Uiensoep met croque monsieur
Uiensoep met croque monsieur
Twee Franse klassiekers op het menu: een pot rasechte uiensoep en een croque monsieur om u tegen te zeggen. Neem dat maar letterlijk, want de croque monsieur wordt op de klassieke Franse manier bereid: met kaassaus en gegrild in de oven. Dit is werkelijk een topcombinatie!
Uiensoep met croque monsieur
Uiensoep met croque monsieur
Twee Franse klassiekers op het menu: een pot rasechte uiensoep en een croque monsieur om u tegen te zeggen. Neem dat maar letterlijk, want de croque monsieur wordt op de klassieke Franse manier bereid: met kaassaus en gegrild in de oven. Dit is werkelijk een topcombinatie!
Ingrediënten
4 personen
Ajuinen
10
Boter
1 klont
Boter
20 g
Look
2 teentjes
Tijm
Laurier
4 blaadjes
Oxo
1 scheutje
Groentebouillon
3 l
Sherry
1 scheutje
Zuurdesembrood
8 sneetjes
Olijfolie
1 scheutje
Bloem
30 g
Melk
0,4 l
Mosterd
1 el
Nootmuskaat
1 snuifje
Gruyere
150 g
Comté
4 sneetjes
Hesp
4 sneetjes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Uiensoep
10 ajuinen, 1 klont boter, 2 teentjes Look
1
Pel de uien en snijd ze in slierten. Laat een klont boter smelten in een pot en stoof de uien erin aan. Plet de look en voeg hem toe aan de uien.
tijm, 4 blaadjes laurier, 1 scheutje Oxo, 3 l groentebouillon, 1 scheutje sherry
2
Voeg nu de kruiding toe: laurier en fijngesnipperde tijm. Blus met een flinke scheut sherry, een scheut Oxo en groentebouillon. Kruid de soep eventueel bij met wat peper en breng ze aan de kook.
Croque monsieur
8 sneetjes Zuurdesembrood, 1 scheutje olijfolie
3
Laat de grill van de oven heet worden. Snijd het brood in dikke plakken en besprenkel ze met wat olijfolie. Rooster de plakken brood goudbruin onder de grill.
20 g boter, 30 g bloem, 0,4 l melk
4
Laat de boter smelten in een pot en doe de bloem erbij. Meng beide tot een roux en voeg de melk er al roerend aan toe, tot je een gebonden saus hebt.
1 el mosterd, 1 snuifje nootmuskaat, 150 g gruyere
5
Voeg er een lepeltje mosterd, wat peper, een snuif zout en wat nootmuskaat aan toe. Voeg de gemalen kaas eraan toe en laat hem smelten in de dikke saus.
4 sneetjes comté, 4 sneetjes hesp
6
Lepel wat van de kaassaus over de helft van de plakken geroosterd brood. Leg er een plakje kaas en een plakje ham op en leg er een tweede plak geroosterd brood bovenop.
7
Bedek de bovenkant van de croques met een laagje extra kaassaus en wat gemalen kaas. Schuif de croques 5 à 10 minuten onder de hete grill, tot de kaas gegrild is.
1
Pel de uien en snijd ze in slierten. Laat een klont boter smelten in een pot en stoof de uien erin aan. Plet de look en voeg hem toe aan de uien.
2
Voeg nu de kruiding toe: laurier en fijngesnipperde tijm. Blus met een flinke scheut sherry, een scheut Oxo en groentebouillon. Kruid de soep eventueel bij met wat peper en breng ze aan de kook.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Uiensoep
10 ajuinen, 1 klont boter, 2 teentjes Look
1
Pel de uien en snijd ze in slierten. Laat een klont boter smelten in een pot en stoof de uien erin aan. Plet de look en voeg hem toe aan de uien.
tijm, 4 blaadjes laurier, 1 scheutje Oxo, 3 l groentebouillon, 1 scheutje sherry
2
Voeg nu de kruiding toe: laurier en fijngesnipperde tijm. Blus met een flinke scheut sherry, een scheut Oxo en groentebouillon. Kruid de soep eventueel bij met wat peper en breng ze aan de kook.
