Gevulde paprika's in tomatensaus met gebakken aardappelen
Gevulde paprika's in tomatensaus met gebakken aardappelen
Gevulde paprika's in tomatensaus met gebakken aardappelen
Gevulde paprika's in tomatensaus met gebakken aardappelen
Ingrediënten
4 personen
Vastkokende aardappelen
800 g
Lamsgehakt
300 g
Kalfsgehakt
300 g
Gehaktkruiden
1 snuifje
Eierdooiers
2
Komijn
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Sjalotten
1
Peterselie
0,5 bosjes
Rode paprika's
4
Boter
50 g
Boter
1 klontje
Bloem
50 g
Tomatenpuree
40 g
Groentebouillon
1 l
Tomatenblokjes
1 blikje
Rozemarijn
Tijm
Tabasco
Selderijzout
1 snuifje
Olijfolie
1 scheutje
Look
2 teentjes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
800 g Vastkokende aardappelen
1
Spoel de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
300 g lamsgehakt, 300 g kalfsgehakt, 1 snuifje gehaktkruiden, 2 eierdooiers, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper
2
Doe de twee soorten gehakt in de kom van de keukenmachine en voeg er wat gehaktkruiden, de dooiers, een snuif komijn, wat gerookt paprikapoeder en een snuif cayennepeper aan toe.
1 Sjalotten, 0,5 bosjes peterselie
3
Voeg aan het gehakt nog wat smaakmakers toen: een fijngesnipperd sjalotje en de fijngesneden peterselie. De steeltjes houd je nog even apart. Laat de machine even draaien tot het gehakt goed gemengd is.
4 rode paprika's
4
Snijd de hoedjes van de paprika’s en snijd er onderaan ook een klein stukje af zodat de paprika’s kunnen blijven staan. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en vul de paprika’s met het gehakt.
50 g boter, 50 g bloem, 40 g Tomatenpuree
5
Laat de boter voor de saus smelten in een pot en voeg de bloem eraan toe. Meng beide tot een roux en voeg er de tomatenpuree aan toe.
1 l groentebouillon
6
Voeg bij de rode roux vervolgens de bouillon toe en breng de saus al roerend aan de kook, tot je een mooie gebonden saus hebt.
1 blikje Tomatenblokjes, rozemarijn, tijm, tabasco, 1 snuifje selderijzout
7
Voeg de tomatenblokjes toe aan de saus en meng alles goed onder elkaar. Maak een kruidentuil met de rozemarijn, de tijm, de laurier en de steeltjes van de peterselie en leg het in de saus. Kruid de saus naar eigen smaak bij met tabasco, een snuif zout en een snuif selderijzout.
8
Schik de gevulde paprika’s in de pot saus, zet een deksel op de pot en schuif de pot 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
1 scheutje olijfolie, 1 klontje boter
9
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn, spoel ze kort onder koud water en pel ze. Laat een flinke scheut olijfolie en een klontje boter heet worden in een pan en bak de aardappelen in de vetstof.
2 teentjes Look, rozemarijn
10
Pel de look, plet hem en voeg hem toe. Leg er enkele takjes rozemarijn tussen en kruid de aardappelen met peper en zout.
11
Haal de paprika’s uit de oven en schep ze op een bord. Snipper nog wat peterselie fijn en strooi dat over de aardappelen. Serveer de gevulde paprika’s met de gebakken aardappelen en de tomatensaus.
800 g Vastkokende aardappelen
1
Spoel de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
300 g lamsgehakt, 300 g kalfsgehakt, 1 snuifje gehaktkruiden, 2 eierdooiers, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper
2
Doe de twee soorten gehakt in de kom van de keukenmachine en voeg er wat gehaktkruiden, de dooiers, een snuif komijn, wat gerookt paprikapoeder en een snuif cayennepeper aan toe.
1 Sjalotten, 0,5 bosjes peterselie
3
Voeg aan het gehakt nog wat smaakmakers toen: een fijngesnipperd sjalotje en de fijngesneden peterselie. De steeltjes houd je nog even apart. Laat de machine even draaien tot het gehakt goed gemengd is.
4 rode paprika's
4
Snijd de hoedjes van de paprika’s en snijd er onderaan ook een klein stukje af zodat de paprika’s kunnen blijven staan. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en vul de paprika’s met het gehakt.
50 g boter, 50 g bloem, 40 g Tomatenpuree
5
Laat de boter voor de saus smelten in een pot en voeg de bloem eraan toe. Meng beide tot een roux en voeg er de tomatenpuree aan toe.
1 l groentebouillon
6
Voeg bij de rode roux vervolgens de bouillon toe en breng de saus al roerend aan de kook, tot je een mooie gebonden saus hebt.
