Wortel-gembersoep en bagel met kip en wortelsalade
Wortel-gembersoep en bagel met kip en wortelsalade
Wortel-gembersoep en bagel met kip en wortelsalade
Wortel-gembersoep en bagel met kip en wortelsalade
Ingrediënten
4 personen
Groentebouillon
3 l
Boter
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Chilipeper
1
Gember
100 g
Selder
3 stengels
Rode paprika
1
Citroengras
2 stengels
Wortel
1.000 g
Vissaus
Limoenblaadjes
3
Wortels
3
Sesamolie
Sojasaus
Rijstazijn
Lente-uien
4
Munt
1 bosje
Koriander
1 bosje
Zout
Bagels
4
Mayonaise
1 el
Wasabi
1 tl
Pepers
Kippen
100 g
Benodigdheden
Een elektrische staafmixer, een rasp
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De soep
3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon op het vuur. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
TIPJe kunt de bouillon ook vervangen door gewoon water of een blokje bouillon gebruiken.
boter
2
Smelt een klont boter in een soepketel.
2 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de boter.
2 teentjes Look, 1 chilipeper
4
Kneus en pel de knoflook. Snijd de chilipeper in stukken. Doe de knoflook en chilipeper bij de uien.
100 g gember
5
Schil de gember en snijd in stukken. Stoof de gember aan met de rest van de groenten.
3 stengels selder, 1 rode paprika
6
Maak de selder schoon en snijd hem in stukken. Verwijder de zaden en zaadlijsten van de rode paprika en snijd hem in stukken. Laat mee stoven in de soepketel.
2 stengels Citroengras
7
Kneus het citroengras en leg de stengels bij de rest van de groenten.
1.000 g wortel
8
Schil de wortelen (met een dunschiller) en snijd ze grof. Doe ze in de soepketel.
Vissaus
9
Doe een scheut vissaus bij de groenten.
TIPJe kunt de vissaus ook vervangen door een snuif zout.
3 limoenblaadjes
10
Giet de warme bouillon of het water bij de groenten. Leg er de limoenblaadjes bij en laat de groenten 30 tot 40 minuten garen onder deksel.
De salade
3 Wortels
11
Schil de wortelen voor de salade en rasp ze.
sesamolie, sojasaus, rijstazijn
12
Besprenkel de geraspte wortelen met sesamolie, sojasaus en rijstazijn. Meng alles goed door elkaar en laat even marineren.
4 lente-uien, 1 bosje Munt, 1 bosje koriander, zout
13
Snipper de lente-uien, de munt en de koriander fijn. Meng ze met de wortelen. Breng de salade op smaak met een snuifje zout.
Afwerken en serveren
4 bagels
14
Snijd de bagel doormidden en rooster in de broodrooster.
1 el mayonaise, 1 tl wasabi
15
Meng de mayonaise met de wasabi.
pepers, zout
16
Haal het citroengras en de limoenblaadjes uit de soep. Mix de soep en zeef ze eventueel. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
100 g kippen
17
Doe wat wasabimayonaise en wortelsalade op de bagels. Leg er stukjes gerookte kip op en bedek met de bovenste helft. Serveer de bagel met een kom soep.
De soep
3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon op het vuur. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
TIPJe kunt de bouillon ook vervangen door gewoon water of een blokje bouillon gebruiken.
boter
2
Smelt een klont boter in een soepketel.
2 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de boter.
2 teentjes Look, 1 chilipeper
4
Kneus en pel de knoflook. Snijd de chilipeper in stukken. Doe de knoflook en chilipeper bij de uien.
100 g gember
5
Schil de gember en snijd in stukken. Stoof de gember aan met de rest van de groenten.
3 stengels selder, 1 rode paprika
6
Maak de selder schoon en snijd hem in stukken. Verwijder de zaden en zaadlijsten van de rode paprika en snijd hem in stukken. Laat mee stoven in de soepketel.
2 stengels Citroengras
7
Kneus het citroengras en leg de stengels bij de rest van de groenten.
1.000 g wortel
8
Schil de wortelen (met een dunschiller) en snijd ze grof. Doe ze in de soepketel.
Vissaus
9
Doe een scheut vissaus bij de groenten.
TIPJe kunt de vissaus ook vervangen door een snuif zout.
