dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
 Groentelasagne met vier kazen (thumbnail) Groentelasagne met vier kazen

Groentelasagne met vier kazen

22
-
2K
Recepten

Groentelasagne met vier kazen

 Groentelasagne met vier kazen (thumbnail) Groentelasagne met vier kazen

Groentelasagne met vier kazen

22
-
2K
Recepten

Groentelasagne met vier kazen

Totale tijd
Ingrediënten22
Beoordeling-
Aantal likes2K

Ingrediënten

4 personen
Look
2 teentjes
Ajuinen
2
Chilipeper
0,5
Aubergine
1
Rode paprika's
2
Courgette
1
Tijm
Laurier
2 blaadjes
Basilicum
Rozemarijn
Tomatenpuree
1 blikje
Zout
1 snuifje
Tomatenblokjes
1 blikje
Spinazie
250 g
Sjalotten
1
Blauwe kaas
80 g
Halfharde kaas
80 g
Geitenkaas
80 g
Gedroogde oregano
1 snuifje
Paprikapoeder
1 snuifje
Lasagnevel
1 pakje
Harde kaas
150 g

Benodigdheden

Blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Laat de oven voorverwarmen tot 200 °C.
2
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan.
1 teentje Look, 2 ajuinen, 0,5 chilipeper
3
Pel de ui en look en snipper ze fijn. Snipper de chilipeper ook fijn. Stoof aan in de hete olie.
1 aubergine, 2 rode paprika's, 1 courgette
4
Schil de aubergine en de paprika. Snijd de aubergine en de paprika in blokjes en doe ze samen bij de ui en look. Snijd de courgette in blokjes en laat meestoven.
tijm, 2 blaadjes laurier, basilicum, rozemarijn, 1 blikje Tomatenpuree, 1 snuifje zout
5
Bind laurier, tijm, rozemarijn en basilicum samen tot een kruidentuil (bouquet garni) en leg bij de groenten in de pan. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meestoven. Voeg een snuif zout toe.
1 blikje Tomatenblokjes
6
Voeg de tomatenblokjes en een scheut water toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook.
250 g spinazie, 1 Sjalotten, 1 teentje Look
7
Spoel de spinazie en laat de bladgroente uitlekken in een vergiet. Pel de sjalot en de look en snipper ze fijn. Verwarm een scheut olijfolie in een pan en stoof er de sjalot en de look in aan. Voeg na enkele minuten de spinazie toe en laat meestoven.
80 g blauwe kaas, 80 g halfharde kaas, 80 g geitenkaas
8
Schep de gestoofde spinazie in de pot van de blender. Snijd de blauwe kaas en de halfharde kaas in blokjes en doe ze mee in de blender. Schep de geitenkaas erbij en mix het geheel tot een gladde, groene saus.
9
Rasp de harde Belgische kaas fijn en zet even apart in een kommetje.
1 snuifje gedroogde oregano, 1 snuifje paprikapoeder
10
Kruid de tomatensaus met oregano, peper, zout en paprikapoeder. Breng de spinazie-kaassaus op smaak met peper en zout.
1 pakje lasagnevel, 150 g harde kaas
11
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg er enkele vellen pasta in. Schep er eerst een lepel spinazie-kaassaus over en daarna een lepel tomatensaus. Bedek de saus met lasagnevellen. Bouw de lasagne zo laag na laag op en eindig met een laagje groene kaassaus. Strooi er tenslotte de geraspte kaas erover en schuif de lasagne 25 minuten in de voorverwarmde oven op 200 °C.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 200 °C.
2
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan.

