Koninginnenhapje met rode mul en mosseltjes
Koninginnenhapje met rode mul en mosseltjes
Koninginnenhapje met rode mul en mosseltjes
Koninginnenhapje met rode mul en mosseltjes
Ingrediënten
4 personen
Bouchotmosselen
2.000 g
Olijfolie
Ajuinen
2
Selder
5 stengel
Look
2 teentjes
Tijm
Laurierblaadjes
Witte wijn
0,3 l
Peper
Boter
1 klontje
Boter
40 g
Water
1 scheutje
Parijse champignons
2 bakje
Zout
Bloem
60 g
Room
1 scheutje
Tomatenpuree
1 een flinke koffielepel
Rode mul
400 g
Bladerdeegkoekjes
4
Citroenen
1,25
Cayennepeper
1 snuifje
Dragon
Platte peterselie
Benodigdheden
Casserole, zeef
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2.000 g bouchotmosselen
2
Spoel en kuis de mosselen.
olijfolie
3
Zet een casserole met een scheutje olie op het vuur.
2 ajuinen, 5 stengel selder
4
Pel en snipper de uien fijn. Doe hetzelfde met de stengels selder.
5
Stoof de ui en de selder aan in de hete olie.
2 teentjes Look, tijm, laurierblaadjes
6
Pel en plet de teentjes look. Voeg ze toe aan de stovende groenten met de takjes tijm en de blaadjes laurier.
0,3 l witte wijn
7
Draai het vuur hoger, doe er de mosselen en de witte wijn bij.
peper
8
Kruid het geheel met peper en zet er vervolgens een deksel op. Laat de mosselen enkele minuten garen en schud de casserole met mosselen regelmatig op.
1 klontje boter, 1 scheutje Water, 2 bakje Parijse champignons
9
Zet een pan met een klontje boter en een scheut water op het vuur. Snijd de champignons in stukken boven de pan.
peper, zout
10
Kruid de champignons met peper en zout en zet vervolgens een deksel op de pan.
11
Giet de mosselen af en vang het vocht op in een grote kom.
40 g boter, 60 g bloem
12
Smelt een klont boter in dezelfde casserole. Voeg er de bloem aan toe en klop tot een roux.
13
Giet er het mosselvocht bij (ongeveer 8 dl).
14
Neem een zeef, houd deze boven de casserole en giet de champignons af. Roer het vocht onder de roux.
1 scheutje Room, 1 een flinke koffielepel Tomatenpuree
15
Voeg er een scheut room en de tomatenpuree aan toe en blijf kloppen tot de saus mooi gebonden is.
400 g rode mul
16
Verwijder de graten uit de vis en snijd ze in stukken.
17
Haal de mosselen uit hun schelp.
18
Gaar de vis in de saus.
19
Doe de mosselen, de groentjes en de champignons bij de saus. Meng de videe voorzichtig.
4 bladerdeegkoekjes
20
Bak de koekjes in enkele minuten krokant in de voorverwarmde oven.
0,25 citroenen, 1 snuifje cayennepeper, dragon, platte peterselie
21
Breng het geheel verder op smaak met het citroensap, wat fijngesneden bieslook en enkele fijngesneden dragonblaadjes. Roer een laatste keer voorzichtig door de videe.
22
Haal de koekjes uit de oven.
1 citroen
23
Serveer de videe in een koekje en leg er een schijfje citroen bij.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2.000 g bouchotmosselen
2
Spoel en kuis de mosselen.
olijfolie
3
Zet een casserole met een scheutje olie op het vuur.
2 ajuinen, 5 stengel selder
4
Pel en snipper de uien fijn. Doe hetzelfde met de stengels selder.
5
Stoof de ui en de selder aan in de hete olie.
2 teentjes Look, tijm, laurierblaadjes
6
Pel en plet de teentjes look. Voeg ze toe aan de stovende groenten met de takjes tijm en de blaadjes laurier.
0,3 l witte wijn
7
Draai het vuur hoger, doe er de mosselen en de witte wijn bij.
peper
8
Kruid het geheel met peper en zet er vervolgens een deksel op. Laat de mosselen enkele minuten garen en schud de casserole met mosselen regelmatig op.
1 klontje boter, 1 scheutje Water, 2 bakje Parijse champignons
9
Zet een pan met een klontje boter en een scheut water op het vuur. Snijd de champignons in stukken boven de pan.
peper, zout
10
Kruid de champignons met peper en zout en zet vervolgens een deksel op de pan.
11
Giet de mosselen af en vang het vocht op in een grote kom.
40 g boter, 60 g bloem
12
Smelt een klont boter in dezelfde casserole. Voeg er de bloem aan toe en klop tot een roux.
