Pulled zalm met granaatappelsalade en Thaise vinaigrette
Pulled zalm met granaatappelsalade en Thaise vinaigrette
Pulled zalm met granaatappelsalade en Thaise vinaigrette
Pulled zalm met granaatappelsalade en Thaise vinaigrette
Ingrediënten
4 personen
Ketchup
4 el
Mosterd
1 el
Honing
2 el
Sojasaus
2 el
Limoenen
1,5
Lookpoeder
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Zalm
600 g
Citroen
1
Gember
20 g
Chilipeper
0,5
Look
1 teentje
Sjalotten
1
Vissaus
4 el
Bruine suiker
2 el
Rijstazijn
4 el
Sesamolie
1 el
Rode ui
1
Pinda's
100 g
Komkommers
0,5
Ijsbergsla
0,5
Granaatappel
1
Lente-uien
2 stengels
Koriander
Munt
Benodigdheden
Blender, cederhouten plankje enkele uren geweekt in water
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 el ketchup, 1 el mosterd, 2 el honing, 2 el sojasaus, 0,5 limoenen, 1 snuifje Lookpoeder, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
1
Meng de mosterd met de honing, de ketchup, het sap van een halve limoen en de sojasaus en kruid met gerookt paprikapoeder en een snuif lookpoeder.
600 g zalm
2
Haal het plankje uit het water en dep het droog. Leg de zalm op het plankje. Strijk de zalm met een penseel volledig in met een laagje marinade. Zet het plankje met de zalm 15 à 20 minuten op het rooster van de bbq, met het deksel gesloten op 200°C.
1 limoen, 1 citroen, 20 g gember, 0,5 chilipeper, 1 teentje Look, 1 Sjalotten
3
Doe het sap van een limoen en een citroen in de pot van de blender. Snijd de chilipeper grof en voeg hem toe. Snijd de gember, sjalot en look grof en doe de stukken mee in de blender.
4 el Vissaus, 2 el bruine suiker, 4 el rijstazijn, 1 el sesamolie
4
Voeg er vervolgens de suiker, de vissaus, de rijstazijn en de sesamolie aan toe en mix alles fijn.
1 rode ui
5
Pel de rode ui, snijd hem in halve ringen en doe ze in een kom. Sprenkel er enkele eetlepels van de vinaigrette over.
100 g pinda's
6
Laat een scheutje olie heet worden in een pan en rooster er de nootjes in. Laat de nootjes nadien uitlekken op een vel keukenpapier.
0,5 komkommers, 0,5 ijsbergsla
7
Nu beginnen we aan de salade. Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten, snijd hem in plakjes en doe de plakjes bij de rode ui in de kom. Snipper de ijsbergsla fijn en voeg hem toe.
1 granaatappel, 2 stengels lente-uien
8
Snijd de granaatappel in twee en klop de pitjes eruit (met een vijzel bijvoorbeeld). Snipper de lente ui fijn en voeg hem toe aan de salade. Giet wat vinaigrette over de salade en meng hem. Meng er tot slot wat granaatappel en geroosterde pinda’s over.
9
Haal de zalm van de bbq. Trek de zalm met een vork in grote stukken en doe de stukken bij de salade.
koriander, Munt
10
Meng alles nog eens voorzichtig onder elkaar en werk af met wat extra granaatappel, lente ui, pinda’s en pluksels koriander en munt.
1
Meng de mosterd met de honing, de ketchup, het sap van een halve limoen en de sojasaus en kruid met gerookt paprikapoeder en een snuif lookpoeder.
2
Haal het plankje uit het water en dep het droog. Leg de zalm op het plankje. Strijk de zalm met een penseel volledig in met een laagje marinade. Zet het plankje met de zalm 15 à 20 minuten op het rooster van de bbq, met het deksel gesloten op 200°C.
4 el ketchup, 1 el mosterd, 2 el honing, 2 el sojasaus, 0,5 limoenen, 1 snuifje Lookpoeder, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
1
Meng de mosterd met de honing, de ketchup, het sap van een halve limoen en de sojasaus en kruid met gerookt paprikapoeder en een snuif lookpoeder.
600 g zalm
2
Haal het plankje uit het water en dep het droog. Leg de zalm op het plankje. Strijk de zalm met een penseel volledig in met een laagje marinade. Zet het plankje met de zalm 15 à 20 minuten op het rooster van de bbq, met het deksel gesloten op 200°C.
1 limoen, 1 citroen, 20 g gember, 0,5 chilipeper, 1 teentje Look, 1 Sjalotten
3
Doe het sap van een limoen en een citroen in de pot van de blender. Snijd de chilipeper grof en voeg hem toe. Snijd de gember, sjalot en look grof en doe de stukken mee in de blender.
4 el Vissaus, 2 el bruine suiker, 4 el rijstazijn, 1 el sesamolie
4
Voeg er vervolgens de suiker, de vissaus, de rijstazijn en de sesamolie aan toe en mix alles fijn.
