Dolmades van andijvie met bulgur, hummus en feta
Dolmades van andijvie met bulgur, hummus en feta
Dolmades van andijvie met bulgur, hummus en feta
Dolmades van andijvie met bulgur, hummus en feta
Ingrediënten
4 personen
Aubergine
2
Zout
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Olijfolie
1 scheutje
Bulgur
140 g
Kurkumapoeder
1 snuifje
Paprikapoeder
1 snuifje
Ras el hanout
1 snuifje
Kikkererwten
1 blikje
Look
1 teentje
Rode paprika
1
Sjalotten
1
Platte peterselie
Munt
Walnoten
80 g
Tahini
1 tl
Sesamolie
1 scheutje
Citroenensap
0,5
Griekse yoghurt
2 el
Feta
200 g
Andijvie
1
Benodigdheden
Blender, blender, zeef
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2 aubergine, 1 snuifje zout, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje komijn
2
Halveer de aubergines en snijd ze kruiselings in. Leg de aubergines op een ovenschaal en kruid ze met cayennepeper, zout en een snuif komijn.
1 scheutje olijfolie
3
Sprenkel er wat olijfolie over en schuif de ovenplaat 30 minuten in de oven.
140 g bulgur, 1 snuifje kurkumapoeder, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje ras el hanout
4
Doe het water in een steelpan en voeg er de bulgur, de kurkuma, een snuif paprikapoeder, een snuif ras el hanout en een snuif zout aan toe. Kook de bulgur in 10 minuten gaar.
1 blikje Kikkererwten, 1 teentje Look
5
Giet de kikkererwten in een vergiet of zeef en spoel ze onder koud water. Zet ze onder water in een steelpan en kook ze 10 minuten samen met een gepeld teentje look.
1 rode paprika, 1 Sjalotten
6
Schil de paprika en pel de sjalot en snijd beide fijn. Hou ze even apart in een kom.
platte peterselie, Munt
7
Pluk de blaadjes van de munt en de platte peterselie en snipper ze fijn.
8
Giet de bulgur door een zeefje en koel de bulgur onder koud water. Laat hem even uitlekken.
80 g Walnoten
9
Doe de walnoten in de pot van de blender en mix ze fijn. Voeg ze toe aan de paprika en sjalot.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 tl tahini, 1 scheutje sesamolie, 0,5 citroenen, 2 el Griekse yoghurt
10
Giet de kikkererwten door een zeefje en doe ze in de pot van de blender, gevolgd door de tahini. Giet de sesamolie, het citroensap en de Griekse yoghurt erbij. Kruid met zout, gerookt paprikapoeder, komijn en cayennepeper en mix tot een gladde hummus.
200 g feta
11
Meng de bulgur onder de salade met groene kruiden, paprika en sjalot. Brokkel de feta erover.
12
Zet een kom met koud water en wat ijsblokjes klaar.
1 Andijvie
13
Spoel de andijviebladeren onder koud water en laat ze even uitlekken. Kook de bladeren kort in het gezouten water en dompel ze onmiddellijk in de kom met ijswater. Dep de bladeren van de andijvie droog op een handdoek.
14
Haal de aubergines uit de oven en laat ze even afkoelen. Schraap het vruchtvlees uit de schil met een lepel en hak het fijn indien nodig. Schep de auberginepulp bij de bulgursalade en meng alles goed onder elkaar.
15
Leg twee bladeren andijvie met de nerf naar boven naast elkaar op je werkvlak en schep er een lepel bulgursalade op. Rol de bladeren loempiagewijs op.
16
Presenteer de hummus op een groot bord en verdeel er de gevulde rolletjes over.
17
Brokkel er de rest van de feta over en werk af met enkele blaadjes munt.
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2 aubergine, 1 snuifje zout, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje komijn
2
Halveer de aubergines en snijd ze kruiselings in. Leg de aubergines op een ovenschaal en kruid ze met cayennepeper, zout en een snuif komijn.
1 scheutje olijfolie
3
Sprenkel er wat olijfolie over en schuif de ovenplaat 30 minuten in de oven.
140 g bulgur, 1 snuifje kurkumapoeder, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje ras el hanout
4
Doe het water in een steelpan en voeg er de bulgur, de kurkuma, een snuif paprikapoeder, een snuif ras el hanout en een snuif zout aan toe. Kook de bulgur in 10 minuten gaar.
1 blikje Kikkererwten, 1 teentje Look
5
Giet de kikkererwten in een vergiet of zeef en spoel ze onder koud water. Zet ze onder water in een steelpan en kook ze 10 minuten samen met een gepeld teentje look.
1 rode paprika, 1 Sjalotten
6
Schil de paprika en pel de sjalot en snijd beide fijn. Hou ze even apart in een kom.
platte peterselie, Munt
7
Pluk de blaadjes van de munt en de platte peterselie en snipper ze fijn.
8
Giet de bulgur door een zeefje en koel de bulgur onder koud water. Laat hem even uitlekken.
