dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Risottoburger met boschampignons en veldsla (thumbnail)Risottoburger met boschampignons en veldsla

Risottoburger met boschampignons en veldsla

25m
18
-
1.5K
Recepten

Risottoburger met boschampignons en veldsla

Een heerlijk herfstrecept waarmee je elke vegetariër maar ook niet-vegetariër blij zal maken. Deze smeuïge risottoburgers krijgen een korstje van panko en worden daarna krokant gebakken in de pan. Superlekker in combinatie met de smaakvolle herfstragout bomvol verse bospaddenstoelen.
Risottoburger met boschampignons en veldsla (thumbnail)Risottoburger met boschampignons en veldsla

Risottoburger met boschampignons en veldsla

25m
18
-
1.5K
Recepten

Risottoburger met boschampignons en veldsla

Een heerlijk herfstrecept waarmee je elke vegetariër maar ook niet-vegetariër blij zal maken. Deze smeuïge risottoburgers krijgen een korstje van panko en worden daarna krokant gebakken in de pan. Superlekker in combinatie met de smaakvolle herfstragout bomvol verse bospaddenstoelen.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd25m
Ingrediënten18
Beoordeling-
Aantal likes1.5K

Ingrediënten

4 personen
Groentebouillon
0,2 l
Sjalotten
2
Risottorijst
200 g
Tijm
Laurier
Bospaddenstoelen
500 g
Look
1 teentje
Peper
Zout
Boter
1 een klontje
Boter
20 g
Parmezaanse kaas
30 g
Bloem
80 g
Olijfolie
Balsamico
Eieren
2
Arachideolie
2 scheutjes
Panko
50 g
Bladpeterselie
0,5 bosjes

Benodigdheden

Vershoudfolie, een ovenschaal, een rasp

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Smelt een klont boter in een hoge pan op het vuur.
0,2 l groentebouillon
2
Verwarm de groentebouillon.
1 Sjalotten
3
Snipper de sjalot fijn en stoof ze aan in de boter.
200 g risottorijst
4
Weeg de risottorijst af in een kom of maatbeker. Stoof ze even mee aan.
5
Giet in dezelfde kom of maatbeker dubbel zoveel groentebouillon als de hoeveelheid rijst. Schenk de bouillon in de pan.
tijm, laurier
6
Leg de takjes tijm en laurierblaadjes erbij en laat de risotto 10 minuten garen onder een deksel.
500 g bospaddenstoelen
7
Controleer de paddenstoelen op vieze plekjes en maak ze schoon. Snijd ze daarna in stukken.
8
Smelt een klont boter in een hoge pan op het vuur en bak de paddenstoelen.
0,5 Sjalotten, 1 teentje Look
9
Snipper de sjalot fijn en plet de look. Stoof mee aan.
peper, zout
10
Bevochtig de paddenstoelen met de rest van de bouillon. Kruid met peper en zout.
11
Haal het deksel van de pan met risotto en laat het resterende vocht verdampen.
peper, zout, 1 een klontje boter, 30 g Parmezaanse kaas
12
Meng een klontje boter, peper en zout onder de risotto. Rasp er de Parmezaanse kaas bij.
13
Stort de risotto in een ovenschaal, haal de laurier en tijm eruit en dek af met een vel vershoudfolie. Laat de risotto volledig afkoelen en opstijven in de koelkast.
20 g boter, 30 g bloem
14
Maak van de bloem en de boter beurre manié en roer kleine stukjes bij de ragout van paddenstoelen om de saus te binden. Begin met enkele kruimels van de bloem-boterpasta en ga verder tot je de goed gebonden saus hebt.
olijfolie, balsamico, 0,5 Sjalotten
15
Maak de veldsla schoon en doe er wat olijfolie, balsamico en fijngesneden sjalot bij.
2 eieren, 1 scheutje arachideolie
16
Scheid de eieren en meng de eigelen onder de afgekoelde risotto. Doe de eiwitten in een aparte schaal en meng er een lekje arachideolie onder.
50 g bloem, 50 g panko
17
Doe ook de bloem en de panko elk in een aparte schaal.
18
Rol burgers van het risottomengsel en paneer ze. Haal ze eerst door de bloem, daarna door het eiwitmengsel en bedek ze tenslotte met een laagje panko.
1 scheutje arachideolie
19
Verhit een scheut arachideolie in een pan en bak de risottoburgers goudbruin.
0,5 bosjes bladpeterselie
20
Snipper de peterselie fijn en meng ze onder de ragout van champignons.
21
Serveer de krokant gebakken risottoburger met een portie salade en lepel er flink wat ragout van boschampignons bij. Smakelijk!
1
Smelt een klont boter in een hoge pan op het vuur.
2
Verwarm de groentebouillon.

