dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Komkommeravocadosoep met chiliroom (thumbnail)Komkommeravocadosoep met chiliroom

Komkommeravocadosoep met chiliroom

45m
21
-
2K
Recepten

Komkommeravocadosoep met chiliroom

Gazpacho is een koude soep. Iedereen kent de rode versie met tomaten, maar vandaag maken we een groene gazpacho met komkommer en avocado. De chiliroom geeft er extra pit aan. Perfect voor een warme zomeravond en heel gemakkelijk van tevoren te bereiden.
Komkommeravocadosoep met chiliroom (thumbnail)Komkommeravocadosoep met chiliroom

Komkommeravocadosoep met chiliroom

45m
21
-
2K
Recepten

Komkommeravocadosoep met chiliroom

Gazpacho is een koude soep. Iedereen kent de rode versie met tomaten, maar vandaag maken we een groene gazpacho met komkommer en avocado. De chiliroom geeft er extra pit aan. Perfect voor een warme zomeravond en heel gemakkelijk van tevoren te bereiden.
Type gerechtSoep
Totale tijd45m
Ingrediënten21
Beoordeling-
Aantal likes2K

Ingrediënten

4 personen
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Komkommer
1
Groene paprika's
1,5
Groene chilipeper
1
Avocado's
2
Limoenen
2
Olijfolie
Melk
Zure room
200 g
wit brood
2 sneetjes
Groentebouillon
0,6 l
Dragonazijn
1 scheutje
Zout
Wasabi
1 een toefje
Maïs
1 blikje
Room
0,2 l
Rode chilipepers
0,5
Koriander
Gerookt paprikapoeder
Komijnpoeder

Benodigdheden

Blender, een grote blender, een zeef

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De soep

1 Sjalotten, 1 teentje Look
1
Pel de sjalot en snijd hem in stukken. Kneus en pel de knoflook. Doe de sjalot en de look in de blender.
TIPNeem een klein teentje knoflook of de helft van een grotere teen. Rauwe knoflook kan anders heel scherp smaken.
1 komkommer
2
Houd 1/3 van de komkommer opzij voor de afwerking. Snijd de rest in stukken en doe ze in de blender.
1 groene paprika
3
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd in stukken en doe ze ook in de blender.
1 Groene chilipeper
4
Verwijder zaden en zaadlijsten van de chilipeper en snijd de chili in stukken. Doe ze bij de rest van de groenten.
TIPHet pikantste van de chili zit in de zaadlijst, het witte deel. Haal die zeker weg als je niet van pikant houdt.
2 avocado's
5
Pel de avocado’s en verwijder de pit. Doe de avocadohelften in de blender.
2 limoenen, olijfolie, melk
6
Pers de limoenen bij de groenten in de blender. Voeg een flinke scheut olijfolie en een scheutje melk aan toe.
200 g Zure room
7
Doe er de zure room bij.
2 sneetjes wit brood
8
Snijd de korsten van het brood en doet het in de blender.
0,6 l groentebouillon
9
Voeg er de koude groentebouillon (of water) aan toe. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken, vind je hier.
1 scheutje dragonazijn, zout, 1 een toefje wasabi
10
Mix alles tot soep in de blender. Breng op smaak met wat dragonazijn, een snuif zout en een toef wasabi.
11
Duw de soep door een zeef en bewaar ze in de koelkast.

Afwerken en serveren

0,5 groene paprika's
12
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
13
Schil het apart gehouden stuk komkommer en snijd het vruchtvlees (zonder de zaadjes) in blokjes.
1 blikje maïs
14
Laat de maïs uitlekken.
15
Meng de paprikablokjes met de maïs en de komkommerbrunoise.
0,2 l Room
16
Klop de room op tot yoghurtdikte.
0,5 rode chilipepers
17
Snijd de chilipeper in flinterdunne plakjes.
koriander
18
Haal de blaadjes van de koriander.
gerookt paprikapoeder, komijnpoeder, olijfolie
19
Schep de soep in borden of kommen. Werk af met een snuif gerookt paprikapoeder, een snuif komijn, een lepel groentegarnituur, enkele plakjes chili, wat koriander en eventueel een likje olijfolie.
1
Pel de sjalot en snijd hem in stukken. Kneus en pel de knoflook. Doe de sjalot en de look in de blender.
2
Houd 1/3 van de komkommer opzij voor de afwerking. Snijd de rest in stukken en doe ze in de blender.

Instructies

De soep

1 Sjalotten, 1 teentje Look
1
Pel de sjalot en snijd hem in stukken. Kneus en pel de knoflook. Doe de sjalot en de look in de blender.
TIPNeem een klein teentje knoflook of de helft van een grotere teen. Rauwe knoflook kan anders heel scherp smaken.
1 komkommer
2
Houd 1/3 van de komkommer opzij voor de afwerking. Snijd de rest in stukken en doe ze in de blender.
1 groene paprika
3
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd in stukken en doe ze ook in de blender.
1 Groene chilipeper
4
Verwijder zaden en zaadlijsten van de chilipeper en snijd de chili in stukken. Doe ze bij de rest van de groenten.
TIPHet pikantste van de chili zit in de zaadlijst, het witte deel. Haal die zeker weg als je niet van pikant houdt.
2 avocado's
5
Pel de avocado’s en verwijder de pit. Doe de avocadohelften in de blender.
2 limoenen, olijfolie, melk
6
Pers de limoenen bij de groenten in de blender. Voeg een flinke scheut olijfolie en een scheutje melk aan toe.
200 g Zure room
7
Doe er de zure room bij.
2 sneetjes wit brood
8
Snijd de korsten van het brood en doet het in de blender.
0,6 l groentebouillon
9
Voeg er de koude groentebouillon (of water) aan toe. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken, vind je hier.
1 scheutje dragonazijn, zout, 1 een toefje wasabi
10
Mix alles tot soep in de blender. Breng op smaak met wat dragonazijn, een snuif zout en een toef wasabi.
11
Duw de soep door een zeef en bewaar ze in de koelkast.