3 limoenblaadjes
10
Giet de warme bouillon of het water bij de groenten. Leg er de limoenblaadjes bij en laat de groenten 30 tot 40 minuten garen onder deksel.
De salade
3 Wortels
11
Schil de wortelen voor de salade en rasp ze.
sesamolie, sojasaus, rijstazijn
12
Besprenkel de geraspte wortelen met sesamolie, sojasaus en rijstazijn. Meng alles goed door elkaar en laat even marineren.
4 lente-uien, 1 bosje Munt, 1 bosje koriander, zout
13
Snipper de lente-uien, de munt en de koriander fijn. Meng ze met de wortelen. Breng de salade op smaak met een snuifje zout.
Afwerken en serveren
4 bagels
14
Snijd de bagel doormidden en rooster in de broodrooster.
1 el mayonaise, 1 tl wasabi
15
Meng de mayonaise met de wasabi.
pepers, zout
16
Haal het citroengras en de limoenblaadjes uit de soep. Mix de soep en zeef ze eventueel. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
100 g kippen
17
Doe wat wasabimayonaise en wortelsalade op de bagels. Leg er stukjes gerookte kip op en bedek met de bovenste helft. Serveer de bagel met een kom soep.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Groentebouillon
3 l
Boter
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Chilipeper
1
Gember
100 g
Selder
3 stengels
Rode paprika
1
Citroengras
2 stengels
Wortel
1.000 g
Vissaus
Limoenblaadjes
3
Wortels
3
Sesamolie
Sojasaus
Rijstazijn
Lente-uien
4
Munt
1 bosje
Koriander
1 bosje
Zout
Bagels
4
Mayonaise
1 el
Wasabi
1 tl
Pepers
Kippen
100 g
Wortel-gembersoep en bagel met kip en wortelsalade
Een hartverwarmende wortelsoep met gember en citroengras en een bagel met een oosters wortelslaatje. Twee recepten met geweldig veel smaak!Instructies
De soep
3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon op het vuur. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
TIPJe kunt de bouillon ook vervangen door gewoon water of een blokje bouillon gebruiken.
boter
2
Smelt een klont boter in een soepketel.
2 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de boter.
2 teentjes Look, 1 chilipeper
4
Kneus en pel de knoflook. Snijd de chilipeper in stukken. Doe de knoflook en chilipeper bij de uien.
100 g gember
5
Schil de gember en snijd in stukken. Stoof de gember aan met de rest van de groenten.
3 stengels selder, 1 rode paprika
6
Maak de selder schoon en snijd hem in stukken. Verwijder de zaden en zaadlijsten van de rode paprika en snijd hem in stukken. Laat mee stoven in de soepketel.
2 stengels Citroengras
7
Kneus het citroengras en leg de stengels bij de rest van de groenten.
1.000 g wortel
8
Schil de wortelen (met een dunschiller) en snijd ze grof. Doe ze in de soepketel.
Vissaus
9
Doe een scheut vissaus bij de groenten.
TIPJe kunt de vissaus ook vervangen door een snuif zout.
3 limoenblaadjes
10
Giet de warme bouillon of het water bij de groenten. Leg er de limoenblaadjes bij en laat de groenten 30 tot 40 minuten garen onder deksel.
De salade
3 Wortels
11
Schil de wortelen voor de salade en rasp ze.
sesamolie, sojasaus, rijstazijn
12
Besprenkel de geraspte wortelen met sesamolie, sojasaus en rijstazijn. Meng alles goed door elkaar en laat even marineren.
4 lente-uien, 1 bosje Munt, 1 bosje koriander, zout
13
Snipper de lente-uien, de munt en de koriander fijn. Meng ze met de wortelen. Breng de salade op smaak met een snuifje zout.
Afwerken en serveren
4 bagels
14
Snijd de bagel doormidden en rooster in de broodrooster.
1 el mayonaise, 1 tl wasabi
15
Meng de mayonaise met de wasabi.
pepers, zout
16
Haal het citroengras en de limoenblaadjes uit de soep. Mix de soep en zeef ze eventueel. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
100 g kippen
17
Doe wat wasabimayonaise en wortelsalade op de bagels. Leg er stukjes gerookte kip op en bedek met de bovenste helft. Serveer de bagel met een kom soep.