Moelleux van chocolade, praliné en hazelnoot, saus van boterkaramellen en praliné-ijs
Moelleux van chocolade, praliné en hazelnoot, saus van boterkaramellen en praliné-ijs
Moelleux van chocolade, praliné en hazelnoot, saus van boterkaramellen en praliné-ijs
Moelleux van chocolade, praliné en hazelnoot, saus van boterkaramellen en praliné-ijs
Ingrediënten
4 personen
Hazelnoten
100 g
Kristalsuiker
180 g
Pure chocolade
100 g
Praliné pasta
1 el
Boter
110 g
Eieren
2
Eierdooiers
2
Bloem
50 g
Boterkaramellen
100 g
Room
0,5 dl
Roomijs
Benodigdheden
Blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
100 g hazelnoten, 100 g kristalsuiker
1
Breng de suiker met een scheutje water aan de kook in een ruime pan. Voeg de hazelnoten toe wanneer het meeste water verdampt is maar de suiker nog niet begint te kleuren en meng alles goed onder elkaar.
2
Haal de pan van het vuur en laat de hazelnootjes versuikeren. Zet de pan weer op het vuur en laat de suiker rond de nootjes karameliseren. Laat de gekarameliseerde nootjes nadien afkoelen.
100 g pure chocolade, 1 el praliné pasta, 110 g boter
3
Breek de chocolade in een steelpannetje en doe de boter erbij. Laat de boter en de chocolade smelten op een zacht vuurtje en voeg de pralinépasta eraan toe.
2 eieren, 2 eierdooiers, 80 g kristalsuiker
4
Klop de dooiers en de hele eieren met de suiker los.
50 g bloem
5
Meng de gesmolten chocolade met de boter en de pralinépasta onder de losgeklopte eieren. Voeg de bloem eraan toe en klop met een garde tot je een glad mengsel hebt.
6
Doe de helft van de nootjes in de pot van de blender en mix kort. Meng de nootjes onder het beslag van de moelleux.
7
Stort het beslag in een spuitzak en laat het uitharden in de koelkast.
100 g boterkaramellen, 0,5 dl Room
8
Doe de snoepjes in een steelpannetje en voeg er de room aan toe. Laat de boterkaramellen zachtjes smelten, tot je een karamelsausje hebt en de snoepjes opgelost zijn. Voeg eventueel een snufje grof zout toe.
9
Wrijf de binnenzijde van serveerringen in met wat boter en bestuif ze met bloem., Zet de ringen op een ovenplaatje en vul ze voor 2/3 met het beslag. Bak de moelleux 10 tot 12 minuten in een voorverwarmde oven van 210°C.
roomijs
10
Schep de moelleux op een bord en haal de ring er voorzichtig af. Lepel er wat saus bij en werk het geheel af met een bolletje praliné-ijs en de rest van de gekarameliseerde nootjes.
1
Breng de suiker met een scheutje water aan de kook in een ruime pan. Voeg de hazelnoten toe wanneer het meeste water verdampt is maar de suiker nog niet begint te kleuren en meng alles goed onder elkaar.
2
Haal de pan van het vuur en laat de hazelnootjes versuikeren. Zet de pan weer op het vuur en laat de suiker rond de nootjes karameliseren. Laat de gekarameliseerde nootjes nadien afkoelen.
100 g hazelnoten, 100 g kristalsuiker
1
Breng de suiker met een scheutje water aan de kook in een ruime pan. Voeg de hazelnoten toe wanneer het meeste water verdampt is maar de suiker nog niet begint te kleuren en meng alles goed onder elkaar.
2
Haal de pan van het vuur en laat de hazelnootjes versuikeren. Zet de pan weer op het vuur en laat de suiker rond de nootjes karameliseren. Laat de gekarameliseerde nootjes nadien afkoelen.
100 g pure chocolade, 1 el praliné pasta, 110 g boter
3
Breek de chocolade in een steelpannetje en doe de boter erbij. Laat de boter en de chocolade smelten op een zacht vuurtje en voeg de pralinépasta eraan toe.
2 eieren, 2 eierdooiers, 80 g kristalsuiker
4
Klop de dooiers en de hele eieren met de suiker los.
