Instructies
4 personen
4 tomaten, 2 gele paprika's
1
Maak de tomaten en paprika’s schoon, snijd ze in stukken en doe ze in de blender.
0,5 komkommers, koriander, Munt, 40 g gember, 1 tl currypasta
2
Schil de komkommer en snijd ze in stukken. Voeg ze samen met de koriander, de munt, de gember en de currypasta in de blender.
1 stengel Citroengras
3
Snijd de citroengrasstengel fijn en voeg toe.
1 blik kokosmelk, 1 scheutje Water, 1 scheutje lookolie, 1 scheutje chiliolie
4
Voeg de kokosmelk samen met een scheutje water, wat chiliolie en enkele druppels lookolie toe en mix alles fijn.
1 scheutje Vissaus, 1 scheutje rijstazijn, 2 limoenen
5
Breng de gazpacho op smaak met een scheutje vissaus, een scheut rijstazijn en het limoensap. Mix de soep opnieuw en laat afkoelen in de koelkast.
1 biobrood, 1 scheutje lookolie
6
Snijd ondertussen het brood in blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Verhit een scheut lookolie in een pan en bak de blokjes brood tot ze krokant zijn.
7
Laat de croutons uitlekken op een vel keukenpapier.
8
Zeef de afgekoelde gazpacho.
200 g rivierkreeftjes, koriander, basilicumolie
9