Mexicaans stoofvlees met rijst
Mexicaans stoofvlees met rijst
Mexicaans stoofvlees met rijst
Mexicaans stoofvlees met rijst
Ingrediënten
4 personen
Rundstoofvlees
1.000 g
Boter
1 een klontje
Ajuinen
3
Look
2 teentjes
Rode chilipepers
0,5
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Komijnpoeder
1 snuifje
Kurkumapoeder
1 snuifje
Tomatenpuree
140 g
Tomatenblokjes
1 blik
Water
0,75 l
Rode bonen
1 blik
Zout
Tijm
Laurier
Olijfolie
Langkorrelrijst
250 g
Sjalotten
1
Jalapenopepers
100 g
Lente-uien
3 stengels
Groene paprika
1
Koriander
0,5 bosjes
Citroenen
0,25
Nachochips
1 een beetje
Zure room
Benodigdheden
Een ovenvaste stoofpot, een vergiet
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Het Mexicaans stoofvlees
1.000 g rundstoofvlees
1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor op 160°C.
1 een klontje boter
3
Smelt een klontje boter in een grote stoofpot en bak er de stukjes rundstoofvlees kort in aan.
TIPLeg de stukken vlees een voor een in de stoofpot zodat de hete boter niet afkoelt en je vlees mooi kan kleuren.
2 ajuinen, 2 teentjes Look, 0,25 rode chilipepers
4
Snipper de uien fijn en plet de look tot pulp. Verwijder de pitjes en zaadlijsten van de chilipeper en snijd fijn.
5
Haal het stoofvlees uit de stoofpot en leg even apart. Doe de uien, de lookpulp en de chilipeper in de stoofpot en stoof aan.
1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijnpoeder, 1 snuifje kurkumapoeder
6
Voeg een snuif komijnpoeder, een snuif gerookt paprikapoeder en een snuif kurkuma toe. Roer alles goed om.
7
Doe het vlees terug in de stoofpot.
140 g Tomatenpuree
8
Lepel de tomatenpuree erbij en laat mee bakken met het vlees en de kruiden.
1 blik Tomatenblokjes, 0,75 l Water
9
Voeg de tomatenblokjes en het water toe.
1 blik rode bonen
10
Spoel de rode bonen onder koud water, laat even uitlekken in een vergiet en voeg toe.
zout, tijm, laurier
11
Maak een kruidentuil van de tijm en de laurier. Voeg ze samen met een snuif zout toe aan het stoofvlees.
12
Zet het deksel op de pot en laat het stoofvlees gedurende 90 minuten verder garen in een oven op 160°C.
De rijst
1 ajuin, olijfolie
13
Snipper een ui fijn en stoof aan in een flinke scheut olijfolie.
250 g langkorrelrijst
14
Stoof de rijst mee aan in de pan en voeg 2 maten water toe. Zet het deksel op de pan en laat de rijst garen zonder te roeren.
De salsa
1 Sjalotten, 0,25 rode chilipepers, 100 g jalapenopepers, 3 stengels lente-uien
15
Snipper de sjalot, de chilipeper, de jalapeño en de lente-uitjes fijn.
1 groene paprika
16
Schil de paprika. Snijd ze eerst in reepjes en daarna in blokjes (brunoise).
0,5 bosjes koriander
17
Snijd de koriander fijn.
olijfolie, 0,25 citroenen, zout
18
Doe alles samen in een kom en breng op smaak met het citroensap, een lekje olijfolie en een snuifje zout.
1 een beetje nachochips, Zure room
19
Serveer het stoofvlees met een portie rijst en verkruimel er een paar nachos over. De liefhebbers kunnen ook nog een toefje zure room toevoegen.
Het Mexicaans stoofvlees
1.000 g rundstoofvlees
1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor op 160°C.
1 een klontje boter
3
Smelt een klontje boter in een grote stoofpot en bak er de stukjes rundstoofvlees kort in aan.
TIPLeg de stukken vlees een voor een in de stoofpot zodat de hete boter niet afkoelt en je vlees mooi kan kleuren.
2 ajuinen, 2 teentjes Look, 0,25 rode chilipepers
4
Snipper de uien fijn en plet de look tot pulp. Verwijder de pitjes en zaadlijsten van de chilipeper en snijd fijn.
5
Haal het stoofvlees uit de stoofpot en leg even apart. Doe de uien, de lookpulp en de chilipeper in de stoofpot en stoof aan.
1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijnpoeder, 1 snuifje kurkumapoeder
6
Voeg een snuif komijnpoeder, een snuif gerookt paprikapoeder en een snuif kurkuma toe. Roer alles goed om.
7
Doe het vlees terug in de stoofpot.
140 g Tomatenpuree
8
Lepel de tomatenpuree erbij en laat mee bakken met het vlees en de kruiden.
1 blik Tomatenblokjes, 0,75 l Water
9
Voeg de tomatenblokjes en het water toe.
1 blik rode bonen
10
Spoel de rode bonen onder koud water, laat even uitlekken in een vergiet en voeg toe.
zout, tijm, laurier
11
Maak een kruidentuil van de tijm en de laurier. Voeg ze samen met een snuif zout toe aan het stoofvlees.