Instructies

1
Laat de oven voorverwarmen tot 200 °C.
2
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan.
1 teentje Look, 2 ajuinen, 0,5 chilipeper
3
Pel de ui en look en snipper ze fijn. Snipper de chilipeper ook fijn. Stoof aan in de hete olie.
1 aubergine, 2 rode paprika's, 1 courgette
4
Schil de aubergine en de paprika. Snijd de aubergine en de paprika in blokjes en doe ze samen bij de ui en look. Snijd de courgette in blokjes en laat meestoven.
tijm, 2 blaadjes laurier, basilicum, rozemarijn, 1 blikje Tomatenpuree, 1 snuifje zout
5
Bind laurier, tijm, rozemarijn en basilicum samen tot een kruidentuil (bouquet garni) en leg bij de groenten in de pan. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meestoven. Voeg een snuif zout toe.
1 blikje Tomatenblokjes
6
Voeg de tomatenblokjes en een scheut water toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook.
250 g spinazie, 1 Sjalotten, 1 teentje Look
7
Spoel de spinazie en laat de bladgroente uitlekken in een vergiet. Pel de sjalot en de look en snipper ze fijn. Verwarm een scheut olijfolie in een pan en stoof er de sjalot en de look in aan. Voeg na enkele minuten de spinazie toe en laat meestoven.
80 g blauwe kaas, 80 g halfharde kaas, 80 g geitenkaas
8
Schep de gestoofde spinazie in de pot van de blender. Snijd de blauwe kaas en de halfharde kaas in blokjes en doe ze mee in de blender. Schep de geitenkaas erbij en mix het geheel tot een gladde, groene saus.
9
Rasp de harde Belgische kaas fijn en zet even apart in een kommetje.
1 snuifje gedroogde oregano, 1 snuifje paprikapoeder
10
Kruid de tomatensaus met oregano, peper, zout en paprikapoeder. Breng de spinazie-kaassaus op smaak met peper en zout.
1 pakje lasagnevel, 150 g harde kaas
11
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg er enkele vellen pasta in. Schep er eerst een lepel spinazie-kaassaus over en daarna een lepel tomatensaus. Bedek de saus met lasagnevellen. Bouw de lasagne zo laag na laag op en eindig met een laagje groene kaassaus. Strooi er tenslotte de geraspte kaas erover en schuif de lasagne 25 minuten in de voorverwarmde oven op 200 °C.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 200 °C.
2
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
 Groentelasagne met vier kazen (thumbnail) Groentelasagne met vier kazen
4 personen
Ingrediënten
Look
2 teentjes
Ajuinen
2
Chilipeper
0,5
Aubergine
1
Rode paprika's
2
Courgette
1
Tijm
Laurier
2 blaadjes
Basilicum
Rozemarijn
Tomatenpuree
1 blikje
Zout
1 snuifje
Tomatenblokjes
1 blikje
Spinazie
250 g
Sjalotten
1
Blauwe kaas
80 g
Halfharde kaas
80 g
Geitenkaas
80 g
Gedroogde oregano
1 snuifje
Paprikapoeder
1 snuifje
Lasagnevel
1 pakje
Harde kaas
150 g

Groentelasagne met vier kazen

Instructies
1
Laat de oven voorverwarmen tot 200 °C.
2
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan.
1 teentje Look, 2 ajuinen, 0,5 chilipeper
3
Pel de ui en look en snipper ze fijn. Snipper de chilipeper ook fijn. Stoof aan in de hete olie.
1 aubergine, 2 rode paprika's, 1 courgette
4
Schil de aubergine en de paprika. Snijd de aubergine en de paprika in blokjes en doe ze samen bij de ui en look. Snijd de courgette in blokjes en laat meestoven.
tijm, 2 blaadjes laurier, basilicum, rozemarijn, 1 blikje Tomatenpuree, 1 snuifje zout
5
Bind laurier, tijm, rozemarijn en basilicum samen tot een kruidentuil (bouquet garni) en leg bij de groenten in de pan. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meestoven. Voeg een snuif zout toe.
1 blikje Tomatenblokjes
6
Voeg de tomatenblokjes en een scheut water toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook.
250 g spinazie, 1 Sjalotten, 1 teentje Look
7
Spoel de spinazie en laat de bladgroente uitlekken in een vergiet. Pel de sjalot en de look en snipper ze fijn. Verwarm een scheut olijfolie in een pan en stoof er de sjalot en de look in aan. Voeg na enkele minuten de spinazie toe en laat meestoven.
80 g blauwe kaas, 80 g halfharde kaas, 80 g geitenkaas
8
Schep de gestoofde spinazie in de pot van de blender. Snijd de blauwe kaas en de halfharde kaas in blokjes en doe ze mee in de blender. Schep de geitenkaas erbij en mix het geheel tot een gladde, groene saus.
9
Rasp de harde Belgische kaas fijn en zet even apart in een kommetje.
1 snuifje gedroogde oregano, 1 snuifje paprikapoeder
10
Kruid de tomatensaus met oregano, peper, zout en paprikapoeder. Breng de spinazie-kaassaus op smaak met peper en zout.
1 pakje lasagnevel, 150 g harde kaas
11
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg er enkele vellen pasta in. Schep er eerst een lepel spinazie-kaassaus over en daarna een lepel tomatensaus. Bedek de saus met lasagnevellen. Bouw de lasagne zo laag na laag op en eindig met een laagje groene kaassaus. Strooi er tenslotte de geraspte kaas erover en schuif de lasagne 25 minuten in de voorverwarmde oven op 200 °C.