dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Caesarsalade met asperges (thumbnail)Caesarsalade met asperges

Caesarsalade met asperges

30m
19
-
1.4K
Recepten

Caesarsalade met asperges

De caesarsalade is zo’n beetje de keizer onder de salades. Voor dit recept laten we de kip op stok en werken we met ventresca of buikspek, het beste deel van de tonijn. Zo krijgt deze Amerikaanse klassieker een mooi Spaans kleurtje.
Caesarsalade met asperges (thumbnail)Caesarsalade met asperges

Caesarsalade met asperges

30m
19
-
1.4K
Recepten

Caesarsalade met asperges

De caesarsalade is zo’n beetje de keizer onder de salades. Voor dit recept laten we de kip op stok en werken we met ventresca of buikspek, het beste deel van de tonijn. Zo krijgt deze Amerikaanse klassieker een mooi Spaans kleurtje.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes1.4K

Ingrediënten

4 personen
Brood
1 sneetje
Zout
Witte asperges
1 bosje
Groene asperges
1 bosje
Eierdooiers
2
Ansjovisfilets
4
Mosterd
1 el
Limoenen
0,5
Look
1 teentje
Rode chilipepers
0,5
Druivenpitolie
0,2 l
Manchego
150 g
Yoghurt
4 el
Olijfolie
Gerookt spek
200 g
Buikspek
250 g
Peper
Ijsbergsla
1
Spinazieblaadjes
100 g

Benodigdheden

Blender, een blender, keukenpapier

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

zout
1
Vul een kookpot met koud water en doe er een snuif zout bij.
1 bosje witte asperges
2
Schil de witte asperges.
TIPLeg de asperges op een snijplank en ga met een zwierig gebaar van het kopje naar de bodem met een dunschiller. Gebruik de schillen om soep of een fumet van te maken.
3
Doe de asperges in het water en breng aan de kook. Kook ze beetgaar.
1 bosje groene asperges
4
Snijd de vezelige achterkanten van de groene asperges en verwijder de schil van het onderste deel van de stengels. Dunne groene asperges hoef je niet te schillen.
5
Leg de groene asperges bij de witte asperges op het vuur en kook ze in enkele minuten beetgaar.
6
Giet de asperges af en laat uitlekken.

De dressing

2 eierdooiers, 4 ansjovisfilets, 1 el mosterd, 0,5 limoenen, 1 teentje Look, 0,5 rode chilipepers
7
Meng de dooiers en de ansjovisfilets in een blender met een beetje water, een eetlepel mosterd, een half chilipepertje, het limoensap en een teentje look. Mix dat alles fijn.
0,2 l druivenpitolie
8
Laat de blender draaien en leng het mengsel aan met de druivenpitolie.
150 g Manchego, 4 el Yoghurt
9
Snijd de Manchegokaas in blokjes en doe ze in de blender. Voeg ook de yoghurt toe.
10
Mix de dressing een laatste keer. Bewaar koud.
TIPExtra kruiden is niet nodig. De ansjovis zorgt al voor een zoute smaak.

De ventresca

olijfolie
11
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
200 g gerookt spek
12
Snijd het spek in reepjes en bak ze in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
250 g buikspek, peper, zout, olijfolie
13
Kruid de ventresca met peper en zout. Bak de tonijn in olijfolie, in een tweede pan op het vuur.

Afwerken en serveren

1 sneetje brood, olijfolie
14
Snijd het brood in blokjes. Bak krokant in het vet van het spek. Doe er een scheutje olijfolie bij.
1 ijsbergsla, 100 g spinazieblaadjes
15
Scheur de bladeren van de ijsbergsla in grove stukken. Meng ze in een kom met de spinazieblaadjes.
16
Schenk enkele lepels caesardressing over de salade en meng goed.
17
Schik de sla op een bord met lauwe stukjes witte en groene asperge ertussen.
18
Snijd de ventresca in fijne reepjes en dresseer op de salade. Werk af met de spekjes, de croutons en wat schilfers Manchegokaas.
1
Vul een kookpot met koud water en doe er een snuif zout bij.
2
Schil de witte asperges.

Instructies

zout
1
Vul een kookpot met koud water en doe er een snuif zout bij.
1 bosje witte asperges
2
Schil de witte asperges.
TIPLeg de asperges op een snijplank en ga met een zwierig gebaar van het kopje naar de bodem met een dunschiller. Gebruik de schillen om soep of een fumet van te maken.
3
Doe de asperges in het water en breng aan de kook. Kook ze beetgaar.
1 bosje groene asperges
4
Snijd de vezelige achterkanten van de groene asperges en verwijder de schil van het onderste deel van de stengels. Dunne groene asperges hoef je niet te schillen.
5
Leg de groene asperges bij de witte asperges op het vuur en kook ze in enkele minuten beetgaar.
6
Giet de asperges af en laat uitlekken.

