Uientaart met prei en Oud Roeselare
Uientaart met prei en Oud Roeselare
Uien, prei en kaas: dat is eigenlijk alles wat je nodig hebt voor de vulling van deze taart. Je gebruikt een zelfgemaakt deeg om alles in te verpakken. Volgens Jeroen de perfecte lunch!
Uientaart met prei en Oud Roeselare
Uientaart met prei en Oud Roeselare
Uien, prei en kaas: dat is eigenlijk alles wat je nodig hebt voor de vulling van deze taart. Je gebruikt een zelfgemaakt deeg om alles in te verpakken. Volgens Jeroen de perfecte lunch!
Ingrediënten
4 personen
Boter
150 g
Boter
Water
110 ml
Bloem
400 g
Zout
0,5 koffielepel
Zout
Rode uien
2
Prei
1 stengel
Tijm
Peper
Belegen kaas
150 g
Tuinkers
1 bakje
Olijfolie
Balsamicoazijn
Ei
1
Benodigdheden
Een keukenmachine met een k vormig hulpstuk, een taartvorm met een diameter van 20 cm en 3 cm hoog, een deegrol, een kookkwast
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Het deeg
150 g boter, 110 ml Water
1
Doe de boter met het water in een steelpan en verwarm op het vuur tot de boter gesmolten is.
400 g bloem, 0,5 koffielepel zout
2
Roer er de bloem en het zout door. Kneed tot een elastisch deeg met de keukenmachine.
3
Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.
4
Bestuif het werkblad met bloem.
5
Rol 2/3 van het deeg uit met een deegrol. Leg het deeg in de vorm en duw de randen goed aan. Haal overtollig deeg weg. Zorg er wat deeg boven de rand uitsteekt.
6
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
De vulling
boter
7
Smelt een klontje boter in een hoge pan of wok.
2 rode uien
8
Pel de uien en snijd ze in fijne ringen. Stoof ze in de boter.
1 stengel prei
9
Was de prei en snijd hem in ringen. Stoof de prei samen met de ui.
tijm, peper, zout
10
Rits de blaadjes van de tijm en doe ze bij de groenten. Kruid met peper en zout.
11
Haal de pan of wok van het vuur en laat de groenten wat afkoelen.
150 g belegen kaas
12
Rasp de kaas (of vraag aan de kaasboer om hem al te raspen) en roer hem door de prei met ui.
TIPJe kunt ook een andere harde kaas gebruiken, maar zorg er wel voor dat het een soort met veel smaak is.
13
Schep de vulling in de taartvorm met het deeg.
14
Rol het resterende deeg uit en leg het op de vulling. Druk de randen aan met een vork.
1 ei
15
Klop het ei los met een scheutje water. Bestrijk er de bovenkant van de taart mee.
16
Maak met een scherp mesje kleine insnijdingen in de bovenkant van de taart.
17
Bak de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven.
1 bakje tuinkers, olijfolie, balsamicoazijn
18
Meng de tuinkers met wat olijfolie en balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
19
Serveer de taart met een toef tuinkers.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Het deeg
150 g boter, 110 ml Water
1
Doe de boter met het water in een steelpan en verwarm op het vuur tot de boter gesmolten is.
400 g bloem, 0,5 koffielepel zout
2
Roer er de bloem en het zout door. Kneed tot een elastisch deeg met de keukenmachine.
3
Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.
4
Bestuif het werkblad met bloem.
5
Rol 2/3 van het deeg uit met een deegrol. Leg het deeg in de vorm en duw de randen goed aan. Haal overtollig deeg weg. Zorg er wat deeg boven de rand uitsteekt.
6
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
De vulling
boter
7
Smelt een klontje boter in een hoge pan of wok.
2 rode uien
8
Pel de uien en snijd ze in fijne ringen. Stoof ze in de boter.
1 stengel prei
9
Was de prei en snijd hem in ringen. Stoof de prei samen met de ui.
tijm, peper, zout
10
Rits de blaadjes van de tijm en doe ze bij de groenten. Kruid met peper en zout.
11
Haal de pan of wok van het vuur en laat de groenten wat afkoelen.
150 g belegen kaas
12
Rasp de kaas (of vraag aan de kaasboer om hem al te raspen) en roer hem door de prei met ui.
TIPJe kunt ook een andere harde kaas gebruiken, maar zorg er wel voor dat het een soort met veel smaak is.
13
Schep de vulling in de taartvorm met het deeg.
14
Rol het resterende deeg uit en leg het op de vulling. Druk de randen aan met een vork.
1 ei
15
Klop het ei los met een scheutje water. Bestrijk er de bovenkant van de taart mee.
16
Maak met een scherp mesje kleine insnijdingen in de bovenkant van de taart.
17
Bak de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven.
1 bakje tuinkers, olijfolie, balsamicoazijn
18
Meng de tuinkers met wat olijfolie en balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
19
Serveer de taart met een toef tuinkers.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Boter
150 g
Boter
Water
110 ml
Bloem
400 g
Zout
0,5 koffielepel
Zout
Rode uien
2
Prei
1 stengel
Tijm
Peper
Belegen kaas
150 g
Tuinkers
1 bakje
Olijfolie
Balsamicoazijn
Ei
1
Uientaart met prei en Oud Roeselare
Uien, prei en kaas: dat is eigenlijk alles wat je nodig hebt voor de vulling van deze taart. Je gebruikt een zelfgemaakt deeg om alles in te verpakken. Volgens Jeroen de perfecte lunch!Instructies
Het deeg
150 g boter, 110 ml Water
1
Doe de boter met het water in een steelpan en verwarm op het vuur tot de boter gesmolten is.
400 g bloem, 0,5 koffielepel zout
2
Roer er de bloem en het zout door. Kneed tot een elastisch deeg met de keukenmachine.
3
Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.
4
Bestuif het werkblad met bloem.
5
Rol 2/3 van het deeg uit met een deegrol. Leg het deeg in de vorm en duw de randen goed aan. Haal overtollig deeg weg. Zorg er wat deeg boven de rand uitsteekt.
6
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
De vulling
boter
7
Smelt een klontje boter in een hoge pan of wok.
2 rode uien
8
Pel de uien en snijd ze in fijne ringen. Stoof ze in de boter.
1 stengel prei
9
Was de prei en snijd hem in ringen. Stoof de prei samen met de ui.
tijm, peper, zout
10
Rits de blaadjes van de tijm en doe ze bij de groenten. Kruid met peper en zout.
11
Haal de pan of wok van het vuur en laat de groenten wat afkoelen.
150 g belegen kaas
12
Rasp de kaas (of vraag aan de kaasboer om hem al te raspen) en roer hem door de prei met ui.
TIPJe kunt ook een andere harde kaas gebruiken, maar zorg er wel voor dat het een soort met veel smaak is.
13
Schep de vulling in de taartvorm met het deeg.
14
Rol het resterende deeg uit en leg het op de vulling. Druk de randen aan met een vork.
1 ei
15
Klop het ei los met een scheutje water. Bestrijk er de bovenkant van de taart mee.
16
Maak met een scherp mesje kleine insnijdingen in de bovenkant van de taart.
17
Bak de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven.
1 bakje tuinkers, olijfolie, balsamicoazijn
18
Meng de tuinkers met wat olijfolie en balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
19
Serveer de taart met een toef tuinkers.