Thaise gazpacho met rivierkreeftjes en lookcroutons
Thaise gazpacho met rivierkreeftjes en lookcroutons
Thaise gazpacho met rivierkreeftjes en lookcroutons
Thaise gazpacho met rivierkreeftjes en lookcroutons
Ingrediënten
4 personen
Tomaten
4
Gele paprika's
2
Komkommers
0,5
Koriander
Munt
Gember
40 g
Currypasta
1 tl
Citroengras
1 stengel
Kokosmelk
1 blik
Water
1 scheutje
Lookolie
2 scheutjes
Chiliolie
1 scheutje
Vissaus
1 scheutje
Rijstazijn
1 scheutje
Limoenen
2
Biobrood
1
Rivierkreeftjes
200 g
Basilicumolie
Benodigdheden
Blender, een blender, keukenpapier, een zeef
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 tomaten, 2 gele paprika's
1
Maak de tomaten en paprika’s schoon, snijd ze in stukken en doe ze in de blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
0,5 komkommers, koriander, Munt, 40 g gember, 1 tl currypasta
2
Schil de komkommer en snijd ze in stukken. Voeg ze samen met de koriander, de munt, de gember en de currypasta in de blender.
1 stengel Citroengras
3
Snijd de citroengrasstengel fijn en voeg toe.
1 blik kokosmelk, 1 scheutje Water, 1 scheutje lookolie, 1 scheutje chiliolie
4
Voeg de kokosmelk samen met een scheutje water, wat chiliolie en enkele druppels lookolie toe en mix alles fijn.
1 scheutje Vissaus, 1 scheutje rijstazijn, 2 limoenen
5
Breng de gazpacho op smaak met een scheutje vissaus, een scheut rijstazijn en het limoensap. Mix de soep opnieuw en laat afkoelen in de koelkast.
1 biobrood, 1 scheutje lookolie
6
Snijd ondertussen het brood in blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Verhit een scheut lookolie in een pan en bak de blokjes brood tot ze krokant zijn.
7
Laat de croutons uitlekken op een vel keukenpapier.
8
Zeef de afgekoelde gazpacho.
200 g rivierkreeftjes, koriander, basilicumolie
9
Serveer de koude gazpacho met een paar lookcroutons, wat rivierkreeftjes, enkele blaadjes koriander en een paar druppels basilicumolie.
1
Maak de tomaten en paprika’s schoon, snijd ze in stukken en doe ze in de blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
2
Schil de komkommer en snijd ze in stukken. Voeg ze samen met de koriander, de munt, de gember en de currypasta in de blender.
4 tomaten, 2 gele paprika's
1
Maak de tomaten en paprika’s schoon, snijd ze in stukken en doe ze in de blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
0,5 komkommers, koriander, Munt, 40 g gember, 1 tl currypasta
2
Schil de komkommer en snijd ze in stukken. Voeg ze samen met de koriander, de munt, de gember en de currypasta in de blender.
1 stengel Citroengras
3
Snijd de citroengrasstengel fijn en voeg toe.
1 blik kokosmelk, 1 scheutje Water, 1 scheutje lookolie, 1 scheutje chiliolie
4
Voeg de kokosmelk samen met een scheutje water, wat chiliolie en enkele druppels lookolie toe en mix alles fijn.
1 scheutje Vissaus, 1 scheutje rijstazijn, 2 limoenen
5
Breng de gazpacho op smaak met een scheutje vissaus, een scheut rijstazijn en het limoensap. Mix de soep opnieuw en laat afkoelen in de koelkast.
1 biobrood, 1 scheutje lookolie
6
Snijd ondertussen het brood in blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Verhit een scheut lookolie in een pan en bak de blokjes brood tot ze krokant zijn.
7
Laat de croutons uitlekken op een vel keukenpapier.
8
Zeef de afgekoelde gazpacho.
200 g rivierkreeftjes, koriander, basilicumolie
9
Serveer de koude gazpacho met een paar lookcroutons, wat rivierkreeftjes, enkele blaadjes koriander en een paar druppels basilicumolie.
1
Maak de tomaten en paprika’s schoon, snijd ze in stukken en doe ze in de blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
2
Schil de komkommer en snijd ze in stukken. Voeg ze samen met de koriander, de munt, de gember en de currypasta in de blender.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Tomaten
4
Gele paprika's
2
Komkommers
0,5
Koriander
Munt
Gember
40 g
Currypasta
1 tl
Citroengras
1 stengel
Kokosmelk
1 blik
Water
1 scheutje
Lookolie
2 scheutjes
Chiliolie
1 scheutje
Vissaus
1 scheutje
Rijstazijn
1 scheutje
Limoenen
2
Biobrood
1
Rivierkreeftjes
200 g
Basilicumolie
Thaise gazpacho met rivierkreeftjes en lookcroutons
Heb je zin in soep op een warme dag? Probeer deze oosterse variant van gazpacho dan eens! Een heerlijk verfrissend soepje met knapperige lookcroutons.Instructies
4 tomaten, 2 gele paprika's
1
Maak de tomaten en paprika’s schoon, snijd ze in stukken en doe ze in de blender.
0,5 komkommers, koriander, Munt, 40 g gember, 1 tl currypasta
2
Schil de komkommer en snijd ze in stukken. Voeg ze samen met de koriander, de munt, de gember en de currypasta in de blender.
1 stengel Citroengras
3
Snijd de citroengrasstengel fijn en voeg toe.
1 blik kokosmelk, 1 scheutje Water, 1 scheutje lookolie, 1 scheutje chiliolie
4
Voeg de kokosmelk samen met een scheutje water, wat chiliolie en enkele druppels lookolie toe en mix alles fijn.
1 scheutje Vissaus, 1 scheutje rijstazijn, 2 limoenen
5
Breng de gazpacho op smaak met een scheutje vissaus, een scheut rijstazijn en het limoensap. Mix de soep opnieuw en laat afkoelen in de koelkast.
1 biobrood, 1 scheutje lookolie
6
Snijd ondertussen het brood in blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Verhit een scheut lookolie in een pan en bak de blokjes brood tot ze krokant zijn.
7
Laat de croutons uitlekken op een vel keukenpapier.
8
Zeef de afgekoelde gazpacho.
200 g rivierkreeftjes, koriander, basilicumolie
9
Serveer de koude gazpacho met een paar lookcroutons, wat rivierkreeftjes, enkele blaadjes koriander en een paar druppels basilicumolie.