Afwerken en serveren

0,5 groene paprika's
12
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
13
Schil het apart gehouden stuk komkommer en snijd het vruchtvlees (zonder de zaadjes) in blokjes.
1 blikje maïs
14
Laat de maïs uitlekken.
15
Meng de paprikablokjes met de maïs en de komkommerbrunoise.
0,2 l Room
16
Klop de room op tot yoghurtdikte.
0,5 rode chilipepers
17
Snijd de chilipeper in flinterdunne plakjes.
koriander
18
Haal de blaadjes van de koriander.
gerookt paprikapoeder, komijnpoeder, olijfolie
19
Schep de soep in borden of kommen. Werk af met een snuif gerookt paprikapoeder, een snuif komijn, een lepel groentegarnituur, enkele plakjes chili, wat koriander en eventueel een likje olijfolie.
1
Pel de sjalot en snijd hem in stukken. Kneus en pel de knoflook. Doe de sjalot en de look in de blender.
2
Houd 1/3 van de komkommer opzij voor de afwerking. Snijd de rest in stukken en doe ze in de blender.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Komkommeravocadosoep met chiliroom (thumbnail)Komkommeravocadosoep met chiliroom
4 personen
45m
Ingrediënten
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Komkommer
1
Groene paprika's
1,5
Groene chilipeper
1
Avocado's
2
Limoenen
2
Olijfolie
Melk
Zure room
200 g
wit brood
2 sneetjes
Groentebouillon
0,6 l
Dragonazijn
1 scheutje
Zout
Wasabi
1 een toefje
Maïs
1 blikje
Room
0,2 l
Rode chilipepers
0,5
Koriander
Gerookt paprikapoeder
Komijnpoeder

Komkommeravocadosoep met chiliroom

Gazpacho is een koude soep. Iedereen kent de rode versie met tomaten, maar vandaag maken we een groene gazpacho met komkommer en avocado. De chiliroom geeft er extra pit aan. Perfect voor een warme zomeravond en heel gemakkelijk van tevoren te bereiden.
Instructies

De soep

1 Sjalotten, 1 teentje Look
1
Pel de sjalot en snijd hem in stukken. Kneus en pel de knoflook. Doe de sjalot en de look in de blender.
TIPNeem een klein teentje knoflook of de helft van een grotere teen. Rauwe knoflook kan anders heel scherp smaken.
1 komkommer
2
Houd 1/3 van de komkommer opzij voor de afwerking. Snijd de rest in stukken en doe ze in de blender.
1 groene paprika
3
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd in stukken en doe ze ook in de blender.
1 Groene chilipeper
4
Verwijder zaden en zaadlijsten van de chilipeper en snijd de chili in stukken. Doe ze bij de rest van de groenten.
TIPHet pikantste van de chili zit in de zaadlijst, het witte deel. Haal die zeker weg als je niet van pikant houdt.
2 avocado's
5
Pel de avocado’s en verwijder de pit. Doe de avocadohelften in de blender.
2 limoenen, olijfolie, melk
6
Pers de limoenen bij de groenten in de blender. Voeg een flinke scheut olijfolie en een scheutje melk aan toe.
200 g Zure room
7
Doe er de zure room bij.
2 sneetjes wit brood
8
Snijd de korsten van het brood en doet het in de blender.
0,6 l groentebouillon
9
Voeg er de koude groentebouillon (of water) aan toe. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken, vind je hier.
1 scheutje dragonazijn, zout, 1 een toefje wasabi
10
Mix alles tot soep in de blender. Breng op smaak met wat dragonazijn, een snuif zout en een toef wasabi.
11
Duw de soep door een zeef en bewaar ze in de koelkast.

Afwerken en serveren

0,5 groene paprika's
12
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
13
Schil het apart gehouden stuk komkommer en snijd het vruchtvlees (zonder de zaadjes) in blokjes.
1 blikje maïs
14
Laat de maïs uitlekken.
15
Meng de paprikablokjes met de maïs en de komkommerbrunoise.
0,2 l Room
16
Klop de room op tot yoghurtdikte.
0,5 rode chilipepers
17
Snijd de chilipeper in flinterdunne plakjes.
koriander
18
Haal de blaadjes van de koriander.
gerookt paprikapoeder, komijnpoeder, olijfolie
19
Schep de soep in borden of kommen. Werk af met een snuif gerookt paprikapoeder, een snuif komijn, een lepel groentegarnituur, enkele plakjes chili, wat koriander en eventueel een likje olijfolie.