Instructies
4 personen
1
Verwarm de oven voor op 175 °C of 180 °C.
50 g notenmengeling
2
Doe de noten in de hakmolen en cutter ze niet te fijn.
130 g havermout, 130 g amandelmeel, 130 g bruine suiker, 100 g rozijnen
3
Neem de mengkom van de blender en doe er de gemalen noten in. Voeg de havermout, het amandelmeel en de bruine suiker toe. Doe er ook de rozijnen bij.
zout, kaneelpoeder, 0,5 snuifjes speculaaskruiden
4
Kruid met een snuif zout, kaneel en eventueel wat speculaaskruiden.
100 g malse boter, 1 tl bakpoeder
5
Voeg tot slot ook de malse boter en het bakpoeder toe.
6
Klik het K-vormig hulpstuk voor deeg en beslag in de keukenmachine. Meng alles op lage snelheid.
1 eieren
7
Breek de eieren in de hakmolen.
1 bananen
8
Pel de bananen, snijd ze in schijfjes en doe ze bij de eieren in de hakmolen. Mix fijn.
9
Giet het banaan- en eimengsel bij het deeg.
10
Doe het deeg in een spuitzak.
boter
11
Vet de bakplaat in met boter en bedek met een vel bakpapier.
12
Knip het tipje van de spuitzak en spuit egale toefjes op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de porties beslag, want het volume zal tijdens het bakken verdubbelen. Duw de toefjes een beetje plat met de bolle kant van een lepel.
13
Bak de koekjes gedurende 20 minuten mooi goudbruin in de voorverwarmde oven.
14