1 blikje Tomatenblokjes, rozemarijn, tijm, tabasco, 1 snuifje selderijzout
7
Voeg de tomatenblokjes toe aan de saus en meng alles goed onder elkaar. Maak een kruidentuil met de rozemarijn, de tijm, de laurier en de steeltjes van de peterselie en leg het in de saus. Kruid de saus naar eigen smaak bij met tabasco, een snuif zout en een snuif selderijzout.
8
Schik de gevulde paprika’s in de pot saus, zet een deksel op de pot en schuif de pot 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
1 scheutje olijfolie, 1 klontje boter
9
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn, spoel ze kort onder koud water en pel ze. Laat een flinke scheut olijfolie en een klontje boter heet worden in een pan en bak de aardappelen in de vetstof.
2 teentjes Look, rozemarijn
10
Pel de look, plet hem en voeg hem toe. Leg er enkele takjes rozemarijn tussen en kruid de aardappelen met peper en zout.
11
Haal de paprika’s uit de oven en schep ze op een bord. Snipper nog wat peterselie fijn en strooi dat over de aardappelen. Serveer de gevulde paprika’s met de gebakken aardappelen en de tomatensaus.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
800 g
Lamsgehakt
300 g
Kalfsgehakt
300 g
Gehaktkruiden
1 snuifje
Eierdooiers
2
Komijn
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Sjalotten
1
Peterselie
0,5 bosjes
Rode paprika's
4
Boter
50 g
Boter
1 klontje
Bloem
50 g
Tomatenpuree
40 g
Groentebouillon
1 l
Tomatenblokjes
1 blikje
Rozemarijn
Tijm
Tabasco
Selderijzout
1 snuifje
Olijfolie
1 scheutje
Look
2 teentjes
Gevulde paprika's in tomatensaus met gebakken aardappelen
Dit gerecht lijkt recht uit de jaren ’80 te komen, en het valt nog steeds in de smaak bij jong en oud. Paprika's gevuld met lamsgehakt in een gebonden tomatensaus met gebakken patatjes. Hiermee scoor je sowieso!Instructies
800 g Vastkokende aardappelen
1
Spoel de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
300 g lamsgehakt, 300 g kalfsgehakt, 1 snuifje gehaktkruiden, 2 eierdooiers, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper
2
Doe de twee soorten gehakt in de kom van de keukenmachine en voeg er wat gehaktkruiden, de dooiers, een snuif komijn, wat gerookt paprikapoeder en een snuif cayennepeper aan toe.
1 Sjalotten, 0,5 bosjes peterselie
3
Voeg aan het gehakt nog wat smaakmakers toen: een fijngesnipperd sjalotje en de fijngesneden peterselie. De steeltjes houd je nog even apart. Laat de machine even draaien tot het gehakt goed gemengd is.
4 rode paprika's
4
Snijd de hoedjes van de paprika’s en snijd er onderaan ook een klein stukje af zodat de paprika’s kunnen blijven staan. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en vul de paprika’s met het gehakt.
50 g boter, 50 g bloem, 40 g Tomatenpuree
5
Laat de boter voor de saus smelten in een pot en voeg de bloem eraan toe. Meng beide tot een roux en voeg er de tomatenpuree aan toe.
1 l groentebouillon
6
Voeg bij de rode roux vervolgens de bouillon toe en breng de saus al roerend aan de kook, tot je een mooie gebonden saus hebt.
1 blikje Tomatenblokjes, rozemarijn, tijm, tabasco, 1 snuifje selderijzout
7
Voeg de tomatenblokjes toe aan de saus en meng alles goed onder elkaar. Maak een kruidentuil met de rozemarijn, de tijm, de laurier en de steeltjes van de peterselie en leg het in de saus. Kruid de saus naar eigen smaak bij met tabasco, een snuif zout en een snuif selderijzout.
8
Schik de gevulde paprika’s in de pot saus, zet een deksel op de pot en schuif de pot 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
1 scheutje olijfolie, 1 klontje boter
9
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn, spoel ze kort onder koud water en pel ze. Laat een flinke scheut olijfolie en een klontje boter heet worden in een pan en bak de aardappelen in de vetstof.
2 teentjes Look, rozemarijn
10
Pel de look, plet hem en voeg hem toe. Leg er enkele takjes rozemarijn tussen en kruid de aardappelen met peper en zout.
11
Haal de paprika’s uit de oven en schep ze op een bord. Snipper nog wat peterselie fijn en strooi dat over de aardappelen. Serveer de gevulde paprika’s met de gebakken aardappelen en de tomatensaus.