Instructies

1
Smelt een klont boter in een hoge pan op het vuur.
0,2 l groentebouillon
2
Verwarm de groentebouillon.
1 Sjalotten
3
Snipper de sjalot fijn en stoof ze aan in de boter.
200 g risottorijst
4
Weeg de risottorijst af in een kom of maatbeker. Stoof ze even mee aan.
5
Giet in dezelfde kom of maatbeker dubbel zoveel groentebouillon als de hoeveelheid rijst. Schenk de bouillon in de pan.
tijm, laurier
6
Leg de takjes tijm en laurierblaadjes erbij en laat de risotto 10 minuten garen onder een deksel.
500 g bospaddenstoelen
7
Controleer de paddenstoelen op vieze plekjes en maak ze schoon. Snijd ze daarna in stukken.
8
Smelt een klont boter in een hoge pan op het vuur en bak de paddenstoelen.
0,5 Sjalotten, 1 teentje Look
9
Snipper de sjalot fijn en plet de look. Stoof mee aan.
peper, zout
10
Bevochtig de paddenstoelen met de rest van de bouillon. Kruid met peper en zout.
11
Haal het deksel van de pan met risotto en laat het resterende vocht verdampen.
peper, zout, 1 een klontje boter, 30 g Parmezaanse kaas
12
Meng een klontje boter, peper en zout onder de risotto. Rasp er de Parmezaanse kaas bij.
13
Stort de risotto in een ovenschaal, haal de laurier en tijm eruit en dek af met een vel vershoudfolie. Laat de risotto volledig afkoelen en opstijven in de koelkast.
20 g boter, 30 g bloem
14
Maak van de bloem en de boter beurre manié en roer kleine stukjes bij de ragout van paddenstoelen om de saus te binden. Begin met enkele kruimels van de bloem-boterpasta en ga verder tot je de goed gebonden saus hebt.
olijfolie, balsamico, 0,5 Sjalotten
15
Maak de veldsla schoon en doe er wat olijfolie, balsamico en fijngesneden sjalot bij.
2 eieren, 1 scheutje arachideolie
16
Scheid de eieren en meng de eigelen onder de afgekoelde risotto. Doe de eiwitten in een aparte schaal en meng er een lekje arachideolie onder.
50 g bloem, 50 g panko
17
Doe ook de bloem en de panko elk in een aparte schaal.
18
Rol burgers van het risottomengsel en paneer ze. Haal ze eerst door de bloem, daarna door het eiwitmengsel en bedek ze tenslotte met een laagje panko.
1 scheutje arachideolie
19
Verhit een scheut arachideolie in een pan en bak de risottoburgers goudbruin.
0,5 bosjes bladpeterselie
20
Snipper de peterselie fijn en meng ze onder de ragout van champignons.
21
Serveer de krokant gebakken risottoburger met een portie salade en lepel er flink wat ragout van boschampignons bij. Smakelijk!
1
Smelt een klont boter in een hoge pan op het vuur.
2
Verwarm de groentebouillon.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Risottoburger met boschampignons en veldsla (thumbnail)Risottoburger met boschampignons en veldsla
4 personen
25m
Ingrediënten
Groentebouillon
0,2 l
Sjalotten
2
Risottorijst
200 g
Tijm
Laurier
Bospaddenstoelen
500 g
Look
1 teentje
Peper
Zout
Boter
1 een klontje
Boter
20 g
Parmezaanse kaas
30 g
Bloem
80 g
Olijfolie
Balsamico
Eieren
2
Arachideolie
2 scheutjes
Panko
50 g
Bladpeterselie
0,5 bosjes

