 teentjes
Nootmuskaat
1 snuifje
Boter
1 klontje
Loskokende aardappelen
1.000 g
Gemalen kaasemmental
150 g
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Tijm
1 takje
Laurier
2
Pickles
3 el
Witte wijn
0,2 l
Bruine fondof kippenbouillon
0,2 l
Room
0,1 l
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
0,4 l Room, 0,4 l melk, rozemarijn, tijm, 2 teentjes Look, 1 snuifje nootmuskaat
2
Doe de room met de melk, de rozemarijn, de tijm en de look in een pot en breng het geheel op een zacht vuur aan de kook. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat het mengsel voor een derde inkoken.
1.000 g Loskokende aardappelen
3
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken van ongeveer 3 mm dik. Je kan hiervoor een mandoline gebruiken.
4
Boter een ovenschaal in en schik de plakken aardappel dakpansgewijs in de ovenschaal. Werk in lagen, tot de schaal voor twee derde gevuld is.
5
Giet het melk-roommengsel door een zeef over de aardappelen.
150 g gemalen kaas (emmental)
6
Strooi de gemalen kaas over de aardappelen en schuif de gratin in de oven voor 40 minuten.
4 varkenskoteletten, 1 klontje boter
7
Smelt een klontje boter in een pan. Kruid de koteletten met peper en zout en bak ze in de boter op beide kanten. Zet ze daarna even apart.
2 Sjalotten
8
Snijd de sjalotten in slierten en stoof ze mee in de boter.
1 teentje Look, 1 takje tijm, 2 laurier
9
Pel en plet de look en voeg hem toe. Voeg ook de tijm en de laurier toe.
3 el pickles, 0,2 l witte wijn
10
Voeg de pickles toe, gevolgd door de witte wijn. Breng de saus aan de kook.
0,2 l bruine fond (of kippenbouillon), 0,1 l Room
11
Als de saus kookt: voeg de bruine fond en de room toe. Laat even inkoken.
12
Kruid de picklessaus met peper en zout. Leg de koteletten nog even in de saus.
400 g boontjes
13
Kuis de boontjes en kook ze gaar in een pot gezouten water. Giet ze daarna af.
1 ui
14
Pel de ui en snipper ze fijn. Stoof de ui aan in boter. Voeg de boontjes toe en laat even stoven. Breng op smaak met peper en zout.
15
Schep wat van de gratin op een bord en leg er een kotelet bij. Lepel de picklessaus erover en serveer met de gestoofde boontjes.
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
0,4 l Room, 0,4 l melk, rozemarijn, tijm, 2 teentjes Look, 1 snuifje nootmuskaat
2
Doe de room met de melk, de rozemarijn, de tijm en de look in een pot en breng het geheel op een zacht vuur aan de kook. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat het mengsel voor een derde inkoken.
1.000 g Loskokende aardappelen
3
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken van ongeveer 3 mm dik. Je kan hiervoor een mandoline gebruiken.
4
Boter een ovenschaal in en schik de plakken aardappel dakpansgewijs in de ovenschaal. Werk in lagen, tot de schaal voor twee derde gevuld is.
5
Giet het melk-roommengsel door een zeef over de aardappelen.
150 g gemalen kaas (emmental)
6
Strooi de gemalen kaas over de aardappelen en schuif de gratin in de oven voor 40 minuten.
4 varkenskoteletten, 1 klontje boter
7
Smelt een klontje boter in een pan. Kruid de koteletten met peper en zout en bak ze in de boter op beide kanten. Zet ze daarna even apart.
2 Sjalotten
8
Snijd de sjalotten in slierten en stoof ze mee in de boter.
1 teentje Look, 1 takje tijm, 2 laurier
9
Pel en plet de look en voeg hem toe. Voeg ook de tijm en de laurier toe.
3 el pickles, 0,2 l witte wijn
10
Voeg de pickles toe, gevolgd door de witte wijn. Breng de saus aan de kook.
0,2 l bruine fond (of kippenbouillon), 0,1 l Room
11
Als de saus kookt: voeg de bruine fond en de room toe. Laat even inkoken.
12
Kruid de picklessaus met peper en zout. Leg de koteletten nog even in de saus.
400 g boontjes
13
Kuis de boontjes en kook ze gaar in een pot gezouten water. Giet ze daarna af.
1 ui
14
Pel de ui en snipper ze fijn. Stoof de ui aan in boter. Voeg de boontjes toe en laat even stoven. Breng op smaak met peper en zout.
15
Schep wat van de gratin op een bord en leg er een kotelet bij. Lepel de picklessaus erover en serveer met de gestoofde boontjes.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 15m
Ingrediënten
Varkenskoteletten
4
Boontjes
400 g
Ui
1
Melk
0,4 l
Room
0,4 l
Rozemarijn
Tijm
Look
2 teentjes
Nootmuskaat
1 snuifje
Boter
1 klontje
Loskokende aardappelen
1.000 g
Gemalen kaasemmental
150 g
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Tijm
1 takje
Laurier
2
Pickles
3 el
Witte wijn
0,2 l
Bruine fondof kippenbouillon
0,2 l
Room
0,1 l
Varkenskotelet met picklessaus, gratin dauphinois en boontjes
Een gebakken varkenskotelet met picklessaus, romige gratin en gestoofde boontjes.Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
0,4 l Room, 0,4 l melk, rozemarijn, tijm, 2 teentjes Look, 1 snuifje nootmuskaat
2
Doe de room met de melk, de rozemarijn, de tijm en de look in een pot en breng het geheel op een zacht vuur aan de kook. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat het mengsel voor een derde inkoken.
1.000 g Loskokende aardappelen
3
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken van ongeveer 3 mm dik. Je kan hiervoor een mandoline gebruiken.
4
Boter een ovenschaal in en schik de plakken aardappel dakpansgewijs in de ovenschaal. Werk in lagen, tot de schaal voor twee derde gevuld is.
5
Giet het melk-roommengsel door een zeef over de aardappelen.
150 g gemalen kaas (emmental)
6
Strooi de gemalen kaas over de aardappelen en schuif de gratin in de oven voor 40 minuten.
4 varkenskoteletten, 1 klontje boter
7
Smelt een klontje boter in een pan. Kruid de koteletten met peper en zout en bak ze in de boter op beide kanten. Zet ze daarna even apart.
2 Sjalotten
8
Snijd de sjalotten in slierten en stoof ze mee in de boter.
1 teentje Look, 1 takje tijm, 2 laurier
9
Pel en plet de look en voeg hem toe. Voeg ook de tijm en de laurier toe.
3 el pickles, 0,2 l witte wijn
10
Voeg de pickles toe, gevolgd door de witte wijn. Breng de saus aan de kook.
0,2 l bruine fond (of kippenbouillon), 0,1 l Room
11
Als de saus kookt: voeg de bruine fond en de room toe. Laat even inkoken.
12
Kruid de picklessaus met peper en zout. Leg de koteletten nog even in de saus.
400 g boontjes
13
Kuis de boontjes en kook ze gaar in een pot gezouten water. Giet ze daarna af.
1 ui
14
Pel de ui en snipper ze fijn. Stoof de ui aan in boter. Voeg de boontjes toe en laat even stoven. Breng op smaak met peper en zout.
15
Schep wat van de gratin op een bord en leg er een kotelet bij. Lepel de picklessaus erover en serveer met de gestoofde boontjes.