12
Zet het deksel op de pot en laat het stoofvlees gedurende 90 minuten verder garen in een oven op 160°C.
De rijst
1 ajuin, olijfolie
13
Snipper een ui fijn en stoof aan in een flinke scheut olijfolie.
250 g langkorrelrijst
14
Stoof de rijst mee aan in de pan en voeg 2 maten water toe. Zet het deksel op de pan en laat de rijst garen zonder te roeren.
De salsa
1 Sjalotten, 0,25 rode chilipepers, 100 g jalapenopepers, 3 stengels lente-uien
15
Snipper de sjalot, de chilipeper, de jalapeño en de lente-uitjes fijn.
1 groene paprika
16
Schil de paprika. Snijd ze eerst in reepjes en daarna in blokjes (brunoise).
0,5 bosjes koriander
17
Snijd de koriander fijn.
olijfolie, 0,25 citroenen, zout
18
Doe alles samen in een kom en breng op smaak met het citroensap, een lekje olijfolie en een snuifje zout.
1 een beetje nachochips, Zure room
19
Serveer het stoofvlees met een portie rijst en verkruimel er een paar nachos over. De liefhebbers kunnen ook nog een toefje zure room toevoegen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Rundstoofvlees
1.000 g
Boter
1 een klontje
Ajuinen
3
Look
2 teentjes
Rode chilipepers
0,5
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Komijnpoeder
1 snuifje
Kurkumapoeder
1 snuifje
Tomatenpuree
140 g
Tomatenblokjes
1 blik
Water
0,75 l
Rode bonen
1 blik
Zout
Tijm
Laurier
Olijfolie
Langkorrelrijst
250 g
Sjalotten
1
Jalapenopepers
100 g
Lente-uien
3 stengels
Groene paprika
1
Koriander
0,5 bosjes
Citroenen
0,25
Nachochips
1 een beetje
Zure room
Mexicaans stoofvlees met rijst
Deze Tex-Mex versie van stoofvlees legt de populaire Belgische klassieker het vuur aan de schenen. Met een vleugje chilipeper, rode bonen en een pittige salsa on the side smaakt dit origineel stoofpotje met rundsvlees ongetwijfeld naar meer!Instructies
Het Mexicaans stoofvlees
1.000 g rundstoofvlees
1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor op 160°C.
1 een klontje boter
3
Smelt een klontje boter in een grote stoofpot en bak er de stukjes rundstoofvlees kort in aan.
TIPLeg de stukken vlees een voor een in de stoofpot zodat de hete boter niet afkoelt en je vlees mooi kan kleuren.
2 ajuinen, 2 teentjes Look, 0,25 rode chilipepers
4
Snipper de uien fijn en plet de look tot pulp. Verwijder de pitjes en zaadlijsten van de chilipeper en snijd fijn.
5
Haal het stoofvlees uit de stoofpot en leg even apart. Doe de uien, de lookpulp en de chilipeper in de stoofpot en stoof aan.
1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijnpoeder, 1 snuifje kurkumapoeder
6
Voeg een snuif komijnpoeder, een snuif gerookt paprikapoeder en een snuif kurkuma toe. Roer alles goed om.
7
Doe het vlees terug in de stoofpot.
140 g Tomatenpuree
8
Lepel de tomatenpuree erbij en laat mee bakken met het vlees en de kruiden.
1 blik Tomatenblokjes, 0,75 l Water
9
Voeg de tomatenblokjes en het water toe.
1 blik rode bonen
10
Spoel de rode bonen onder koud water, laat even uitlekken in een vergiet en voeg toe.
zout, tijm, laurier
11
Maak een kruidentuil van de tijm en de laurier. Voeg ze samen met een snuif zout toe aan het stoofvlees.
12
Zet het deksel op de pot en laat het stoofvlees gedurende 90 minuten verder garen in een oven op 160°C.
De rijst
1 ajuin, olijfolie
13
Snipper een ui fijn en stoof aan in een flinke scheut olijfolie.
250 g langkorrelrijst
14
Stoof de rijst mee aan in de pan en voeg 2 maten water toe. Zet het deksel op de pan en laat de rijst garen zonder te roeren.
De salsa
1 Sjalotten, 0,25 rode chilipepers, 100 g jalapenopepers, 3 stengels lente-uien
15
Snipper de sjalot, de chilipeper, de jalapeño en de lente-uitjes fijn.
1 groene paprika
16
Schil de paprika. Snijd ze eerst in reepjes en daarna in blokjes (brunoise).
0,5 bosjes koriander
17
Snijd de koriander fijn.
olijfolie, 0,25 citroenen, zout
18
Doe alles samen in een kom en breng op smaak met het citroensap, een lekje olijfolie en een snuifje zout.
1 een beetje nachochips, Zure room
19
Serveer het stoofvlees met een portie rijst en verkruimel er een paar nachos over. De liefhebbers kunnen ook nog een toefje zure room toevoegen.