Filodeegpakketjes met lamsgehakt en wortelsalade
Filodeegpakketjes met lamsgehakt en wortelsalade
Filodeegpakketjes met lamsgehakt en wortelsalade
Filodeegpakketjes met lamsgehakt en wortelsalade
Ingrediënten
4 personen
Gebroken rijst
100
Olijfolie
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Ras el hanout
1 flinke snuif
Paprikapoeder
1 snuifje
Lamsgehakt
250 g
Wortels
5
Griekse yoghurt
2 el
Currypoeder
1 snuifje
Rozijnen
handvol
Platte peterselie
Appelazijn
1 scheutje
Peper
Zout
muntblaadjes
Korianderblaadjes
Arachideolie
Ei
1
Filodeeg
1 pak
Benodigdheden
Een rasp
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
100 gebroken rijst
1
Kook de rijst gaar zoals vermeld staat op de verpakking.
olijfolie
2
Zet een pan met olijfolie op het vuur.
1 ajuin, 2 teentjes Look
3
Pel de ui en de teentjes look. Snijd de ui fijn en plet de look. Bak de groenten vervolgens in de pan met hete olijfolie.
4
Stort de gare rijst in een mengkom.
1 flinke snuif ras el hanout, 1 snuifje paprikapoeder
5
Breng de groenten op smaak met de ras-el-hanout en het paprikapoeder.
250 g lamsgehakt
6
Leg het vlees in de pan met de ui en de look. Laat het meebakken en breng het vlees op smaak met peper en grof zout. Meng alles onder elkaar.
5 Wortels
7
Schil de wortelen.
8
Laat het gehakt even uitlekken in een zeef.
9
Doe het gehakt bij de rijst. Meng het geheel onder elkaar en laat vervolgens even afkoelen in de koelkast.
10
Rasp de wortelen.
2 el Griekse yoghurt, 1 snuifje currypoeder, handvol rozijnen, platte peterselie, 1 scheutje appelazijn, peper, zout
11
Doe de geraspte wortelen met de Griekse yoghurt, het currypoeder, de rozijnen, de platte peterselie en de appelazijn in een mengkom. Kruid de wortelsla met zout en peper.
muntblaadjes, korianderblaadjes
12
Neem er de afgekoelde vulling van rijst en gehakt opnieuw bij. Voeg er de fijngesneden muntblaadjes en korianderblaadjes aan toe.
arachideolie
13
Zet een pan met een flinke scheut arachideolie op het vuur.
1 ei
14
Breek een ei, scheidt het eigeel van het eiwit en vang het eigeel op in een kommetje. Doe een scheutje water bij het eigeel en roer het vervolgens los.
1 pak filodeeg
15
Neem een vel filodeeg en leg het verticaal op je werkvlak. Smeer wat eigeel aan de linker- en de rechterkant en vouw ze dicht. Dit maakt het makkelijker om met het vel te werken.
16
Lepel wat van de vulling op de onderkant van het deeg, in het midden. Plooi de linker- en de rechterkant van het vel filodeeg opnieuw dicht.
17
Smeer de rest van het filodeeg rond de vulling goed in met het eigeel.
18
Rol het vervolgens op tot een pakketje in de vorm van een loempia. Herhaal deze stap tot de vulling opgewerkt is.
19
Bak de filodeegpakketjes goudbruin in de pan met hete arachideolie.
20
Laat ze vervolgens even uitlekken alvorens ze te serveren.
21
Serveer de wortelsla op een bord. Schik er de filodeegpakketjes op en werk af met enkele blaadjes munt.
100 gebroken rijst
1
Kook de rijst gaar zoals vermeld staat op de verpakking.
olijfolie
2
Zet een pan met olijfolie op het vuur.
1 ajuin, 2 teentjes Look
3
Pel de ui en de teentjes look. Snijd de ui fijn en plet de look. Bak de groenten vervolgens in de pan met hete olijfolie.
4
Stort de gare rijst in een mengkom.
1 flinke snuif ras el hanout, 1 snuifje paprikapoeder
5
Breng de groenten op smaak met de ras-el-hanout en het paprikapoeder.
250 g lamsgehakt
6
Leg het vlees in de pan met de ui en de look. Laat het meebakken en breng het vlees op smaak met peper en grof zout. Meng alles onder elkaar.
5 Wortels
7
Schil de wortelen.
8
Laat het gehakt even uitlekken in een zeef.
9
Doe het gehakt bij de rijst. Meng het geheel onder elkaar en laat vervolgens even afkoelen in de koelkast.
10
Rasp de wortelen.
2 el Griekse yoghurt, 1 snuifje currypoeder, handvol rozijnen, platte peterselie, 1 scheutje appelazijn, peper, zout
11
Doe de geraspte wortelen met de Griekse yoghurt, het currypoeder, de rozijnen, de platte peterselie en de appelazijn in een mengkom. Kruid de wortelsla met zout en peper.
muntblaadjes, korianderblaadjes
12
Neem er de afgekoelde vulling van rijst en gehakt opnieuw bij. Voeg er de fijngesneden muntblaadjes en korianderblaadjes aan toe.
arachideolie
13
Zet een pan met een flinke scheut arachideolie op het vuur.