13
Giet er het mosselvocht bij (ongeveer 8 dl).
14
Neem een zeef, houd deze boven de casserole en giet de champignons af. Roer het vocht onder de roux.
1 scheutje Room, 1 een flinke koffielepel Tomatenpuree
15
Voeg er een scheut room en de tomatenpuree aan toe en blijf kloppen tot de saus mooi gebonden is.
400 g rode mul
16
Verwijder de graten uit de vis en snijd ze in stukken.
17
Haal de mosselen uit hun schelp.
18
Gaar de vis in de saus.
19
Doe de mosselen, de groentjes en de champignons bij de saus. Meng de videe voorzichtig.
4 bladerdeegkoekjes
20
Bak de koekjes in enkele minuten krokant in de voorverwarmde oven.
0,25 citroenen, 1 snuifje cayennepeper, dragon, platte peterselie
21
Breng het geheel verder op smaak met het citroensap, wat fijngesneden bieslook en enkele fijngesneden dragonblaadjes. Roer een laatste keer voorzichtig door de videe.
22
Haal de koekjes uit de oven.
1 citroen
23
Serveer de videe in een koekje en leg er een schijfje citroen bij.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Bouchotmosselen
2.000 g
Olijfolie
Ajuinen
2
Selder
5 stengel
Look
2 teentjes
Tijm
Laurierblaadjes
Witte wijn
0,3 l
Peper
Boter
1 klontje
Boter
40 g
Water
1 scheutje
Parijse champignons
2 bakje
Zout
Bloem
60 g
Room
1 scheutje
Tomatenpuree
1 een flinke koffielepel
Rode mul
400 g
Bladerdeegkoekjes
4
Citroenen
1,25
Cayennepeper
1 snuifje
Dragon
Platte peterselie
Koninginnenhapje met rode mul en mosseltjes
Bouchot mosselen zijn Jeroen's favoriete mosselen. Ze worden in trossen gekweekt aan palen net voor de kust. Bouchot mosselen zijn klein doordat ze iets trager groeien dan andere soorten, maar zitten boordevol smaak. In deze videe met rode mul komen ze precies tot hun recht.Instructies
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2.000 g bouchotmosselen
2
Spoel en kuis de mosselen.
olijfolie
3
Zet een casserole met een scheutje olie op het vuur.
2 ajuinen, 5 stengel selder
4
Pel en snipper de uien fijn. Doe hetzelfde met de stengels selder.
5
Stoof de ui en de selder aan in de hete olie.
2 teentjes Look, tijm, laurierblaadjes
6
Pel en plet de teentjes look. Voeg ze toe aan de stovende groenten met de takjes tijm en de blaadjes laurier.
0,3 l witte wijn
7
Draai het vuur hoger, doe er de mosselen en de witte wijn bij.
peper
8
Kruid het geheel met peper en zet er vervolgens een deksel op. Laat de mosselen enkele minuten garen en schud de casserole met mosselen regelmatig op.
1 klontje boter, 1 scheutje Water, 2 bakje Parijse champignons
9
Zet een pan met een klontje boter en een scheut water op het vuur. Snijd de champignons in stukken boven de pan.
peper, zout
10
Kruid de champignons met peper en zout en zet vervolgens een deksel op de pan.
11
Giet de mosselen af en vang het vocht op in een grote kom.
40 g boter, 60 g bloem
12
Smelt een klont boter in dezelfde casserole. Voeg er de bloem aan toe en klop tot een roux.
13
Giet er het mosselvocht bij (ongeveer 8 dl).
14
Neem een zeef, houd deze boven de casserole en giet de champignons af. Roer het vocht onder de roux.
1 scheutje Room, 1 een flinke koffielepel Tomatenpuree
15
Voeg er een scheut room en de tomatenpuree aan toe en blijf kloppen tot de saus mooi gebonden is.
400 g rode mul
16
Verwijder de graten uit de vis en snijd ze in stukken.
17
Haal de mosselen uit hun schelp.
18
Gaar de vis in de saus.
19
Doe de mosselen, de groentjes en de champignons bij de saus. Meng de videe voorzichtig.
4 bladerdeegkoekjes
20
Bak de koekjes in enkele minuten krokant in de voorverwarmde oven.
0,25 citroenen, 1 snuifje cayennepeper, dragon, platte peterselie
21
Breng het geheel verder op smaak met het citroensap, wat fijngesneden bieslook en enkele fijngesneden dragonblaadjes. Roer een laatste keer voorzichtig door de videe.
22
Haal de koekjes uit de oven.
1 citroen
23
Serveer de videe in een koekje en leg er een schijfje citroen bij.