Risottoburger met boschampignons en veldsla

Een heerlijk herfstrecept waarmee je elke vegetariër maar ook niet-vegetariër blij zal maken. Deze smeuïge risottoburgers krijgen een korstje van panko en worden daarna krokant gebakken in de pan. Superlekker in combinatie met de smaakvolle herfstragout bomvol verse bospaddenstoelen.
Instructies
1
Smelt een klont boter in een hoge pan op het vuur.
0,2 l groentebouillon
2
Verwarm de groentebouillon.
1 Sjalotten
3
Snipper de sjalot fijn en stoof ze aan in de boter.
200 g risottorijst
4
Weeg de risottorijst af in een kom of maatbeker. Stoof ze even mee aan.
5
Giet in dezelfde kom of maatbeker dubbel zoveel groentebouillon als de hoeveelheid rijst. Schenk de bouillon in de pan.
tijm, laurier
6
Leg de takjes tijm en laurierblaadjes erbij en laat de risotto 10 minuten garen onder een deksel.
500 g bospaddenstoelen
7
Controleer de paddenstoelen op vieze plekjes en maak ze schoon. Snijd ze daarna in stukken.
8
Smelt een klont boter in een hoge pan op het vuur en bak de paddenstoelen.
0,5 Sjalotten, 1 teentje Look
9
Snipper de sjalot fijn en plet de look. Stoof mee aan.
peper, zout
10
Bevochtig de paddenstoelen met de rest van de bouillon. Kruid met peper en zout.
11
Haal het deksel van de pan met risotto en laat het resterende vocht verdampen.
peper, zout, 1 een klontje boter, 30 g Parmezaanse kaas
12
Meng een klontje boter, peper en zout onder de risotto. Rasp er de Parmezaanse kaas bij.
13
Stort de risotto in een ovenschaal, haal de laurier en tijm eruit en dek af met een vel vershoudfolie. Laat de risotto volledig afkoelen en opstijven in de koelkast.
20 g boter, 30 g bloem
14
Maak van de bloem en de boter beurre manié en roer kleine stukjes bij de ragout van paddenstoelen om de saus te binden. Begin met enkele kruimels van de bloem-boterpasta en ga verder tot je de goed gebonden saus hebt.
olijfolie, balsamico, 0,5 Sjalotten
15
Maak de veldsla schoon en doe er wat olijfolie, balsamico en fijngesneden sjalot bij.
2 eieren, 1 scheutje arachideolie
16
Scheid de eieren en meng de eigelen onder de afgekoelde risotto. Doe de eiwitten in een aparte schaal en meng er een lekje arachideolie onder.
50 g bloem, 50 g panko
17
Doe ook de bloem en de panko elk in een aparte schaal.
18
Rol burgers van het risottomengsel en paneer ze. Haal ze eerst door de bloem, daarna door het eiwitmengsel en bedek ze tenslotte met een laagje panko.
1 scheutje arachideolie
19
Verhit een scheut arachideolie in een pan en bak de risottoburgers goudbruin.
0,5 bosjes bladpeterselie
20
Snipper de peterselie fijn en meng ze onder de ragout van champignons.
21
Serveer de krokant gebakken risottoburger met een portie salade en lepel er flink wat ragout van boschampignons bij. Smakelijk!