Vanillemousse met vers fruit

Aardbeien, bessen en bramen zijn in de zomer op hun best. Om ook de kinderen te overtuigen van hun kwaliteiten kan je er allerlei heerlijke desserts mee maken, zoals deze vanillemousse met vers fruit voor meer dan 20 speelvogels. Voorzie wel voldoende tijd om de mousse te laten opstijven.

De ingrediënten van dit recept zijn specifiek berekend voor een groep van 20 personen.

Ingrediënten

  • 8 dl melk
  • 3 vanillestok
  • 8 ei
  • 240 g kristalsuiker
  • 80 g vanillepuddingpoeder
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 kg mascarpone
  • 2 bakje aardbeien
  • 3 bakje braambes
  • 3 bakje rode bes

Benodigdheden

  • een keukenmachine met K-vormig hulpstuk

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Meet de juiste hoeveelheid melk af in een maatbeker. Breng de melk aan de kook in een steelpan op een matig vuur.

Snijd de vanillestokken in de lengte open en schraap met de punt van een mes de zaadjes eruit. Doe ze bij de melk op het vuur. Laat ook de peulen van de vanillestokken meekoken voor extra smaak.

Doe de eierdooiers in een grote mengkom. Hou het eiwit apart.

Klop de eierdooiers met de suiker in de keukenmachine tot ruban. Doe er het puddingpoeder bij.

Week de gelatine in koud water.

Haal de peulen uit de melk. Giet een beetje melk op de ruban en roer los.

Giet het mengsel bij de rest van de warme melk en laat op het vuur al roerend binden tot pudding.

Knijp de gelatine uit en los de blaadjes op in de pudding. Voeg ook de mascarpone toe. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Klop de eiwitten op met de keukenmachine. Spatel het eiwit door de pudding.

Giet de pudding in potjes en laat minstens een uur opstijven in de koelkast.

Snijd van elke aardbei het ‘kontje’ weg en snijd verder in kwartjes. Snijd ook de braambessen in tweeën.

Verdeel de aardbeien, braambessen en rode bessen over de mousse en serveer.

Vanillemousse met vers fruit