Instructies
4 personen
1
Laat de oven voorverwarmen tot 200 °C.
2
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan.
1 teentje Look, 2 ajuinen, 0,5 chilipeper
3
Pel de ui en look en snipper ze fijn. Snipper de chilipeper ook fijn. Stoof aan in de hete olie.
1 aubergine, 2 rode paprika's, 1 courgette
4
Schil de aubergine en de paprika. Snijd de aubergine en de paprika in blokjes en doe ze samen bij de ui en look. Snijd de courgette in blokjes en laat meestoven.
tijm, 2 blaadjes laurier, basilicum, rozemarijn, 1 blikje Tomatenpuree, 1 snuifje zout
5
Bind laurier, tijm, rozemarijn en basilicum samen tot een kruidentuil (bouquet garni) en leg bij de groenten in de pan. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meestoven. Voeg een snuif zout toe.
1 blikje Tomatenblokjes
6
Voeg de tomatenblokjes en een scheut water toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook.
250 g spinazie, 1 Sjalotten, 1 teentje Look
7
Spoel de spinazie en laat de bladgroente uitlekken in een vergiet. Pel de sjalot en de look en snipper ze fijn. Verwarm een scheut olijfolie in een pan en stoof er de sjalot en de look in aan. Voeg na enkele minuten de spinazie toe en laat meestoven.
80 g blauwe kaas, 80 g halfharde kaas, 80 g geitenkaas
8
Schep de gestoofde spinazie in de pot van de blender. Snijd de blauwe kaas en de halfharde kaas in blokjes en doe ze mee in de blender. Schep de geitenkaas erbij en mix het geheel tot een gladde, groene saus.
9
Rasp de harde Belgische kaas fijn en zet even apart in een kommetje.
1 snuifje gedroogde oregano, 1 snuifje paprikapoeder
10
Kruid de tomatensaus met oregano, peper, zout en paprikapoeder. Breng de spinazie-kaassaus op smaak met peper en zout.
1 pakje lasagnevel, 150 g harde kaas
11