Bonensoep met Mexicaanse balletjes
Bonensoep met Mexicaanse balletjes
Bonensoep met Mexicaanse balletjes
Bonensoep met Mexicaanse balletjes
Ingrediënten
4 personen
Groentebouillon
3 l
Olijfolie
Rode uien
2
Rode paprika's
2
Wortels
3
Bleekselder
2 stengels
Look
3 teentjes
Chilipeper
0,5
Komijn
Tomatenpuree
70 g
Bonen
800 g
Tomatenblokjes
800 g
Zout
Tijm
Laurier
Sjalotten
1
Gemengd gehakt
400 g
Gerookt paprikapoeder
Koriander
0,25 bosjes
Ei
1
Paneermeel
40 g
Zure room
4 el
Benodigdheden
Staafmixer, een keukenmachine met k vormig hulpstuk, keukentouw, een elektrische staafmixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te bereiden vind je hier.
olijfolie
2
Verhit een scheut olijfolie in een ruime soepketel.
2 rode uien
3
Pel de rode uien en snijd ze grof. Stoof ze in de olie.
2 rode paprika's
4
Halveer de paprika’s en snijd er de zaadlijsten uit. Verwijder ook de witte vliesjes binnenin. Snijd de groente grof en stoof aan met de uien.
3 Wortels, 2 stengels bleekselder
5
Spoel de selder en de wortelen. Snijd de groenten grof en stoof ze mee aan.
3 teentjes Look, 0,5 chilipeper
6
Kneus en pel de knoflook. Leg de tenen en de chilipeper in de soepketel.
komijn
7
Kruid de groenten met een flinke snuif komijn.
70 g Tomatenpuree
8
Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken.
800 g bonen
9
Doe er de zwarte bonen bij (met het vocht uit blik).
800 g Tomatenblokjes
10
Voeg de tomatenblokjes toe. Spoel het blik uit met een beetje water en giet het bij de groenten.
zout, tijm, laurier
11
Giet ook de warme bouillon bij de groenten. Kruid de soep met een snuif zout. Breng verder op smaak met een kruidentuil van tijm en laurier.
12
Zet het deksel op de ketel en laat de soep op een zacht vuur gaar worden.
De gehaktballetjes
1 Sjalotten
13
Pel de sjalot en snipper ze heel fijn.
400 g gemengd gehakt, komijn, gerookt paprikapoeder
14
Doe het gehakt met de snippers sjalot in de mengkom van de keukenmachine. Kruid met een snuif komijn en gerookt paprikapoeder.
0,25 bosjes koriander
15
Snijd de koriander fijn. Doe het kruid bij het gehakt.
1 ei, 40 g paneermeel
16
Meng het gehakt met het ei en het paneermeel in de keukenmachine.
17
Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.
18
Breng water of bouillon aan de kook. Pocheer de gehaktballetjes tot ze komen bovendrijven.
Afwerken en serveren
19
Vis de chilipeper en de kruidentuil uit de soep.
zout
20
Mix de soep glad met de staafmixer. Breng verder op smaak met een snuifje zout.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
4 el Zure room
21
Schep de balletjes bij de soep en serveer ze in een diep bord. Werk elk bord af met een toef zure room en een extra plukje koriander.
3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te bereiden vind je hier.
olijfolie
2
Verhit een scheut olijfolie in een ruime soepketel.
2 rode uien
3
Pel de rode uien en snijd ze grof. Stoof ze in de olie.
2 rode paprika's
4
Halveer de paprika’s en snijd er de zaadlijsten uit. Verwijder ook de witte vliesjes binnenin. Snijd de groente grof en stoof aan met de uien.
3 Wortels, 2 stengels bleekselder
5
Spoel de selder en de wortelen. Snijd de groenten grof en stoof ze mee aan.
3 teentjes Look, 0,5 chilipeper
6
Kneus en pel de knoflook. Leg de tenen en de chilipeper in de soepketel.
komijn
7
Kruid de groenten met een flinke snuif komijn.
70 g Tomatenpuree
8
Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken.
800 g bonen
9
Doe er de zwarte bonen bij (met het vocht uit blik).
800 g Tomatenblokjes
10
Voeg de tomatenblokjes toe. Spoel het blik uit met een beetje water en giet het bij de groenten.
zout, tijm, laurier
11
Giet ook de warme bouillon bij de groenten. Kruid de soep met een snuif zout. Breng verder op smaak met een kruidentuil van tijm en laurier.