1 rode ui
5
Pel de rode ui, snijd hem in halve ringen en doe ze in een kom. Sprenkel er enkele eetlepels van de vinaigrette over.
100 g pinda's
6
Laat een scheutje olie heet worden in een pan en rooster er de nootjes in. Laat de nootjes nadien uitlekken op een vel keukenpapier.
0,5 komkommers, 0,5 ijsbergsla
7
Nu beginnen we aan de salade. Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten, snijd hem in plakjes en doe de plakjes bij de rode ui in de kom. Snipper de ijsbergsla fijn en voeg hem toe.
1 granaatappel, 2 stengels lente-uien
8
Snijd de granaatappel in twee en klop de pitjes eruit (met een vijzel bijvoorbeeld). Snipper de lente ui fijn en voeg hem toe aan de salade. Giet wat vinaigrette over de salade en meng hem. Meng er tot slot wat granaatappel en geroosterde pinda’s over.
9
Haal de zalm van de bbq. Trek de zalm met een vork in grote stukken en doe de stukken bij de salade.
koriander, Munt
10
Meng alles nog eens voorzichtig onder elkaar en werk af met wat extra granaatappel, lente ui, pinda’s en pluksels koriander en munt.
1
Meng de mosterd met de honing, de ketchup, het sap van een halve limoen en de sojasaus en kruid met gerookt paprikapoeder en een snuif lookpoeder.
2
Haal het plankje uit het water en dep het droog. Leg de zalm op het plankje. Strijk de zalm met een penseel volledig in met een laagje marinade. Zet het plankje met de zalm 15 à 20 minuten op het rooster van de bbq, met het deksel gesloten op 200°C.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Ketchup
4 el
Mosterd
1 el
Honing
2 el
Sojasaus
2 el
Limoenen
1,5
Lookpoeder
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Zalm
600 g
Citroen
1
Gember
20 g
Chilipeper
0,5
Look
1 teentje
Sjalotten
1
Vissaus
4 el
Bruine suiker
2 el
Rijstazijn
4 el
Sesamolie
1 el
Rode ui
1
Pinda's
100 g
Komkommers
0,5
Ijsbergsla
0,5
Granaatappel
1
Lente-uien
2 stengels
Koriander
Munt
Pulled zalm met granaatappelsalade en Thaise vinaigrette
Deze gezonde barbecuesalade met pulled zalm en granaatappel is een waar feest voor iedereen die van een lekker stukje vis houdt. Ideaal om een barbecueweekend in te zetten!Instructies
4 el ketchup, 1 el mosterd, 2 el honing, 2 el sojasaus, 0,5 limoenen, 1 snuifje Lookpoeder, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
1
Meng de mosterd met de honing, de ketchup, het sap van een halve limoen en de sojasaus en kruid met gerookt paprikapoeder en een snuif lookpoeder.
600 g zalm
2
Haal het plankje uit het water en dep het droog. Leg de zalm op het plankje. Strijk de zalm met een penseel volledig in met een laagje marinade. Zet het plankje met de zalm 15 à 20 minuten op het rooster van de bbq, met het deksel gesloten op 200°C.
1 limoen, 1 citroen, 20 g gember, 0,5 chilipeper, 1 teentje Look, 1 Sjalotten
3
Doe het sap van een limoen en een citroen in de pot van de blender. Snijd de chilipeper grof en voeg hem toe. Snijd de gember, sjalot en look grof en doe de stukken mee in de blender.
4 el Vissaus, 2 el bruine suiker, 4 el rijstazijn, 1 el sesamolie
4
Voeg er vervolgens de suiker, de vissaus, de rijstazijn en de sesamolie aan toe en mix alles fijn.
1 rode ui
5
Pel de rode ui, snijd hem in halve ringen en doe ze in een kom. Sprenkel er enkele eetlepels van de vinaigrette over.
100 g pinda's
6
Laat een scheutje olie heet worden in een pan en rooster er de nootjes in. Laat de nootjes nadien uitlekken op een vel keukenpapier.
0,5 komkommers, 0,5 ijsbergsla
7
Nu beginnen we aan de salade. Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten, snijd hem in plakjes en doe de plakjes bij de rode ui in de kom. Snipper de ijsbergsla fijn en voeg hem toe.
1 granaatappel, 2 stengels lente-uien
8
Snijd de granaatappel in twee en klop de pitjes eruit (met een vijzel bijvoorbeeld). Snipper de lente ui fijn en voeg hem toe aan de salade. Giet wat vinaigrette over de salade en meng hem. Meng er tot slot wat granaatappel en geroosterde pinda’s over.
9
Haal de zalm van de bbq. Trek de zalm met een vork in grote stukken en doe de stukken bij de salade.
koriander, Munt
10
Meng alles nog eens voorzichtig onder elkaar en werk af met wat extra granaatappel, lente ui, pinda’s en pluksels koriander en munt.