Teriyaki kippenblokjes met noedels en gestoomde paksoi
Teriyaki kippenblokjes met noedels en gestoomde paksoi
Teriyaki kippenblokjes met noedels en gestoomde paksoi
Teriyaki kippenblokjes met noedels en gestoomde paksoi
Ingrediënten
4 personen
Kipfilets
800 g
Cashewnoten
150 g
Zout
Sake
0,1 l
Sojasaus
4 el
Mirin
4 el
Honing
3 el
Gember
3 cm
Look
1 teentje
Chilipeper
0,5
Bakolie
Paksoi
4
Sobanoedels
300 g
Lente-uien
2
Koriander
Sesamolie
Benodigdheden
Keukenpapier, een stoommand, een rasp
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De voorbereiding
800 g kipfilets
1
Laat de kipfilet op kamertemperatuur komen.
150 g cashewnoten, zout
2
Verhit een scheutje olie in een pan. Rooster de cashewnoten. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Strooi er wat zout over.
De saus
0,1 l sake, 4 el sojasaus, 4 el mirin, 3 el honing
3
Meng de sake, sojasaus, mirin en honing door elkaar.
3 cm gember, 1 teentje Look
4
Schil de gember en pel de knoflook. Rasp ze bij de saus.
0,5 chilipeper
5
Rasp de chilipeper ook bij de saus. Roer goed om.
TIPIn plaats van chilipeper kun je ook chilisaus gebruiken.
De kip, paksoi en noedels
6
Snijd de kipfilet in blokken.
bakolie
7
Verhit een scheut olie in een pan en bak de kippenblokken rondom goudbruin.
8
Giet de saus over de kip en laat op een laag vuur inkoken tot de kip een glanzend laagje heeft. Het vocht moet verdampt zijn zodat de kip mooi kan karamelliseren.
4 Paksoi
9
Breng een kookpot met water aan de kook. Spoel de paksoi onder koud stromend water. Verwijder eventueel minder mooie bladeren. Snijd een klein stukje van de achterkant, maar zorg dat de paksoi niet uit elkaar valt.
10
Halveer de paksoi. Leg ze in een stoommand en stoom ze gaar.
300 g sobanoedels
11
Breng opnieuw water met een snuifje zout aan de kook. Kook de sobanoedels op ongeveer 4 minuten gaar.
12
Afgegeven.
Afwerken en serveren
2 lente-uien
13
Maak de lente-uien schoon en snijd ze in fijne ringen.
koriander, sesamolie
14
Schep wat noedels in een kom. Schep er kip met saus over en leg er een stuk paksoi bij. Werk af met lente-ui, sesamolie, geroosterde cashewnoten en enkele blaadjes koriander.
De voorbereiding
800 g kipfilets
1
Laat de kipfilet op kamertemperatuur komen.
150 g cashewnoten, zout
2
Verhit een scheutje olie in een pan. Rooster de cashewnoten. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Strooi er wat zout over.
De saus
0,1 l sake, 4 el sojasaus, 4 el mirin, 3 el honing
3
Meng de sake, sojasaus, mirin en honing door elkaar.
3 cm gember, 1 teentje Look
4
Schil de gember en pel de knoflook. Rasp ze bij de saus.
0,5 chilipeper
5
Rasp de chilipeper ook bij de saus. Roer goed om.
TIPIn plaats van chilipeper kun je ook chilisaus gebruiken.
De kip, paksoi en noedels
6
Snijd de kipfilet in blokken.
bakolie
7
Verhit een scheut olie in een pan en bak de kippenblokken rondom goudbruin.
8
Giet de saus over de kip en laat op een laag vuur inkoken tot de kip een glanzend laagje heeft. Het vocht moet verdampt zijn zodat de kip mooi kan karamelliseren.
4 Paksoi
9
Breng een kookpot met water aan de kook. Spoel de paksoi onder koud stromend water. Verwijder eventueel minder mooie bladeren. Snijd een klein stukje van de achterkant, maar zorg dat de paksoi niet uit elkaar valt.
10
Halveer de paksoi. Leg ze in een stoommand en stoom ze gaar.
300 g sobanoedels
11
Breng opnieuw water met een snuifje zout aan de kook. Kook de sobanoedels op ongeveer 4 minuten gaar.
12
Afgegeven.
Afwerken en serveren
2 lente-uien
13
Maak de lente-uien schoon en snijd ze in fijne ringen.
koriander, sesamolie
14
Schep wat noedels in een kom. Schep er kip met saus over en leg er een stuk paksoi bij. Werk af met lente-ui, sesamolie, geroosterde cashewnoten en enkele blaadjes koriander.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Kipfilets
800 g
Cashewnoten
150 g
Zout
Sake
0,1 l
Sojasaus
4 el
Mirin
4 el
Honing
3 el
Gember
3 cm
Look
1 teentje
Chilipeper
0,5
Bakolie
Paksoi
4
Sobanoedels
300 g
Lente-uien
2
Koriander
Sesamolie
Teriyaki kippenblokjes met noedels en gestoomde paksoi
Een simpele bereiding met pittige kippenblokjes op een typisch Japanse manier bereid. Teriyaki betekent letterlijk ‘glanzend gebakken’. De blokjes kip worden eerst gebakken en krijgen dan glans door de saus te laten karamelliseren.Instructies
De voorbereiding
800 g kipfilets
1
Laat de kipfilet op kamertemperatuur komen.
150 g cashewnoten, zout
2
Verhit een scheutje olie in een pan. Rooster de cashewnoten. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Strooi er wat zout over.
De saus
0,1 l sake, 4 el sojasaus, 4 el mirin, 3 el honing
3
Meng de sake, sojasaus, mirin en honing door elkaar.
3 cm gember, 1 teentje Look
4
Schil de gember en pel de knoflook. Rasp ze bij de saus.
0,5 chilipeper
5
Rasp de chilipeper ook bij de saus. Roer goed om.
TIPIn plaats van chilipeper kun je ook chilisaus gebruiken.
De kip, paksoi en noedels
6
Snijd de kipfilet in blokken.
bakolie
7
Verhit een scheut olie in een pan en bak de kippenblokken rondom goudbruin.
8
Giet de saus over de kip en laat op een laag vuur inkoken tot de kip een glanzend laagje heeft. Het vocht moet verdampt zijn zodat de kip mooi kan karamelliseren.
4 Paksoi
9
Breng een kookpot met water aan de kook. Spoel de paksoi onder koud stromend water. Verwijder eventueel minder mooie bladeren. Snijd een klein stukje van de achterkant, maar zorg dat de paksoi niet uit elkaar valt.
10
Halveer de paksoi. Leg ze in een stoommand en stoom ze gaar.
300 g sobanoedels
11
Breng opnieuw water met een snuifje zout aan de kook. Kook de sobanoedels op ongeveer 4 minuten gaar.
12
Afgegeven.
Afwerken en serveren
2 lente-uien
13
Maak de lente-uien schoon en snijd ze in fijne ringen.
koriander, sesamolie
14
Schep wat noedels in een kom. Schep er kip met saus over en leg er een stuk paksoi bij. Werk af met lente-ui, sesamolie, geroosterde cashewnoten en enkele blaadjes koriander.