1 ei
14
Breek een ei, scheidt het eigeel van het eiwit en vang het eigeel op in een kommetje. Doe een scheutje water bij het eigeel en roer het vervolgens los.
1 pak filodeeg
15
Neem een vel filodeeg en leg het verticaal op je werkvlak. Smeer wat eigeel aan de linker- en de rechterkant en vouw ze dicht. Dit maakt het makkelijker om met het vel te werken.
16
Lepel wat van de vulling op de onderkant van het deeg, in het midden. Plooi de linker- en de rechterkant van het vel filodeeg opnieuw dicht.
17
Smeer de rest van het filodeeg rond de vulling goed in met het eigeel.
18
Rol het vervolgens op tot een pakketje in de vorm van een loempia. Herhaal deze stap tot de vulling opgewerkt is.
19
Bak de filodeegpakketjes goudbruin in de pan met hete arachideolie.
20
Laat ze vervolgens even uitlekken alvorens ze te serveren.
21
Serveer de wortelsla op een bord. Schik er de filodeegpakketjes op en werk af met enkele blaadjes munt.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Gebroken rijst
100
Olijfolie
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Ras el hanout
1 flinke snuif
Paprikapoeder
1 snuifje
Lamsgehakt
250 g
Wortels
5
Griekse yoghurt
2 el
Currypoeder
1 snuifje
Rozijnen
handvol
Platte peterselie
Appelazijn
1 scheutje
Peper
Zout
muntblaadjes
Korianderblaadjes
Arachideolie
Ei
1
Filodeeg
1 pak
Filodeegpakketjes met lamsgehakt en wortelsalade
Gebroken rijst vormt de perfecte basis van een vulling, omdat het de vulling mooi bij elkaar houdt. Ideaal om te gebruiken in deze loempia’s van filodeeg met een kruidig lamsgehakt. Ook lekker om te serveren als aperitiefhapje.Instructies
100 gebroken rijst
1
Kook de rijst gaar zoals vermeld staat op de verpakking.
olijfolie
2
Zet een pan met olijfolie op het vuur.
1 ajuin, 2 teentjes Look
3
Pel de ui en de teentjes look. Snijd de ui fijn en plet de look. Bak de groenten vervolgens in de pan met hete olijfolie.
4
Stort de gare rijst in een mengkom.
1 flinke snuif ras el hanout, 1 snuifje paprikapoeder
5
Breng de groenten op smaak met de ras-el-hanout en het paprikapoeder.
250 g lamsgehakt
6
Leg het vlees in de pan met de ui en de look. Laat het meebakken en breng het vlees op smaak met peper en grof zout. Meng alles onder elkaar.
5 Wortels
7
Schil de wortelen.
8
Laat het gehakt even uitlekken in een zeef.
9
Doe het gehakt bij de rijst. Meng het geheel onder elkaar en laat vervolgens even afkoelen in de koelkast.
10
Rasp de wortelen.
2 el Griekse yoghurt, 1 snuifje currypoeder, handvol rozijnen, platte peterselie, 1 scheutje appelazijn, peper, zout
11
Doe de geraspte wortelen met de Griekse yoghurt, het currypoeder, de rozijnen, de platte peterselie en de appelazijn in een mengkom. Kruid de wortelsla met zout en peper.
muntblaadjes, korianderblaadjes
12
Neem er de afgekoelde vulling van rijst en gehakt opnieuw bij. Voeg er de fijngesneden muntblaadjes en korianderblaadjes aan toe.
arachideolie
13
Zet een pan met een flinke scheut arachideolie op het vuur.
1 ei
14
Breek een ei, scheidt het eigeel van het eiwit en vang het eigeel op in een kommetje. Doe een scheutje water bij het eigeel en roer het vervolgens los.
1 pak filodeeg
15
Neem een vel filodeeg en leg het verticaal op je werkvlak. Smeer wat eigeel aan de linker- en de rechterkant en vouw ze dicht. Dit maakt het makkelijker om met het vel te werken.
16
Lepel wat van de vulling op de onderkant van het deeg, in het midden. Plooi de linker- en de rechterkant van het vel filodeeg opnieuw dicht.
17
Smeer de rest van het filodeeg rond de vulling goed in met het eigeel.
18
Rol het vervolgens op tot een pakketje in de vorm van een loempia. Herhaal deze stap tot de vulling opgewerkt is.
19
Bak de filodeegpakketjes goudbruin in de pan met hete arachideolie.
20
Laat ze vervolgens even uitlekken alvorens ze te serveren.
21
Serveer de wortelsla op een bord. Schik er de filodeegpakketjes op en werk af met enkele blaadjes munt.