Instructies
4 personen
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Was en droog de zoete aardappel zonder te schillen. Halveer en leg (met de snijkant naar beneden) op een met bakpapier beklede ovenplaat. Sprenkel er een beetje olijfolie over, kruid met peper en zout en plaats gedurende 20 minuten in de oven.
3
Bak ondertussen de sjalot, knoflook en rozemarijn in wat olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul.
4
Haal de zoete aardappel uit de oven. Snijd ongeveer 1 cm van de kant met een scherp mes om het binnenste vruchtvlees uit de aardappel te halen.
5
Plet het fijn en meng met het gebakken gehakt.
6
Vul de zoete aardappelen royaal op met deze vulling. Zet terug in de oven gedurende 15 minuten of tot de aardappel gaar is.
7
Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de rode biet eveneens in kleine blokjes.
8
Meng de tomaten en rode biet blokjes samen met de witte wijnazijn en breng verder op smaak met peper en zout.
9
Haal de zoete aardappelen uit de oven, schik ze op een serveerschaal.
10