Varkenshaasje met spek, Ratte du Touquet en witloofsalade
Varkenshaasje met spek, Ratte du Touquet en witloofsalade
Dit is een heerlijk gerecht voor de eerste lentedagen. Steek de barbecue maar aan voor dit in spek gerolde varkenshaasje ingestreken met een zoete marinade waardoor het vlees een krokant laklaagje krijgt. Geef er ratte-aardappelen en een eenvoudige witloofsalade bij.
Varkenshaasje met spek, Ratte du Touquet en witloofsalade
Varkenshaasje met spek, Ratte du Touquet en witloofsalade
Dit is een heerlijk gerecht voor de eerste lentedagen. Steek de barbecue maar aan voor dit in spek gerolde varkenshaasje ingestreken met een zoete marinade waardoor het vlees een krokant laklaagje krijgt. Geef er ratte-aardappelen en een eenvoudige witloofsalade bij.
Ingrediënten
4 personen
Varkenshaasje
800 g
Peper
Zout
Spek
10 plakjes
Ahornsiroop
4 el
Arachideolie
2 el
Mosterd
2 tl
Cayennepeper
Tijm
Ratte-aardappelen
800 g
Olijfolie
Grof zout
Look
1 teentje
Rozemarijn
1 takje
Mayonaise
2 el
Yoghurt
2 el
Dragonazijn
1 scheutje
Witloof
2 stronken
Roodlof
2 stronken
Lente-ui
1
Bieslook
0,3 bosjes
Benodigdheden
Een barbecue
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Het varkenshaasje
1
Verwarm de barbecue.
800 g varkenshaasje, peper, zout
2
Kruid het varkenshaasje aan alle kanten met peper en zout.
10 plakjes spek
3
Leg de plakjes spek op een ovenschaal zodat ze elkaar in de lengte wat overlappen.
4
Leg het varkenshaasje op het spek. Draai het spek rond het haasje. Leg het met de naad naar beneden.
4 el ahornsiroop, 2 el arachideolie, 1 tl mosterd, cayennepeper, zout, tijm
5
Meng de ahornsiroop met olie, mosterd, cayennepeper en zout. Snijd de tijm fijn en meng hem door de marinade.
TIPJe kunt de ahornsiroop eventueel vervangen door honing.
6
Strijk het vlees in met marinade met behulp van een keukenpenseel.
7
Grill het vlees 20 minuten op de barbecue. Doe het deksel van de barbecue dicht. Draai het vlees om de 5 minuten om en bestrijk telkens met wat extra marinade.
De aardappelen
800 g ratte-aardappelen
8
Kook de aardappelen zonder ze te schillen gaar in gezouten water.
olijfolie, peper, grof zout
9
Giet de aardappelen af. Snijd ze in grote stukken en meng met wat olijfolie. Kruid met grof zout en peper.
1 teentje Look, 1 takje rozemarijn
10
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de lookpulp bij de aardappelen. Rits de blaadjes van de rozemarijn en snijd ze wat fijner.
11
Meng alles goed door elkaar.
De witloofsalade met dressing
2 el mayonaise, 2 el Yoghurt, 1 tl mosterd, 1 scheutje dragonazijn
12
Meng de mayonaise met de yoghurt, de mosterd en een scheutje dragonazijn.
2 stronken witloof, 2 stronken Roodlof
13
Verwijder de harde kern uit het witloof en het roodlof. Snijd het witloof en het roodloof grof. Meng er de dressing door.
1 lente-ui, peper, zout
14
Snipper de lente-ui en meng hem door de salade. Kruid met peper en zout.
0,3 bosjes Bieslook
15
Snijd de bieslook grof en meng hem door de salade.
Afwerken en serveren
16
Grill de aardappelen ook op de barbecue. Draai het vlees nog een laatste keer om en bestrijk met marinade.
17
Snijd het varkenshaasje in plakken. Het vlees moet gaar zijn, maar mag nog wel rosé zijn.
18
Serveer het vlees met de gegrilde aardappelen en de salade.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Het varkenshaasje
1
Verwarm de barbecue.
800 g varkenshaasje, peper, zout
2
Kruid het varkenshaasje aan alle kanten met peper en zout.
10 plakjes spek
3
Leg de plakjes spek op een ovenschaal zodat ze elkaar in de lengte wat overlappen.
4
Leg het varkenshaasje op het spek. Draai het spek rond het haasje. Leg het met de naad naar beneden.
4 el ahornsiroop, 2 el arachideolie, 1 tl mosterd, cayennepeper, zout, tijm
5
Meng de ahornsiroop met olie, mosterd, cayennepeper en zout. Snijd de tijm fijn en meng hem door de marinade.
TIPJe kunt de ahornsiroop eventueel vervangen door honing.
6
Strijk het vlees in met marinade met behulp van een keukenpenseel.
7
Grill het vlees 20 minuten op de barbecue. Doe het deksel van de barbecue dicht. Draai het vlees om de 5 minuten om en bestrijk telkens met wat extra marinade.
