Gepofte zoete aardappel gevuld met gehakt, rode biet en tomaten
Gepofte zoete aardappel gevuld met gehakt, rode biet en tomaten
Gepofte zoete aardappel gevuld met gehakt, rode biet en tomaten
Gepofte zoete aardappel gevuld met gehakt, rode biet en tomaten
Ingrediënten
4 personen
Zoete aardappelen
4
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Gemengd gehakt
500 g
Rozemarijn
2 takjes
Peper
Zout
Olijfolie
Krulpeterselie (vers)gehakt
Tomaten
2
Rode bietenvoorgekookt
2
Zure room
120 ml
Wittewijnazijn
1 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Was en droog de zoete aardappel zonder te schillen. Halveer en leg (met de snijkant naar beneden) op een met bakpapier beklede ovenplaat. Sprenkel er een beetje olijfolie over, kruid met peper en zout en plaats gedurende 20 minuten in de oven.
3
Bak ondertussen de sjalot, knoflook en rozemarijn in wat olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul.
4
Haal de zoete aardappel uit de oven. Snijd ongeveer 1 cm van de kant met een scherp mes om het binnenste vruchtvlees uit de aardappel te halen.
5
Plet het fijn en meng met het gebakken gehakt.
6
Vul de zoete aardappelen royaal op met deze vulling. Zet terug in de oven gedurende 15 minuten of tot de aardappel gaar is.
7
Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de rode biet eveneens in kleine blokjes.
8
Meng de tomaten en rode biet blokjes samen met de witte wijnazijn en breng verder op smaak met peper en zout.
9
Haal de zoete aardappelen uit de oven, schik ze op een serveerschaal.
10
Lepel er wat zure room over en werk af met de topping van rode biet en tomaat, strooi er de peterselie over en leg er enkele takjes rozemarijn bij. Serveer warm.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Was en droog de zoete aardappel zonder te schillen. Halveer en leg (met de snijkant naar beneden) op een met bakpapier beklede ovenplaat. Sprenkel er een beetje olijfolie over, kruid met peper en zout en plaats gedurende 20 minuten in de oven.
3
Bak ondertussen de sjalot, knoflook en rozemarijn in wat olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul.
4
Haal de zoete aardappel uit de oven. Snijd ongeveer 1 cm van de kant met een scherp mes om het binnenste vruchtvlees uit de aardappel te halen.
5
Plet het fijn en meng met het gebakken gehakt.
6
Vul de zoete aardappelen royaal op met deze vulling. Zet terug in de oven gedurende 15 minuten of tot de aardappel gaar is.
7
Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de rode biet eveneens in kleine blokjes.
8
Meng de tomaten en rode biet blokjes samen met de witte wijnazijn en breng verder op smaak met peper en zout.
9
Haal de zoete aardappelen uit de oven, schik ze op een serveerschaal.
10
Lepel er wat zure room over en werk af met de topping van rode biet en tomaat, strooi er de peterselie over en leg er enkele takjes rozemarijn bij. Serveer warm.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Zoete aardappelen
4
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Gemengd gehakt
500 g
Rozemarijn
2 takjes
Peper
Zout
Olijfolie
Krulpeterselie (vers)gehakt
Tomaten
2
Rode bietenvoorgekookt
2
Zure room
120 ml
Wittewijnazijn
1 el
Gepofte zoete aardappel gevuld met gehakt, rode biet en tomaten
Deze gepofte zoete aardappel is een echte smaaksensatie. Het is niet alleen een kleurrijk gerechtje, maar ook nog eens voedzaam en perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie. Geniet van de rijke en hartige smaken die dit gerecht te bieden heeft!Instructies
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Was en droog de zoete aardappel zonder te schillen. Halveer en leg (met de snijkant naar beneden) op een met bakpapier beklede ovenplaat. Sprenkel er een beetje olijfolie over, kruid met peper en zout en plaats gedurende 20 minuten in de oven.
3
Bak ondertussen de sjalot, knoflook en rozemarijn in wat olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul.
4
Haal de zoete aardappel uit de oven. Snijd ongeveer 1 cm van de kant met een scherp mes om het binnenste vruchtvlees uit de aardappel te halen.
5
Plet het fijn en meng met het gebakken gehakt.
6
Vul de zoete aardappelen royaal op met deze vulling. Zet terug in de oven gedurende 15 minuten of tot de aardappel gaar is.
7
Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de rode biet eveneens in kleine blokjes.
8
Meng de tomaten en rode biet blokjes samen met de witte wijnazijn en breng verder op smaak met peper en zout.
9
Haal de zoete aardappelen uit de oven, schik ze op een serveerschaal.
10
Lepel er wat zure room over en werk af met de topping van rode biet en tomaat, strooi er de peterselie over en leg er enkele takjes rozemarijn bij. Serveer warm.