dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Havermoutkoekjes met banaan, noten en rozijnen (thumbnail)Havermoutkoekjes met banaan, noten en rozijnen

Havermoutkoekjes met banaan, noten en rozijnen

40m
13
-
1.9K
Recepten

Havermoutkoekjes met banaan, noten en rozijnen

Met deze toverkoekjes verzacht je alle speelpleinpijn. Jeroen leerde het recept van zijn juf Spaans en tot op vandaag werken de koekjes als beste medicijn tegen blauwe plekken en schaafwonden. Maak je havermoutkoekjes voor slechts twee of drie kinderen, halveer dan de hoeveelheden van de ingrediënten.
Havermoutkoekjes met banaan, noten en rozijnen (thumbnail)Havermoutkoekjes met banaan, noten en rozijnen

Havermoutkoekjes met banaan, noten en rozijnen

40m
13
-
1.9K
Recepten

Havermoutkoekjes met banaan, noten en rozijnen

Met deze toverkoekjes verzacht je alle speelpleinpijn. Jeroen leerde het recept van zijn juf Spaans en tot op vandaag werken de koekjes als beste medicijn tegen blauwe plekken en schaafwonden. Maak je havermoutkoekjes voor slechts twee of drie kinderen, halveer dan de hoeveelheden van de ingrediënten.
Type gerechtDessert
Totale tijd40m
Ingrediënten13
Beoordeling-
Aantal likes1.9K

Ingrediënten

4 personen
Notenmengeling
50 g
Havermout
130 g
Amandelmeel
130 g
Bruine suiker
130 g
Rozijnen
100 g
Zout
Kaneelpoeder
Speculaaskruiden
0,5 snuifjes
Malse boter
100 g
Bakpoeder
1 tl
Eieren
1
Bananen
1
Boter

Benodigdheden

Blender, hakmolen, een hakmolen met s vormig mes, een keukenmachine met k vormig hulpstuk, bakpapier

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 175 °C of 180 °C.
50 g notenmengeling
2
Doe de noten in de hakmolen en cutter ze niet te fijn.
130 g havermout, 130 g amandelmeel, 130 g bruine suiker, 100 g rozijnen
3
Neem de mengkom van de blender en doe er de gemalen noten in. Voeg de havermout, het amandelmeel en de bruine suiker toe. Doe er ook de rozijnen bij.
zout, kaneelpoeder, 0,5 snuifjes speculaaskruiden
4
Kruid met een snuif zout, kaneel en eventueel wat speculaaskruiden.
100 g malse boter, 1 tl bakpoeder
5
Voeg tot slot ook de malse boter en het bakpoeder toe.
6
Klik het K-vormig hulpstuk voor deeg en beslag in de keukenmachine. Meng alles op lage snelheid.
1 eieren
7
Breek de eieren in de hakmolen.
1 bananen
8
Pel de bananen, snijd ze in schijfjes en doe ze bij de eieren in de hakmolen. Mix fijn.
9
Giet het banaan- en eimengsel bij het deeg.
10
Doe het deeg in een spuitzak.
boter
11
Vet de bakplaat in met boter en bedek met een vel bakpapier.
12
Knip het tipje van de spuitzak en spuit egale toefjes op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de porties beslag, want het volume zal tijdens het bakken verdubbelen. Duw de toefjes een beetje plat met de bolle kant van een lepel.
13
Bak de koekjes gedurende 20 minuten mooi goudbruin in de voorverwarmde oven.
14
Haal de koekjes uit de oven en laat ze even afkoelen.
1
Verwarm de oven voor op 175 °C of 180 °C.
2
Doe de noten in de hakmolen en cutter ze niet te fijn.