De aardappelen
800 g ratte-aardappelen
8
Kook de aardappelen zonder ze te schillen gaar in gezouten water.
olijfolie, peper, grof zout
9
Giet de aardappelen af. Snijd ze in grote stukken en meng met wat olijfolie. Kruid met grof zout en peper.
1 teentje Look, 1 takje rozemarijn
10
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de lookpulp bij de aardappelen. Rits de blaadjes van de rozemarijn en snijd ze wat fijner.
11
Meng alles goed door elkaar.
De witloofsalade met dressing
2 el mayonaise, 2 el Yoghurt, 1 tl mosterd, 1 scheutje dragonazijn
12
Meng de mayonaise met de yoghurt, de mosterd en een scheutje dragonazijn.
2 stronken witloof, 2 stronken Roodlof
13
Verwijder de harde kern uit het witloof en het roodlof. Snijd het witloof en het roodloof grof. Meng er de dressing door.
1 lente-ui, peper, zout
14
Snipper de lente-ui en meng hem door de salade. Kruid met peper en zout.
0,3 bosjes Bieslook
15
Snijd de bieslook grof en meng hem door de salade.
Afwerken en serveren
16
Grill de aardappelen ook op de barbecue. Draai het vlees nog een laatste keer om en bestrijk met marinade.
17
Snijd het varkenshaasje in plakken. Het vlees moet gaar zijn, maar mag nog wel rosé zijn.
18
Serveer het vlees met de gegrilde aardappelen en de salade.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Varkenshaasje
800 g
Peper
Zout
Spek
10 plakjes
Ahornsiroop
4 el
Arachideolie
2 el
Mosterd
2 tl
Cayennepeper
Tijm
Ratte-aardappelen
800 g
Olijfolie
Grof zout
Look
1 teentje
Rozemarijn
1 takje
Mayonaise
2 el
Yoghurt
2 el
Dragonazijn
1 scheutje
Witloof
2 stronken
Roodlof
2 stronken
Lente-ui
1
Bieslook
0,3 bosjes
Varkenshaasje met spek, Ratte du Touquet en witloofsalade
Dit is een heerlijk gerecht voor de eerste lentedagen. Steek de barbecue maar aan voor dit in spek gerolde varkenshaasje ingestreken met een zoete marinade waardoor het vlees een krokant laklaagje krijgt. Geef er ratte-aardappelen en een eenvoudige witloofsalade bij.Instructies
Het varkenshaasje
1
Verwarm de barbecue.
800 g varkenshaasje, peper, zout
2
Kruid het varkenshaasje aan alle kanten met peper en zout.
10 plakjes spek
3
Leg de plakjes spek op een ovenschaal zodat ze elkaar in de lengte wat overlappen.
4
Leg het varkenshaasje op het spek. Draai het spek rond het haasje. Leg het met de naad naar beneden.
4 el ahornsiroop, 2 el arachideolie, 1 tl mosterd, cayennepeper, zout, tijm
5
Meng de ahornsiroop met olie, mosterd, cayennepeper en zout. Snijd de tijm fijn en meng hem door de marinade.
TIPJe kunt de ahornsiroop eventueel vervangen door honing.
6
Strijk het vlees in met marinade met behulp van een keukenpenseel.
7
Grill het vlees 20 minuten op de barbecue. Doe het deksel van de barbecue dicht. Draai het vlees om de 5 minuten om en bestrijk telkens met wat extra marinade.
De aardappelen
800 g ratte-aardappelen
8
Kook de aardappelen zonder ze te schillen gaar in gezouten water.
olijfolie, peper, grof zout
9
Giet de aardappelen af. Snijd ze in grote stukken en meng met wat olijfolie. Kruid met grof zout en peper.
1 teentje Look, 1 takje rozemarijn
10
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de lookpulp bij de aardappelen. Rits de blaadjes van de rozemarijn en snijd ze wat fijner.
11
Meng alles goed door elkaar.
De witloofsalade met dressing
2 el mayonaise, 2 el Yoghurt, 1 tl mosterd, 1 scheutje dragonazijn
12
Meng de mayonaise met de yoghurt, de mosterd en een scheutje dragonazijn.
2 stronken witloof, 2 stronken Roodlof
13
Verwijder de harde kern uit het witloof en het roodlof. Snijd het witloof en het roodloof grof. Meng er de dressing door.
1 lente-ui, peper, zout
14
Snipper de lente-ui en meng hem door de salade. Kruid met peper en zout.
0,3 bosjes Bieslook
15
Snijd de bieslook grof en meng hem door de salade.
Afwerken en serveren
16
Grill de aardappelen ook op de barbecue. Draai het vlees nog een laatste keer om en bestrijk met marinade.
17
Snijd het varkenshaasje in plakken. Het vlees moet gaar zijn, maar mag nog wel rosé zijn.
18
Serveer het vlees met de gegrilde aardappelen en de salade.