dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Chocolademousse met pinda en banaan (thumbnail)Chocolademousse met pinda en banaan

Chocolademousse met pinda en banaan

25m
8
-
2.5K
Recepten

Chocolademousse met pinda en banaan

Een smeuïge chocolademousse op basis van stevia met een vleugje pindakaas, schijfjes banaan en geroosterde pinda's.
Chocolademousse met pinda en banaan (thumbnail)Chocolademousse met pinda en banaan

Chocolademousse met pinda en banaan

25m
8
-
2.5K
Recepten

Chocolademousse met pinda en banaan

Een smeuïge chocolademousse op basis van stevia met een vleugje pindakaas, schijfjes banaan en geroosterde pinda's.
Type gerechtDessert
Totale tijd25m
Ingrediënten8
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Donkere chocolade
180 g
Pindakaas
2 el
Eieren
6
Pure viasuikervervanger
140 g
Room
375 ml
Bananen
2
Suiker
80 g
Pindanoten
100 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

180 g donkere chocolade
1
Breek de chocolade in stukken en laat ze au bain-marie smelten.
140 g pure via (suikervervanger), 6 eieren
2
Splits de eieren. Doe de dooiers met de suikervervanger in de kom van de keukenmachine en klop ze bleek.
2 el pindakaas
3
Doe de pindakaas bij de chocolade en laat hem mee oplossen.
375 ml Room
4
Klop de eiwitten stijf. Klop daarna de room half op.
5
Meng de pinda-chocoladesaus onder de ruban.
6
Spatel het eiwit eronder, gevolgd door de half opgeklopte room.
7
Doe de chocolademousse in een kom, dek hem af en laat hem opstijven in de koelkast.
80 g suiker
8
Doe de suiker met een scheutje water in een steelpan en breng aan de kook. Laat het meeste water verdampen tot je een licht gekleurde karamel hebt.
100 g pindanoten
9
Doe de nootjes erbij en haal de pan van het vuur. Roer tot de noten versuikeren en zet dan de pan terug op het vuur.
10
Laat de nootjes met de suiker al roerend karamelliseren op het vuur. Voeg een snuifje zout toe. Stort de gekaramelliseerde noten in een schaal en laat ze afkoelen.
2 bananen
11
Snijd de bananen in schijfjes en schik ze in een cirkel op een bord.
12
Schep er een mooie quenelle van chocomousse op.
13
Breek of hak de noten in stukken en verkruimel ze over de mousse.
1
Breek de chocolade in stukken en laat ze au bain-marie smelten.
2
Splits de eieren. Doe de dooiers met de suikervervanger in de kom van de keukenmachine en klop ze bleek.

Instructies

180 g donkere chocolade
1
Breek de chocolade in stukken en laat ze au bain-marie smelten.
140 g pure via (suikervervanger), 6 eieren
2
Splits de eieren. Doe de dooiers met de suikervervanger in de kom van de keukenmachine en klop ze bleek.
2 el pindakaas
3
Doe de pindakaas bij de chocolade en laat hem mee oplossen.
375 ml Room
4
Klop de eiwitten stijf. Klop daarna de room half op.
5
Meng de pinda-chocoladesaus onder de ruban.
6
Spatel het eiwit eronder, gevolgd door de half opgeklopte room.
7
Doe de chocolademousse in een kom, dek hem af en laat hem opstijven in de koelkast.
80 g suiker
8
Doe de suiker met een scheutje water in een steelpan en breng aan de kook. Laat het meeste water verdampen tot je een licht gekleurde karamel hebt.
100 g pindanoten
9
Doe de nootjes erbij en haal de pan van het vuur. Roer tot de noten versuikeren en zet dan de pan terug op het vuur.
10
Laat de nootjes met de suiker al roerend karamelliseren op het vuur. Voeg een snuifje zout toe. Stort de gekaramelliseerde noten in een schaal en laat ze afkoelen.
2 bananen
11
Snijd de bananen in schijfjes en schik ze in een cirkel op een bord.
12
Schep er een mooie quenelle van chocomousse op.
13
Breek of hak de noten in stukken en verkruimel ze over de mousse.
1
Breek de chocolade in stukken en laat ze au bain-marie smelten.
2
Splits de eieren. Doe de dooiers met de suikervervanger in de kom van de keukenmachine en klop ze bleek.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Chocolademousse met pinda en banaan (thumbnail)Chocolademousse met pinda en banaan
4 personen
25m
Ingrediënten
Donkere chocolade
180 g
Pindakaas
2 el
Eieren
6
Pure viasuikervervanger
140 g
Room
375 ml
Bananen
2
Suiker
80 g
Pindanoten
100 g

Chocolademousse met pinda en banaan

Een smeuïge chocolademousse op basis van stevia met een vleugje pindakaas, schijfjes banaan en geroosterde pinda's.
Instructies
180 g donkere chocolade
1
Breek de chocolade in stukken en laat ze au bain-marie smelten.
140 g pure via (suikervervanger), 6 eieren
2
Splits de eieren. Doe de dooiers met de suikervervanger in de kom van de keukenmachine en klop ze bleek.
2 el pindakaas
3
Doe de pindakaas bij de chocolade en laat hem mee oplossen.
375 ml Room
4
Klop de eiwitten stijf. Klop daarna de room half op.
5
Meng de pinda-chocoladesaus onder de ruban.
6
Spatel het eiwit eronder, gevolgd door de half opgeklopte room.
7
Doe de chocolademousse in een kom, dek hem af en laat hem opstijven in de koelkast.
80 g suiker
8
Doe de suiker met een scheutje water in een steelpan en breng aan de kook. Laat het meeste water verdampen tot je een licht gekleurde karamel hebt.
100 g pindanoten
9
Doe de nootjes erbij en haal de pan van het vuur. Roer tot de noten versuikeren en zet dan de pan terug op het vuur.
10
Laat de nootjes met de suiker al roerend karamelliseren op het vuur. Voeg een snuifje zout toe. Stort de gekaramelliseerde noten in een schaal en laat ze afkoelen.
2 bananen
11
Snijd de bananen in schijfjes en schik ze in een cirkel op een bord.
12
Schep er een mooie quenelle van chocomousse op.
13
Breek of hak de noten in stukken en verkruimel ze over de mousse.