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 175 °C of 180 °C.
50 g notenmengeling
2
Doe de noten in de hakmolen en cutter ze niet te fijn.
130 g havermout, 130 g amandelmeel, 130 g bruine suiker, 100 g rozijnen
3
Neem de mengkom van de blender en doe er de gemalen noten in. Voeg de havermout, het amandelmeel en de bruine suiker toe. Doe er ook de rozijnen bij.
zout, kaneelpoeder, 0,5 snuifjes speculaaskruiden
4
Kruid met een snuif zout, kaneel en eventueel wat speculaaskruiden.
100 g malse boter, 1 tl bakpoeder
5
Voeg tot slot ook de malse boter en het bakpoeder toe.
6
Klik het K-vormig hulpstuk voor deeg en beslag in de keukenmachine. Meng alles op lage snelheid.
1 eieren
7
Breek de eieren in de hakmolen.
1 bananen
8
Pel de bananen, snijd ze in schijfjes en doe ze bij de eieren in de hakmolen. Mix fijn.
9
Giet het banaan- en eimengsel bij het deeg.
10
Doe het deeg in een spuitzak.
boter
11
Vet de bakplaat in met boter en bedek met een vel bakpapier.
12
Knip het tipje van de spuitzak en spuit egale toefjes op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de porties beslag, want het volume zal tijdens het bakken verdubbelen. Duw de toefjes een beetje plat met de bolle kant van een lepel.
13
Bak de koekjes gedurende 20 minuten mooi goudbruin in de voorverwarmde oven.
14
Haal de koekjes uit de oven en laat ze even afkoelen.
1
Verwarm de oven voor op 175 °C of 180 °C.
2
Doe de noten in de hakmolen en cutter ze niet te fijn.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Havermoutkoekjes met banaan, noten en rozijnen (thumbnail)Havermoutkoekjes met banaan, noten en rozijnen
4 personen
40m
Ingrediënten
Notenmengeling
50 g
Havermout
130 g
Amandelmeel
130 g
Bruine suiker
130 g
Rozijnen
100 g
Zout
Kaneelpoeder
Speculaaskruiden
0,5 snuifjes
Malse boter
100 g
Bakpoeder
1 tl
Eieren
1
Bananen
1
Boter

Havermoutkoekjes met banaan, noten en rozijnen

Met deze toverkoekjes verzacht je alle speelpleinpijn. Jeroen leerde het recept van zijn juf Spaans en tot op vandaag werken de koekjes als beste medicijn tegen blauwe plekken en schaafwonden. Maak je havermoutkoekjes voor slechts twee of drie kinderen, halveer dan de hoeveelheden van de ingrediënten.
Instructies
1
Verwarm de oven voor op 175 °C of 180 °C.
50 g notenmengeling
2
Doe de noten in de hakmolen en cutter ze niet te fijn.
130 g havermout, 130 g amandelmeel, 130 g bruine suiker, 100 g rozijnen
3
Neem de mengkom van de blender en doe er de gemalen noten in. Voeg de havermout, het amandelmeel en de bruine suiker toe. Doe er ook de rozijnen bij.
zout, kaneelpoeder, 0,5 snuifjes speculaaskruiden
4
Kruid met een snuif zout, kaneel en eventueel wat speculaaskruiden.
100 g malse boter, 1 tl bakpoeder
5
Voeg tot slot ook de malse boter en het bakpoeder toe.
6
Klik het K-vormig hulpstuk voor deeg en beslag in de keukenmachine. Meng alles op lage snelheid.
1 eieren
7
Breek de eieren in de hakmolen.
1 bananen
8
Pel de bananen, snijd ze in schijfjes en doe ze bij de eieren in de hakmolen. Mix fijn.
9
Giet het banaan- en eimengsel bij het deeg.
10
Doe het deeg in een spuitzak.
boter
11
Vet de bakplaat in met boter en bedek met een vel bakpapier.
12
Knip het tipje van de spuitzak en spuit egale toefjes op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de porties beslag, want het volume zal tijdens het bakken verdubbelen. Duw de toefjes een beetje plat met de bolle kant van een lepel.
13
Bak de koekjes gedurende 20 minuten mooi goudbruin in de voorverwarmde oven.
14
Haal de koekjes uit de oven en laat ze even afkoelen.