Gebakken omegabaars met een saus van groene kruiden en geplette aardappel
Gebakken omegabaars met een saus van groene kruiden en geplette aardappel
Ingrediënten
4 personen
Visfumet
0,5 l
Ratte-aardappelen
600 g
Boter
Ajuinen
2
Selder
4 stengels
Look
2 teentjes
Tijm
Laurier
5 blaadjes
Witte wijn
0,3 l
Room
0,2 l
Bicarbonaat
1 snuifje
Peterselie
Munt
Kervel
Spinazie
100 g
Lente-ui
1 bosje
Grof zout
Omegabaars
4
Peper
Zout
Zuring
50 g
Marjolein
Benodigdheden
Staafmixer, een elektrische staafmixer, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Gebakken omegabaars met een saus van groene kruiden en geplette aardappel
0,5 l visfumet
1
Verwarm de visfumet. Een recept om zelf visfumet te maken, vind je hier.
600 g ratte-aardappelen
2
Kook de aardappelen gaar in de schil in gezouten water.
boter
3
Smelt een klont boter in een kookpot.
2 ajuinen
4
Pel en snipper de uien. Stoof ze in de boter.
4 stengels selder
5
Snijd de selder in stukjes en stoof ze met de ui.
2 teentjes Look
6
Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en plet met een mes. Doe de tenen bij de uien en de selder.
tijm, 5 blaadjes laurier
7
Kruid met tijm en laurier.
0,3 l witte wijn
8
Blus met witte wijn en laat volledig droog koken.
0,2 l Room
9
Giet de visfumet en de room bij de saus. Laat op een zacht vuur inkoken.
1 snuifje bicarbonaat
10
Breng water aan de kook met een snuif bicarbonaat.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
TIPBicarbonaat zorgt ervoor dat de groene kleur van de kruiden behouden blijft.
peterselie, Munt, kervel
11
Haal de blaadjes van de peterselie, de munt en de kervel. Snijd ze wat fijner.
100 g spinazie
12
Spoel de spinazie.
13
Kook de spinazie en de kruiden kort in het water met bicarbonaat. Haal ze er nadien weer uit en koel meteen af in koud water.
14
Giet de aardappelen af en pel ze. Snijd ze in stukjes.
15
Smelt een klont boter in een pan. Doe er de aardappelen in en laat ze op een laag vuur wat stoven. Plet ze een beetje met een vork.
1 bosje lente-ui, grof zout
16
Snipper het groen van de lente-uien. Doe het bij de aardappelen. Kruid met een snuif grof zout.
17
Smelt een klont boter in een pan.
4 omegabaars, peper, zout
18
Kruid de vis met peper en zout.
19
Bak de vis eerst op de velkant.
20
Zeef de saus. Doe er de groene kruiden bij en mix fijn met een staafmixer.
50 g zuring, marjolein
21
Doe aan het einde de zuring bij de saus. Rits de blaadjes van de takjes marjolein en doe ze ook bij de saus. Mix en kruid met peper en zout.
22
Draai de vis om en laat kort garen.
23
Serveer de vis met de saus en de geplette aardappelen. Werk af met enkele plukjes kervel.
Gebakken omegabaars met een saus van groene kruiden en geplette aardappel
0,5 l visfumet
1
Verwarm de visfumet. Een recept om zelf visfumet te maken, vind je hier.
600 g ratte-aardappelen
2
Kook de aardappelen gaar in de schil in gezouten water.
boter
3
Smelt een klont boter in een kookpot.
2 ajuinen
4
Pel en snipper de uien. Stoof ze in de boter.
4 stengels selder
5
Snijd de selder in stukjes en stoof ze met de ui.
2 teentjes Look
6
Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en plet met een mes. Doe de tenen bij de uien en de selder.
tijm, 5 blaadjes laurier
7
Kruid met tijm en laurier.
0,3 l witte wijn
8
Blus met witte wijn en laat volledig droog koken.
0,2 l Room
9
Giet de visfumet en de room bij de saus. Laat op een zacht vuur inkoken.
1 snuifje bicarbonaat
10
Breng water aan de kook met een snuif bicarbonaat.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
TIPBicarbonaat zorgt ervoor dat de groene kleur van de kruiden behouden blijft.
peterselie, Munt, kervel
11
Haal de blaadjes van de peterselie, de munt en de kervel. Snijd ze wat fijner.
100 g spinazie
12
Spoel de spinazie.
