Instructies

4 personen
4 tomaten, 2 gele paprika's
1

Maak de tomaten en paprika’s schoon, snijd ze in stukken en doe ze in de blender.

0,5 komkommers, koriander, Munt, 40 g gember, 1 tl currypasta
2

Schil de komkommer en snijd ze in stukken. Voeg ze samen met de koriander, de munt, de gember en de currypasta in de blender.

1 stengel Citroengras
3

Snijd de citroengrasstengel fijn en voeg toe.

1 blik kokosmelk, 1 scheutje Water, 1 scheutje lookolie, 1 scheutje chiliolie
4

Voeg de kokosmelk samen met een scheutje water, wat chiliolie en enkele druppels lookolie toe en mix alles fijn.

1 scheutje Vissaus, 1 scheutje rijstazijn, 2 limoenen
5

Breng de gazpacho op smaak met een scheutje vissaus, een scheut rijstazijn en het limoensap. Mix de soep opnieuw en laat afkoelen in de koelkast.

1 biobrood, 1 scheutje lookolie
6

Snijd ondertussen het brood in blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Verhit een scheut lookolie in een pan en bak de blokjes brood tot ze krokant zijn.

7

Laat de croutons uitlekken op een vel keukenpapier.

8

Zeef de afgekoelde gazpacho.

200 g rivierkreeftjes, koriander, basilicumolie
9

Serveer de koude gazpacho met een paar lookcroutons, wat rivierkreeftjes, enkele blaadjes koriander en een paar druppels basilicumolie.