Fond
Fond
Fond
Fond
Ingrediënten
4 personen
Runderschenkels
1.000 g
Spekzwoerden
350 g
Wortels
200 g
Uien
100 g
Selder
200 g
Tijm
1 takje
Laurier
3 blaadje
Look
3 teentjes
Peper
10 bolletje
Tomatenpuree
2 el
Rode wijn
Water
Lamsschenkels
1.000 g
Benodigdheden
Keukenrobot
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Bruine fond
1.000 g runderschenkels, 350 g spekzwoerden, 200 g Wortels, 100 g uien, 200 g selder, 1 takje tijm, 3 blaadje laurier, 3 teentjes Look, 10 bolletje peper, 2 el Tomatenpuree, rode wijn, Water
1
Leg de schenkels en het zwoerd in een ovenschaal en steek ze in een voorverwarmde oven op 180°.
2
Haal ze er na een uur terug uit en besmeer ze met tomatenpuree. Leg er de grofgesneden wortel, ui en selder op.
3
Steek de ovenschaal opnieuw in de oven gedurende een half uur.
4
Stort de inhoud van de ovenschaal in de ketel. Zet de ovenschaal op een vuur en deglaceer met de rode wijn. Roer met een klopper goed op de bodem van de ovenschaal, zodat alle vastgebakken deeltjes loskomen - dat geeft de beste smaak.
Advertentie
Bekijk hier welke keukenrobot Dagelijkse kost gebruikt en geniet van de KitchenAid Black Friday kortingen!
5
Voeg het roerbaksel en het koude water bij de schenkels tot ze onder water staan en zet de fond op een heel zacht vuurtje.
6
Voeg de peperbollen, look, tijm en laurier toe.
7
Laat rustig trekken en koken gedurende 7 tot 8 uur.
8
Zeef het geheel en laat nog eens inkoken.
Kalfsfond
9
Blanke kalfsfond wordt op bijna precies dezelfde manier gemaakt als bruine fond, met dat verschil dat je de beenderen vooraf niet aankleurt in de oven.
Lamsfond
1.000 g lamsschenkels
10
Lamsfond maak je op dezelfde manier klaar als bruine fond. Gebruik dan wel lamsschenkels i.p.v.runderschenkels.
Bruine fond
1.000 g runderschenkels, 350 g spekzwoerden, 200 g Wortels, 100 g uien, 200 g selder, 1 takje tijm, 3 blaadje laurier, 3 teentjes Look, 10 bolletje peper, 2 el Tomatenpuree, rode wijn, Water
1
Leg de schenkels en het zwoerd in een ovenschaal en steek ze in een voorverwarmde oven op 180°.
2
Haal ze er na een uur terug uit en besmeer ze met tomatenpuree. Leg er de grofgesneden wortel, ui en selder op.
3
Steek de ovenschaal opnieuw in de oven gedurende een half uur.
4
Stort de inhoud van de ovenschaal in de ketel. Zet de ovenschaal op een vuur en deglaceer met de rode wijn. Roer met een klopper goed op de bodem van de ovenschaal, zodat alle vastgebakken deeltjes loskomen - dat geeft de beste smaak.
Advertentie
Bekijk hier welke keukenrobot Dagelijkse kost gebruikt en geniet van de KitchenAid Black Friday kortingen!
5
Voeg het roerbaksel en het koude water bij de schenkels tot ze onder water staan en zet de fond op een heel zacht vuurtje.
6
Voeg de peperbollen, look, tijm en laurier toe.
7
Laat rustig trekken en koken gedurende 7 tot 8 uur.
8
Zeef het geheel en laat nog eens inkoken.
Kalfsfond
9
Blanke kalfsfond wordt op bijna precies dezelfde manier gemaakt als bruine fond, met dat verschil dat je de beenderen vooraf niet aankleurt in de oven.
Lamsfond
1.000 g lamsschenkels
10
Lamsfond maak je op dezelfde manier klaar als bruine fond. Gebruik dan wel lamsschenkels i.p.v.runderschenkels.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1m
Ingrediënten
Runderschenkels
1.000 g
Spekzwoerden
350 g
Wortels
200 g
Uien
100 g
Selder
200 g
Tijm
1 takje
Laurier
3 blaadje
Look
3 teentjes
Peper
10 bolletje
Tomatenpuree
2 el
Rode wijn
Water
Lamsschenkels
1.000 g
Fond
Verse fond kan je gemakkelijk en zonder veel moeite thuis maken. Jeroen toont hoe je dat doet.Instructies
Bruine fond
1.000 g runderschenkels, 350 g spekzwoerden, 200 g Wortels, 100 g uien, 200 g selder, 1 takje tijm, 3 blaadje laurier, 3 teentjes Look, 10 bolletje peper, 2 el Tomatenpuree, rode wijn, Water
1
Leg de schenkels en het zwoerd in een ovenschaal en steek ze in een voorverwarmde oven op 180°.
2
Haal ze er na een uur terug uit en besmeer ze met tomatenpuree. Leg er de grofgesneden wortel, ui en selder op.
3
Steek de ovenschaal opnieuw in de oven gedurende een half uur.
4
Stort de inhoud van de ovenschaal in de ketel. Zet de ovenschaal op een vuur en deglaceer met de rode wijn. Roer met een klopper goed op de bodem van de ovenschaal, zodat alle vastgebakken deeltjes loskomen - dat geeft de beste smaak.
5
Voeg het roerbaksel en het koude water bij de schenkels tot ze onder water staan en zet de fond op een heel zacht vuurtje.
6
Voeg de peperbollen, look, tijm en laurier toe.
7
Laat rustig trekken en koken gedurende 7 tot 8 uur.
8
Zeef het geheel en laat nog eens inkoken.
Kalfsfond
9
Blanke kalfsfond wordt op bijna precies dezelfde manier gemaakt als bruine fond, met dat verschil dat je de beenderen vooraf niet aankleurt in de oven.
Lamsfond
1.000 g lamsschenkels
10
Lamsfond maak je op dezelfde manier klaar als bruine fond. Gebruik dan wel lamsschenkels i.p.v.runderschenkels.