De dressing

2 eierdooiers, 4 ansjovisfilets, 1 el mosterd, 0,5 limoenen, 1 teentje Look, 0,5 rode chilipepers
7
Meng de dooiers en de ansjovisfilets in een blender met een beetje water, een eetlepel mosterd, een half chilipepertje, het limoensap en een teentje look. Mix dat alles fijn.
0,2 l druivenpitolie
8
Laat de blender draaien en leng het mengsel aan met de druivenpitolie.
150 g Manchego, 4 el Yoghurt
9
Snijd de Manchegokaas in blokjes en doe ze in de blender. Voeg ook de yoghurt toe.
10
Mix de dressing een laatste keer. Bewaar koud.
TIPExtra kruiden is niet nodig. De ansjovis zorgt al voor een zoute smaak.

De ventresca

olijfolie
11
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
200 g gerookt spek
12
Snijd het spek in reepjes en bak ze in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
250 g buikspek, peper, zout, olijfolie
13
Kruid de ventresca met peper en zout. Bak de tonijn in olijfolie, in een tweede pan op het vuur.

Afwerken en serveren

1 sneetje brood, olijfolie
14
Snijd het brood in blokjes. Bak krokant in het vet van het spek. Doe er een scheutje olijfolie bij.
1 ijsbergsla, 100 g spinazieblaadjes
15
Scheur de bladeren van de ijsbergsla in grove stukken. Meng ze in een kom met de spinazieblaadjes.
16
Schenk enkele lepels caesardressing over de salade en meng goed.
17
Schik de sla op een bord met lauwe stukjes witte en groene asperge ertussen.
18
Snijd de ventresca in fijne reepjes en dresseer op de salade. Werk af met de spekjes, de croutons en wat schilfers Manchegokaas.
1
Vul een kookpot met koud water en doe er een snuif zout bij.
2
Schil de witte asperges.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Caesarsalade met asperges (thumbnail)Caesarsalade met asperges
4 personen
30m
Ingrediënten
Zout
Witte asperges
1 bosje
Groene asperges
1 bosje
Eierdooiers
2
Ansjovisfilets
4
Mosterd
1 el
Limoenen
0,5
Look
1 teentje
Rode chilipepers
0,5
Druivenpitolie
0,2 l
Manchego
150 g
Yoghurt
4 el
Olijfolie
Gerookt spek
200 g
Buikspek
250 g
Peper
Brood
1 sneetje
Ijsbergsla
1
Spinazieblaadjes
100 g

Caesarsalade met asperges

De caesarsalade is zo’n beetje de keizer onder de salades. Voor dit recept laten we de kip op stok en werken we met ventresca of buikspek, het beste deel van de tonijn. Zo krijgt deze Amerikaanse klassieker een mooi Spaans kleurtje.
Instructies
zout
1
Vul een kookpot met koud water en doe er een snuif zout bij.
1 bosje witte asperges
2
Schil de witte asperges.
TIPLeg de asperges op een snijplank en ga met een zwierig gebaar van het kopje naar de bodem met een dunschiller. Gebruik de schillen om soep of een fumet van te maken.
3
Doe de asperges in het water en breng aan de kook. Kook ze beetgaar.
1 bosje groene asperges
4
Snijd de vezelige achterkanten van de groene asperges en verwijder de schil van het onderste deel van de stengels. Dunne groene asperges hoef je niet te schillen.
5
Leg de groene asperges bij de witte asperges op het vuur en kook ze in enkele minuten beetgaar.
6
Giet de asperges af en laat uitlekken.

De dressing

2 eierdooiers, 4 ansjovisfilets, 1 el mosterd, 0,5 limoenen, 1 teentje Look, 0,5 rode chilipepers
7
Meng de dooiers en de ansjovisfilets in een blender met een beetje water, een eetlepel mosterd, een half chilipepertje, het limoensap en een teentje look. Mix dat alles fijn.
0,2 l druivenpitolie
8
Laat de blender draaien en leng het mengsel aan met de druivenpitolie.
150 g Manchego, 4 el Yoghurt
9
Snijd de Manchegokaas in blokjes en doe ze in de blender. Voeg ook de yoghurt toe.
10
Mix de dressing een laatste keer. Bewaar koud.
TIPExtra kruiden is niet nodig. De ansjovis zorgt al voor een zoute smaak.

De ventresca

olijfolie
11
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
200 g gerookt spek
12
Snijd het spek in reepjes en bak ze in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
250 g buikspek, peper, zout, olijfolie
13
Kruid de ventresca met peper en zout. Bak de tonijn in olijfolie, in een tweede pan op het vuur.

Afwerken en serveren

1 sneetje brood, olijfolie
14
Snijd het brood in blokjes. Bak krokant in het vet van het spek. Doe er een scheutje olijfolie bij.
1 ijsbergsla, 100 g spinazieblaadjes
15
Scheur de bladeren van de ijsbergsla in grove stukken. Meng ze in een kom met de spinazieblaadjes.
16
Schenk enkele lepels caesardressing over de salade en meng goed.
17
Schik de sla op een bord met lauwe stukjes witte en groene asperge ertussen.
18
Snijd de ventresca in fijne reepjes en dresseer op de salade. Werk af met de spekjes, de croutons en wat schilfers Manchegokaas.