Instructies

4 personen
180 g donkere chocolade
1

Breek de chocolade in stukken en laat ze au bain-marie smelten.

140 g pure via (suikervervanger), 6 eieren
2

Splits de eieren. Doe de dooiers met de suikervervanger in de kom van de keukenmachine en klop ze bleek.

2 el pindakaas
3

Doe de pindakaas bij de chocolade en laat hem mee oplossen.

375 ml Room
4

Klop de eiwitten stijf. Klop daarna de room half op.

5

Meng de pinda-chocoladesaus onder de ruban.

6

Spatel het eiwit eronder, gevolgd door de half opgeklopte room.

7

Doe de chocolademousse in een kom, dek hem af en laat hem opstijven in de koelkast.

80 g suiker
8

Doe de suiker met een scheutje water in een steelpan en breng aan de kook. Laat het meeste water verdampen tot je een licht gekleurde karamel hebt.

100 g pindanoten
9

Doe de nootjes erbij en haal de pan van het vuur. Roer tot de noten versuikeren en zet dan de pan terug op het vuur.

10

Laat de nootjes met de suiker al roerend karamelliseren op het vuur. Voeg een snuifje zout toe. Stort de gekaramelliseerde noten in een schaal en laat ze afkoelen.

2 bananen
11

Snijd de bananen in schijfjes en schik ze in een cirkel op een bord.

12

Schep er een mooie quenelle van chocomousse op.

13

Breek of hak de noten in stukken en verkruimel ze over de mousse.