Een supereenvoudig dessertje dat je nog lang zal heugen. Zo lekker dat het is! We hebben het over Jeroens vers gebakken vanillewafeltjes met een bolletje vanilleroomijs en warme krieken. Meer hoeft het toch echt niet te zijn?
Ingrediënten
- 250 g bloem
- 150 g kristalsuiker
- snuifje keukenzout
- 1 koffielepel bakpoeder
- 1 koffielepel puddingpoeder
- 1 vanillestok
- 200 g boter
- 3 ei
- 1 bokaal Noordkrieken op sap
- 25 g puddingpoeder
- vanille ijs
Benodigdheden
- Wafelijzer
Bereiding
Wafelbeslag
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
Doe de bloem met de suiker, het puddingpoeder, het bakpoeder en een snuif zout in de kom van de keukenmachine. Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de zaadjes toe.Laat de machine even draaien met het K-vormig opzetstuk.
Voeg de boter in blokjes toe. Laat de machine weer even draaien tot de boter is opgenomen en breek er één voor één de eieren bij. Meng tot een homogeen beslag.
Schep het beslag in een kom of een spuitzak en laat het minstens een uur rusten in de koelkast.
Bereiding krieken
Giet de noorderkrieken door een zeef in een steelpan zodat het koude sap in de pan terecht komt en de krieken in de zeef worden opgevangen.
Los het puddingpoeder op in het koude sap en breng het sap op een zacht vuur aan de kook, tot het sap lichtjes gebonden is.
Schep de krieken erbij en laat ze even opwarmen in het ingedikte sap.
Bakken en afwerking
Verwarmt het wafelijzer voor.
Haal het vanille-ijs uit de vriezer. Vet het wafelijzer lichtjes in met wat gesmolten boter.
Schep met een lepel bolletjes van het beslag en leg ze tussen het wafelijzer. Bak de wafeltjes in enkele minuten goudbruin.
Haal de gebakken wafeltjes met een wafelvork uit het wafelijzer en laat ze even afkoelen op een rooster.
Serveer de wafels met een bolletje vanille-ijs bij. Werk af met de warme krieken.