Vanillemousse met vers fruit
Vanillemousse met vers fruit
Aardbeien, bessen en bramen zijn in de zomer op hun best. Om ook de kinderen te overtuigen van hun kwaliteiten kan je er allerlei heerlijke desserts mee maken, zoals deze vanillemousse met vers fruit voor meer dan 20 speelvogels. Voorzie wel voldoende tijd om de mousse te laten opstijven.
Vanillemousse met vers fruit
Vanillemousse met vers fruit
Aardbeien, bessen en bramen zijn in de zomer op hun best. Om ook de kinderen te overtuigen van hun kwaliteiten kan je er allerlei heerlijke desserts mee maken, zoals deze vanillemousse met vers fruit voor meer dan 20 speelvogels. Voorzie wel voldoende tijd om de mousse te laten opstijven.
Ingrediënten
4 personen
Melk
0,16 l
Vanillestokken
0,6
Eieren
1,6
Kristalsuiker
48 g
Vanillepuddingpoeder
16 g
Gelatine
0,8 blaadjes
Mascarpone
200 g
Aardbeien
0,4 bakje
Braambessen
0,6 bakje
Rode bessen
0,6 bakje
Benodigdheden
Een keukenmachine met k vormig hulpstuk
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
0,16 l melk
1
Meet de juiste hoeveelheid melk af in een maatbeker. Breng de melk aan de kook in een steelpan op een matig vuur.
0,6 vanillestokken
2
Snijd de vanillestokken in de lengte open en schraap met de punt van een mes de zaadjes eruit. Doe ze bij de melk op het vuur. Laat ook de peulen van de vanillestokken meekoken voor extra smaak.
1,6 eieren
3
Doe de eierdooiers in een grote mengkom. Hou het eiwit apart.
48 g kristalsuiker, 16 g vanillepuddingpoeder
4
Klop de eierdooiers met de suiker in de keukenmachine tot ruban. Doe er het puddingpoeder bij.
0,8 blaadjes gelatine
5
Week de gelatine in koud water.
6
Haal de peulen uit de melk. Giet een beetje melk op de ruban en roer los.
7
Giet het mengsel bij de rest van de warme melk en laat op het vuur al roerend binden tot pudding.
200 g mascarpone
8
Knijp de gelatine uit en los de blaadjes op in de pudding. Voeg ook de mascarpone toe. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
9
Klop de eiwitten op met de keukenmachine. Spatel het eiwit door de pudding.
10
Giet de pudding in potjes en laat minstens een uur opstijven in de koelkast.
0,4 bakje aardbeien, 0,6 bakje Braambessen
11
Snijd van elke aardbei het ‘kontje’ weg en snijd verder in kwartjes. Snijd ook de braambessen in tweeën.
0,6 bakje rode bessen
12
Verdeel de aardbeien, braambessen en rode bessen over de mousse en serveer.
1
Meet de juiste hoeveelheid melk af in een maatbeker. Breng de melk aan de kook in een steelpan op een matig vuur.
2
Snijd de vanillestokken in de lengte open en schraap met de punt van een mes de zaadjes eruit. Doe ze bij de melk op het vuur. Laat ook de peulen van de vanillestokken meekoken voor extra smaak.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!0,16 l melk
1
Meet de juiste hoeveelheid melk af in een maatbeker. Breng de melk aan de kook in een steelpan op een matig vuur.
0,6 vanillestokken
2
Snijd de vanillestokken in de lengte open en schraap met de punt van een mes de zaadjes eruit. Doe ze bij de melk op het vuur. Laat ook de peulen van de vanillestokken meekoken voor extra smaak.
1,6 eieren
3
Doe de eierdooiers in een grote mengkom. Hou het eiwit apart.
48 g kristalsuiker, 16 g vanillepuddingpoeder
4
Klop de eierdooiers met de suiker in de keukenmachine tot ruban. Doe er het puddingpoeder bij.
0,8 blaadjes gelatine
5
Week de gelatine in koud water.
6
Haal de peulen uit de melk. Giet een beetje melk op de ruban en roer los.
7
Giet het mengsel bij de rest van de warme melk en laat op het vuur al roerend binden tot pudding.
200 g mascarpone
8
Knijp de gelatine uit en los de blaadjes op in de pudding. Voeg ook de mascarpone toe. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
9
Klop de eiwitten op met de keukenmachine. Spatel het eiwit door de pudding.
10
Giet de pudding in potjes en laat minstens een uur opstijven in de koelkast.
0,4 bakje aardbeien, 0,6 bakje Braambessen
11
Snijd van elke aardbei het ‘kontje’ weg en snijd verder in kwartjes. Snijd ook de braambessen in tweeën.
0,6 bakje rode bessen
12
Verdeel de aardbeien, braambessen en rode bessen over de mousse en serveer.
1
Meet de juiste hoeveelheid melk af in een maatbeker. Breng de melk aan de kook in een steelpan op een matig vuur.
2
Snijd de vanillestokken in de lengte open en schraap met de punt van een mes de zaadjes eruit. Doe ze bij de melk op het vuur. Laat ook de peulen van de vanillestokken meekoken voor extra smaak.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
20m
Ingrediënten
Melk
0,16 l
Vanillestokken
0,6
Eieren
1,6
Kristalsuiker
48 g
Vanillepuddingpoeder
16 g
Gelatine
0,8 blaadjes
Mascarpone
200 g
Aardbeien
0,4 bakje
Braambessen
0,6 bakje
Rode bessen
0,6 bakje
Vanillemousse met vers fruit
Aardbeien, bessen en bramen zijn in de zomer op hun best. Om ook de kinderen te overtuigen van hun kwaliteiten kan je er allerlei heerlijke desserts mee maken, zoals deze vanillemousse met vers fruit voor meer dan 20 speelvogels. Voorzie wel voldoende tijd om de mousse te laten opstijven.Instructies
0,16 l melk
1
Meet de juiste hoeveelheid melk af in een maatbeker. Breng de melk aan de kook in een steelpan op een matig vuur.
0,6 vanillestokken
2
Snijd de vanillestokken in de lengte open en schraap met de punt van een mes de zaadjes eruit. Doe ze bij de melk op het vuur. Laat ook de peulen van de vanillestokken meekoken voor extra smaak.
1,6 eieren
3
Doe de eierdooiers in een grote mengkom. Hou het eiwit apart.
48 g kristalsuiker, 16 g vanillepuddingpoeder
4
Klop de eierdooiers met de suiker in de keukenmachine tot ruban. Doe er het puddingpoeder bij.
0,8 blaadjes gelatine
5
Week de gelatine in koud water.
6
Haal de peulen uit de melk. Giet een beetje melk op de ruban en roer los.
7
Giet het mengsel bij de rest van de warme melk en laat op het vuur al roerend binden tot pudding.
200 g mascarpone
8
Knijp de gelatine uit en los de blaadjes op in de pudding. Voeg ook de mascarpone toe. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
9
Klop de eiwitten op met de keukenmachine. Spatel het eiwit door de pudding.
10
Giet de pudding in potjes en laat minstens een uur opstijven in de koelkast.
0,4 bakje aardbeien, 0,6 bakje Braambessen
11
Snijd van elke aardbei het ‘kontje’ weg en snijd verder in kwartjes. Snijd ook de braambessen in tweeën.
0,6 bakje rode bessen
12
Verdeel de aardbeien, braambessen en rode bessen over de mousse en serveer.