12
Zet het deksel op de ketel en laat de soep op een zacht vuur gaar worden.
De gehaktballetjes
1 Sjalotten
13
Pel de sjalot en snipper ze heel fijn.
400 g gemengd gehakt, komijn, gerookt paprikapoeder
14
Doe het gehakt met de snippers sjalot in de mengkom van de keukenmachine. Kruid met een snuif komijn en gerookt paprikapoeder.
0,25 bosjes koriander
15
Snijd de koriander fijn. Doe het kruid bij het gehakt.
1 ei, 40 g paneermeel
16
Meng het gehakt met het ei en het paneermeel in de keukenmachine.
17
Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.
18
Breng water of bouillon aan de kook. Pocheer de gehaktballetjes tot ze komen bovendrijven.
Afwerken en serveren
19
Vis de chilipeper en de kruidentuil uit de soep.
zout
20
Mix de soep glad met de staafmixer. Breng verder op smaak met een snuifje zout.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
4 el Zure room
21
Schep de balletjes bij de soep en serveer ze in een diep bord. Werk elk bord af met een toef zure room en een extra plukje koriander.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Groentebouillon
3 l
Olijfolie
Rode uien
2
Rode paprika's
2
Wortels
3
Bleekselder
2 stengels
Look
3 teentjes
Chilipeper
0,5
Komijn
Tomatenpuree
70 g
Bonen
800 g
Tomatenblokjes
800 g
Zout
Tijm
Laurier
Sjalotten
1
Gemengd gehakt
400 g
Gerookt paprikapoeder
Koriander
0,25 bosjes
Ei
1
Paneermeel
40 g
Zure room
4 el
Bonensoep met Mexicaanse balletjes
Deze Speedy Gonzales-soep maak je razendsnel klaar. Omdat je de soep op het einde nog mixt, kan je de groenten gewoon grof snijden. Een geslaagde Mexicaanse versie van onze tomatensoep met balletjes.Instructies
3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te bereiden vind je hier.
olijfolie
2
Verhit een scheut olijfolie in een ruime soepketel.
2 rode uien
3
Pel de rode uien en snijd ze grof. Stoof ze in de olie.
2 rode paprika's
4
Halveer de paprika’s en snijd er de zaadlijsten uit. Verwijder ook de witte vliesjes binnenin. Snijd de groente grof en stoof aan met de uien.
3 Wortels, 2 stengels bleekselder
5
Spoel de selder en de wortelen. Snijd de groenten grof en stoof ze mee aan.
3 teentjes Look, 0,5 chilipeper
6
Kneus en pel de knoflook. Leg de tenen en de chilipeper in de soepketel.
komijn
7
Kruid de groenten met een flinke snuif komijn.
70 g Tomatenpuree
8
Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken.
800 g bonen
9
Doe er de zwarte bonen bij (met het vocht uit blik).
800 g Tomatenblokjes
10
Voeg de tomatenblokjes toe. Spoel het blik uit met een beetje water en giet het bij de groenten.
zout, tijm, laurier
11
Giet ook de warme bouillon bij de groenten. Kruid de soep met een snuif zout. Breng verder op smaak met een kruidentuil van tijm en laurier.
12
Zet het deksel op de ketel en laat de soep op een zacht vuur gaar worden.
De gehaktballetjes
1 Sjalotten
13
Pel de sjalot en snipper ze heel fijn.
400 g gemengd gehakt, komijn, gerookt paprikapoeder
14
Doe het gehakt met de snippers sjalot in de mengkom van de keukenmachine. Kruid met een snuif komijn en gerookt paprikapoeder.
0,25 bosjes koriander
15
Snijd de koriander fijn. Doe het kruid bij het gehakt.
1 ei, 40 g paneermeel
16
Meng het gehakt met het ei en het paneermeel in de keukenmachine.
17
Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.
18
Breng water of bouillon aan de kook. Pocheer de gehaktballetjes tot ze komen bovendrijven.
Afwerken en serveren
19
Vis de chilipeper en de kruidentuil uit de soep.
zout
20
Mix de soep glad met de staafmixer. Breng verder op smaak met een snuifje zout.
4 el Zure room
21
Schep de balletjes bij de soep en serveer ze in een diep bord. Werk elk bord af met een toef zure room en een extra plukje koriander.