80 g Walnoten
9
Doe de walnoten in de pot van de blender en mix ze fijn. Voeg ze toe aan de paprika en sjalot.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 tl tahini, 1 scheutje sesamolie, 0,5 citroenen, 2 el Griekse yoghurt
10
Giet de kikkererwten door een zeefje en doe ze in de pot van de blender, gevolgd door de tahini. Giet de sesamolie, het citroensap en de Griekse yoghurt erbij. Kruid met zout, gerookt paprikapoeder, komijn en cayennepeper en mix tot een gladde hummus.
200 g feta
11
Meng de bulgur onder de salade met groene kruiden, paprika en sjalot. Brokkel de feta erover.
12
Zet een kom met koud water en wat ijsblokjes klaar.
1 Andijvie
13
Spoel de andijviebladeren onder koud water en laat ze even uitlekken. Kook de bladeren kort in het gezouten water en dompel ze onmiddellijk in de kom met ijswater. Dep de bladeren van de andijvie droog op een handdoek.
14
Haal de aubergines uit de oven en laat ze even afkoelen. Schraap het vruchtvlees uit de schil met een lepel en hak het fijn indien nodig. Schep de auberginepulp bij de bulgursalade en meng alles goed onder elkaar.
15
Leg twee bladeren andijvie met de nerf naar boven naast elkaar op je werkvlak en schep er een lepel bulgursalade op. Rol de bladeren loempiagewijs op.
16
Presenteer de hummus op een groot bord en verdeel er de gevulde rolletjes over.
17
Brokkel er de rest van de feta over en werk af met enkele blaadjes munt.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Aubergine
2
Zout
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Olijfolie
1 scheutje
Bulgur
140 g
Kurkumapoeder
1 snuifje
Paprikapoeder
1 snuifje
Ras el hanout
1 snuifje
Kikkererwten
1 blikje
Look
1 teentje
Rode paprika
1
Sjalotten
1
Platte peterselie
Munt
Walnoten
80 g
Tahini
1 tl
Sesamolie
1 scheutje
Citroenensap
0,5
Griekse yoghurt
2 el
Feta
200 g
Andijvie
1
Dolmades van andijvie met bulgur, hummus en feta
Ben je op zoek naar een lekkere, originele én vegetarische hap? Deze andijvierolletjes gevuld met een frisse bulgursalade smaken heerlijk als lunch of als aperitiefhapje!Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2 aubergine, 1 snuifje zout, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje komijn
2
Halveer de aubergines en snijd ze kruiselings in. Leg de aubergines op een ovenschaal en kruid ze met cayennepeper, zout en een snuif komijn.
1 scheutje olijfolie
3
Sprenkel er wat olijfolie over en schuif de ovenplaat 30 minuten in de oven.
140 g bulgur, 1 snuifje kurkumapoeder, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje ras el hanout
4
Doe het water in een steelpan en voeg er de bulgur, de kurkuma, een snuif paprikapoeder, een snuif ras el hanout en een snuif zout aan toe. Kook de bulgur in 10 minuten gaar.
1 blikje Kikkererwten, 1 teentje Look
5
Giet de kikkererwten in een vergiet of zeef en spoel ze onder koud water. Zet ze onder water in een steelpan en kook ze 10 minuten samen met een gepeld teentje look.
1 rode paprika, 1 Sjalotten
6
Schil de paprika en pel de sjalot en snijd beide fijn. Hou ze even apart in een kom.
platte peterselie, Munt
7
Pluk de blaadjes van de munt en de platte peterselie en snipper ze fijn.
8
Giet de bulgur door een zeefje en koel de bulgur onder koud water. Laat hem even uitlekken.
80 g Walnoten
9
Doe de walnoten in de pot van de blender en mix ze fijn. Voeg ze toe aan de paprika en sjalot.
1 tl tahini, 1 scheutje sesamolie, 0,5 citroenen, 2 el Griekse yoghurt
10
Giet de kikkererwten door een zeefje en doe ze in de pot van de blender, gevolgd door de tahini. Giet de sesamolie, het citroensap en de Griekse yoghurt erbij. Kruid met zout, gerookt paprikapoeder, komijn en cayennepeper en mix tot een gladde hummus.
200 g feta
11
Meng de bulgur onder de salade met groene kruiden, paprika en sjalot. Brokkel de feta erover.
12
Zet een kom met koud water en wat ijsblokjes klaar.
1 Andijvie
13
Spoel de andijviebladeren onder koud water en laat ze even uitlekken. Kook de bladeren kort in het gezouten water en dompel ze onmiddellijk in de kom met ijswater. Dep de bladeren van de andijvie droog op een handdoek.
14
Haal de aubergines uit de oven en laat ze even afkoelen. Schraap het vruchtvlees uit de schil met een lepel en hak het fijn indien nodig. Schep de auberginepulp bij de bulgursalade en meng alles goed onder elkaar.
15
Leg twee bladeren andijvie met de nerf naar boven naast elkaar op je werkvlak en schep er een lepel bulgursalade op. Rol de bladeren loempiagewijs op.
16
Presenteer de hummus op een groot bord en verdeel er de gevulde rolletjes over.
17
Brokkel er de rest van de feta over en werk af met enkele blaadjes munt.