Granola met frambozen en yoghurt
Granola met frambozen en yoghurt
Granola met frambozen en yoghurt
Granola met frambozen en yoghurt
Ingrediënten
4 personen
Pecannoten
30 g
Havermout
100 g
Zonnebloempitten
30 g
Pompoenpitten
30 g
Sesamzaadjes
20 g
Eiwit
1
Kristalsuiker
75 g
Griekse yoghurt
400 g
Frambozen
200 g
Benodigdheden
Een bakplaat, een siliconen matje of bakpapier
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
30 g pecannoten, 100 g havermout, 30 g zonnebloempitten, 30 g pompoenpitten, 20 g sesamzaadjes
2
Hak de pecannoten grof. Meng ze met de havermout, zonnebloempitten, pompoenpitten en sesamzaadjes.
TIPIn plaats van pecannoten kun je ook walnoten, hazelnoten, amandelen of andere noten gebruiken.
1 eiwit, 75 g kristalsuiker
3
Klop het eiwit los. Meng het met de suiker en roer het door de noten-zadenmengeling.
TIPDit is een typische truc uit de patisserie om iets extra krokant te maken. Hij werkt perfect voor granola.
4
Bekleed een bakplaat met bakpapier of leg er een siliconen matje in. Verdeel de granola over de bakplaat en bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
5
Laat afkoelen en maak los met een vork (of met je handen).
400 g Griekse yoghurt, 200 g frambozen
6
Serveer de yoghurt met granola en frambozen.
1
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
30 g pecannoten, 100 g havermout, 30 g zonnebloempitten, 30 g pompoenpitten, 20 g sesamzaadjes
2
Hak de pecannoten grof. Meng ze met de havermout, zonnebloempitten, pompoenpitten en sesamzaadjes.
TIPIn plaats van pecannoten kun je ook walnoten, hazelnoten, amandelen of andere noten gebruiken.
1 eiwit, 75 g kristalsuiker
3
Klop het eiwit los. Meng het met de suiker en roer het door de noten-zadenmengeling.
TIPDit is een typische truc uit de patisserie om iets extra krokant te maken. Hij werkt perfect voor granola.
4
Bekleed een bakplaat met bakpapier of leg er een siliconen matje in. Verdeel de granola over de bakplaat en bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
5
Laat afkoelen en maak los met een vork (of met je handen).
400 g Griekse yoghurt, 200 g frambozen
6
Serveer de yoghurt met granola en frambozen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Pecannoten
30 g
Havermout
100 g
Zonnebloempitten
30 g
Pompoenpitten
30 g
Sesamzaadjes
20 g
Eiwit
1
Kristalsuiker
75 g
Griekse yoghurt
400 g
Frambozen
200 g
Granola met frambozen en yoghurt
Granola is een mengsel van geroosterde havermout met zaden en pitten. Met wat yoghurt en frambozen is het een lekker en gezond ontbijt.Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
30 g pecannoten, 100 g havermout, 30 g zonnebloempitten, 30 g pompoenpitten, 20 g sesamzaadjes
2
Hak de pecannoten grof. Meng ze met de havermout, zonnebloempitten, pompoenpitten en sesamzaadjes.
TIPIn plaats van pecannoten kun je ook walnoten, hazelnoten, amandelen of andere noten gebruiken.
1 eiwit, 75 g kristalsuiker
3
Klop het eiwit los. Meng het met de suiker en roer het door de noten-zadenmengeling.
TIPDit is een typische truc uit de patisserie om iets extra krokant te maken. Hij werkt perfect voor granola.
4
Bekleed een bakplaat met bakpapier of leg er een siliconen matje in. Verdeel de granola over de bakplaat en bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
5
Laat afkoelen en maak los met een vork (of met je handen).
400 g Griekse yoghurt, 200 g frambozen
6
Serveer de yoghurt met granola en frambozen.