50 g bloem
5
Meng de gesmolten chocolade met de boter en de pralinépasta onder de losgeklopte eieren. Voeg de bloem eraan toe en klop met een garde tot je een glad mengsel hebt.
6
Doe de helft van de nootjes in de pot van de blender en mix kort. Meng de nootjes onder het beslag van de moelleux.
7
Stort het beslag in een spuitzak en laat het uitharden in de koelkast.
100 g boterkaramellen, 0,5 dl Room
8
Doe de snoepjes in een steelpannetje en voeg er de room aan toe. Laat de boterkaramellen zachtjes smelten, tot je een karamelsausje hebt en de snoepjes opgelost zijn. Voeg eventueel een snufje grof zout toe.
9
Wrijf de binnenzijde van serveerringen in met wat boter en bestuif ze met bloem., Zet de ringen op een ovenplaatje en vul ze voor 2/3 met het beslag. Bak de moelleux 10 tot 12 minuten in een voorverwarmde oven van 210°C.
roomijs
10
Schep de moelleux op een bord en haal de ring er voorzichtig af. Lepel er wat saus bij en werk het geheel af met een bolletje praliné-ijs en de rest van de gekarameliseerde nootjes.
1
Breng de suiker met een scheutje water aan de kook in een ruime pan. Voeg de hazelnoten toe wanneer het meeste water verdampt is maar de suiker nog niet begint te kleuren en meng alles goed onder elkaar.
2
Haal de pan van het vuur en laat de hazelnootjes versuikeren. Zet de pan weer op het vuur en laat de suiker rond de nootjes karameliseren. Laat de gekarameliseerde nootjes nadien afkoelen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Hazelnoten
100 g
Kristalsuiker
180 g
Pure chocolade
100 g
Praliné pasta
1 el
Boter
110 g
Eieren
2
Eierdooiers
2
Bloem
50 g
Boterkaramellen
100 g
Room
0,5 dl
Roomijs
Moelleux van chocolade, praliné en hazelnoot, saus van boterkaramellen en praliné-ijs
Wat een topper! De beroemde ‘moelleux die altijd lukt’ in een versie die zo mogelijk nóg beter is dan het origineel. De smaak van chocolade, hazelnoot, praliné en karamel zal nog lang blijven nazinderen.Instructies
100 g hazelnoten, 100 g kristalsuiker
1
Breng de suiker met een scheutje water aan de kook in een ruime pan. Voeg de hazelnoten toe wanneer het meeste water verdampt is maar de suiker nog niet begint te kleuren en meng alles goed onder elkaar.
2
Haal de pan van het vuur en laat de hazelnootjes versuikeren. Zet de pan weer op het vuur en laat de suiker rond de nootjes karameliseren. Laat de gekarameliseerde nootjes nadien afkoelen.
100 g pure chocolade, 1 el praliné pasta, 110 g boter
3
Breek de chocolade in een steelpannetje en doe de boter erbij. Laat de boter en de chocolade smelten op een zacht vuurtje en voeg de pralinépasta eraan toe.
2 eieren, 2 eierdooiers, 80 g kristalsuiker
4
Klop de dooiers en de hele eieren met de suiker los.
50 g bloem
5
Meng de gesmolten chocolade met de boter en de pralinépasta onder de losgeklopte eieren. Voeg de bloem eraan toe en klop met een garde tot je een glad mengsel hebt.
6
Doe de helft van de nootjes in de pot van de blender en mix kort. Meng de nootjes onder het beslag van de moelleux.
7
Stort het beslag in een spuitzak en laat het uitharden in de koelkast.
100 g boterkaramellen, 0,5 dl Room
8
Doe de snoepjes in een steelpannetje en voeg er de room aan toe. Laat de boterkaramellen zachtjes smelten, tot je een karamelsausje hebt en de snoepjes opgelost zijn. Voeg eventueel een snufje grof zout toe.
9
Wrijf de binnenzijde van serveerringen in met wat boter en bestuif ze met bloem., Zet de ringen op een ovenplaatje en vul ze voor 2/3 met het beslag. Bak de moelleux 10 tot 12 minuten in een voorverwarmde oven van 210°C.
roomijs
10
Schep de moelleux op een bord en haal de ring er voorzichtig af. Lepel er wat saus bij en werk het geheel af met een bolletje praliné-ijs en de rest van de gekarameliseerde nootjes.