Croque monsieur
8 sneetjes Zuurdesembrood, 1 scheutje olijfolie
3
Laat de grill van de oven heet worden. Snijd het brood in dikke plakken en besprenkel ze met wat olijfolie. Rooster de plakken brood goudbruin onder de grill.
20 g boter, 30 g bloem, 0,4 l melk
4
Laat de boter smelten in een pot en doe de bloem erbij. Meng beide tot een roux en voeg de melk er al roerend aan toe, tot je een gebonden saus hebt.
1 el mosterd, 1 snuifje nootmuskaat, 150 g gruyere
5
Voeg er een lepeltje mosterd, wat peper, een snuif zout en wat nootmuskaat aan toe. Voeg de gemalen kaas eraan toe en laat hem smelten in de dikke saus.
4 sneetjes comté, 4 sneetjes hesp
6
Lepel wat van de kaassaus over de helft van de plakken geroosterd brood. Leg er een plakje kaas en een plakje ham op en leg er een tweede plak geroosterd brood bovenop.
7
Bedek de bovenkant van de croques met een laagje extra kaassaus en wat gemalen kaas. Schuif de croques 5 à 10 minuten onder de hete grill, tot de kaas gegrild is.
1
Pel de uien en snijd ze in slierten. Laat een klont boter smelten in een pot en stoof de uien erin aan. Plet de look en voeg hem toe aan de uien.
2
Voeg nu de kruiding toe: laurier en fijngesnipperde tijm. Blus met een flinke scheut sherry, een scheut Oxo en groentebouillon. Kruid de soep eventueel bij met wat peper en breng ze aan de kook.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Ajuinen
10
Boter
1 klont
Boter
20 g
Look
2 teentjes
Tijm
Laurier
4 blaadjes
Oxo
1 scheutje
Groentebouillon
3 l
Sherry
1 scheutje
Zuurdesembrood
8 sneetjes
Olijfolie
1 scheutje
Bloem
30 g
Melk
0,4 l
Mosterd
1 el
Nootmuskaat
1 snuifje
Gruyere
150 g
Comté
4 sneetjes
Hesp
4 sneetjes
Uiensoep met croque monsieur
Twee Franse klassiekers op het menu: een pot rasechte uiensoep en een croque monsieur om u tegen te zeggen. Neem dat maar letterlijk, want de croque monsieur wordt op de klassieke Franse manier bereid: met kaassaus en gegrild in de oven. Dit is werkelijk een topcombinatie!Instructies
Uiensoep
10 ajuinen, 1 klont boter, 2 teentjes Look
1
Pel de uien en snijd ze in slierten. Laat een klont boter smelten in een pot en stoof de uien erin aan. Plet de look en voeg hem toe aan de uien.
tijm, 4 blaadjes laurier, 1 scheutje Oxo, 3 l groentebouillon, 1 scheutje sherry
2
Voeg nu de kruiding toe: laurier en fijngesnipperde tijm. Blus met een flinke scheut sherry, een scheut Oxo en groentebouillon. Kruid de soep eventueel bij met wat peper en breng ze aan de kook.
Croque monsieur
8 sneetjes Zuurdesembrood, 1 scheutje olijfolie
3
Laat de grill van de oven heet worden. Snijd het brood in dikke plakken en besprenkel ze met wat olijfolie. Rooster de plakken brood goudbruin onder de grill.
20 g boter, 30 g bloem, 0,4 l melk
4
Laat de boter smelten in een pot en doe de bloem erbij. Meng beide tot een roux en voeg de melk er al roerend aan toe, tot je een gebonden saus hebt.
1 el mosterd, 1 snuifje nootmuskaat, 150 g gruyere
5
Voeg er een lepeltje mosterd, wat peper, een snuif zout en wat nootmuskaat aan toe. Voeg de gemalen kaas eraan toe en laat hem smelten in de dikke saus.
4 sneetjes comté, 4 sneetjes hesp
6
Lepel wat van de kaassaus over de helft van de plakken geroosterd brood. Leg er een plakje kaas en een plakje ham op en leg er een tweede plak geroosterd brood bovenop.
7
Bedek de bovenkant van de croques met een laagje extra kaassaus en wat gemalen kaas. Schuif de croques 5 à 10 minuten onder de hete grill, tot de kaas gegrild is.