13
Kook de spinazie en de kruiden kort in het water met bicarbonaat. Haal ze er nadien weer uit en koel meteen af in koud water.
14
Giet de aardappelen af en pel ze. Snijd ze in stukjes.
15
Smelt een klont boter in een pan. Doe er de aardappelen in en laat ze op een laag vuur wat stoven. Plet ze een beetje met een vork.
1 bosje lente-ui, grof zout
16
Snipper het groen van de lente-uien. Doe het bij de aardappelen. Kruid met een snuif grof zout.
17
Smelt een klont boter in een pan.
4 omegabaars, peper, zout
18
Kruid de vis met peper en zout.
19
Bak de vis eerst op de velkant.
20
Zeef de saus. Doe er de groene kruiden bij en mix fijn met een staafmixer.
50 g zuring, marjolein
21
Doe aan het einde de zuring bij de saus. Rits de blaadjes van de takjes marjolein en doe ze ook bij de saus. Mix en kruid met peper en zout.
22
Draai de vis om en laat kort garen.
23
Serveer de vis met de saus en de geplette aardappelen. Werk af met enkele plukjes kervel.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Visfumet
0,5 l
Ratte-aardappelen
600 g
Boter
Ajuinen
2
Selder
4 stengels
Look
2 teentjes
Tijm
Laurier
5 blaadjes
Witte wijn
0,3 l
Room
0,2 l
Bicarbonaat
1 snuifje
Peterselie
Munt
Kervel
Spinazie
100 g
Lente-ui
1 bosje
Grof zout
Omegabaars
4
Peper
Zout
Zuring
50 g
Marjolein
Gebakken omegabaars met een saus van groene kruiden en geplette aardappel
De omegabaars is een product uit een duurzaam Belgisch kweekprogramma. Het is een vette vis die oorspronkelijk uit Australië komt, met vast vlees dat boordevol omega 3-vetzuren zit. Dat maakt de baars niet alleen erg gezond, maar je kunt er ook heel veel mee doen in de keuken.Instructies
Gebakken omegabaars met een saus van groene kruiden en geplette aardappel
0,5 l visfumet
1
Verwarm de visfumet. Een recept om zelf visfumet te maken, vind je hier.
600 g ratte-aardappelen
2
Kook de aardappelen gaar in de schil in gezouten water.
boter
3
Smelt een klont boter in een kookpot.
2 ajuinen
4
Pel en snipper de uien. Stoof ze in de boter.
4 stengels selder
5
Snijd de selder in stukjes en stoof ze met de ui.
2 teentjes Look
6
Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en plet met een mes. Doe de tenen bij de uien en de selder.
tijm, 5 blaadjes laurier
7
Kruid met tijm en laurier.
0,3 l witte wijn
8
Blus met witte wijn en laat volledig droog koken.
0,2 l Room
9
Giet de visfumet en de room bij de saus. Laat op een zacht vuur inkoken.
1 snuifje bicarbonaat
10
Breng water aan de kook met een snuif bicarbonaat.
TIPBicarbonaat zorgt ervoor dat de groene kleur van de kruiden behouden blijft.
peterselie, Munt, kervel
11
Haal de blaadjes van de peterselie, de munt en de kervel. Snijd ze wat fijner.
100 g spinazie
12
Spoel de spinazie.
13
Kook de spinazie en de kruiden kort in het water met bicarbonaat. Haal ze er nadien weer uit en koel meteen af in koud water.
14
Giet de aardappelen af en pel ze. Snijd ze in stukjes.
15
Smelt een klont boter in een pan. Doe er de aardappelen in en laat ze op een laag vuur wat stoven. Plet ze een beetje met een vork.
1 bosje lente-ui, grof zout
16
Snipper het groen van de lente-uien. Doe het bij de aardappelen. Kruid met een snuif grof zout.
17
Smelt een klont boter in een pan.
4 omegabaars, peper, zout
18
Kruid de vis met peper en zout.
19
Bak de vis eerst op de velkant.
20
Zeef de saus. Doe er de groene kruiden bij en mix fijn met een staafmixer.
50 g zuring, marjolein
21
Doe aan het einde de zuring bij de saus. Rits de blaadjes van de takjes marjolein en doe ze ook bij de saus. Mix en kruid met peper en zout.
22
Draai de vis om en laat kort garen.
23
Serveer de vis met de saus en de geplette aardappelen. Werk af met enkele plukjes kervel.