Trifle met aardbei, advocaatmousse, cake en meringue
Trifle met aardbei, advocaatmousse, cake en meringue
Om na het diner nog eens uit te pakken met een indrukwekkend dessertje moet je deze trifle echt eens maken. Jeroen maakt dit typisch Brits laagjesdessert met Belgische aardbeien, vier-vierdencake, luchtig eiwitschuim en een zalige mousse van advocaat.
Trifle met aardbei, advocaatmousse, cake en meringue
Trifle met aardbei, advocaatmousse, cake en meringue
Om na het diner nog eens uit te pakken met een indrukwekkend dessertje moet je deze trifle echt eens maken. Jeroen maakt dit typisch Brits laagjesdessert met Belgische aardbeien, vier-vierdencake, luchtig eiwitschuim en een zalige mousse van advocaat.
Ingrediënten
4 personen
Eieren
4
Kristalsuiker
85 g
Boter
200 g
Bloem
200 g
Zout
1 snuifje
Gelatineblaadjes
2
Eigeel
1
Advocaat
170 g
Platte kaas
150 g
Room
2,5 dl
Eiwit
1
Diepvriesaardbeien
250 g
Citroen
1
Verse aardbeien
1 bakje
Mini meringues
1 pakje
Benodigdheden
Garde, keukenrobot met draad zweep en platte menghaak, spuitzak
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Laat de oven voorverwarmen tot 175°C.
4 eieren, 30 g kristalsuiker, 200 g boter
2
Breek de eieren in een kom van de keukenmachine en voeg de suiker toe. Laat de machine draaien tot je een bleke massa krijgt. Verwissel de draad zweep door de platte menghaak en voeg de boter toe. Laat de machine opnieuw draaien.
200 g bloem, 1 snuifje zout
3
Voeg de bloem beetje bij beetje toe, gevolgd door het zout.
4
Vet een cakevorm in en bestuif met bloem. Stort het cakebeslag in de vorm en schuif de cake 45 minuten in de oven. Laat de cake afkoelen.
2 gelatineblaadjes
5
Week de gelatineblaadjes in koud water.
1 eigeel, 30 g kristalsuiker, 170 g advocaat, 150 g platte kaas
6
Meng vervolgens de suiker en de dooier tot een bleke massa met een garde. Roer de advocaat en de plattekaas onder de ruban.
7
Warm een klein scheutje room op in een pannetje, knijp de gelatine uit en laat oplossen in de room. Voeg vervolgens toe aan de ruban.
2,5 dl Room
8
Klop de room half op en voeg ook toe aan de ruban.
1 eiwit
9
Klop het eiwit stijf en spatel dat onder de mousse. Schep vervolgens de mousse in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.
250 g diepvriesaardbeien, 1 citroen, 25 g kristalsuiker
10
Doe de bevroren aardbeien, het citroensap en de suiker in een steelpan. Laat het geheel 5 minuten doorkoken.
11
Mix de coulis en laat het door een zeef in een kommetje lopen. Laat de coulis even afkoelen.
1 bakje verse aardbeien, 1 pakje mini meringues
12
Verwijder de kroontjes van de verse aardbeien en snijd de aardbeien in stukken. Breek de cake en de meringue in stukjes.
13
Spuit wat mousse van advocaat in een glas, lepel er aardbeien bovenop. Voeg daarna een laagje coulis toe, gevolgd door stukjes cake en meringue. Herhaal de laagjes tot het glas gevuld is. Eindig met een lepeltje coulis.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Laat de oven voorverwarmen tot 175°C.
4 eieren, 30 g kristalsuiker, 200 g boter
2
Breek de eieren in een kom van de keukenmachine en voeg de suiker toe. Laat de machine draaien tot je een bleke massa krijgt. Verwissel de draad zweep door de platte menghaak en voeg de boter toe. Laat de machine opnieuw draaien.
200 g bloem, 1 snuifje zout
3
Voeg de bloem beetje bij beetje toe, gevolgd door het zout.
4
Vet een cakevorm in en bestuif met bloem. Stort het cakebeslag in de vorm en schuif de cake 45 minuten in de oven. Laat de cake afkoelen.
2 gelatineblaadjes
5
Week de gelatineblaadjes in koud water.
1 eigeel, 30 g kristalsuiker, 170 g advocaat, 150 g platte kaas
6
Meng vervolgens de suiker en de dooier tot een bleke massa met een garde. Roer de advocaat en de plattekaas onder de ruban.
7
Warm een klein scheutje room op in een pannetje, knijp de gelatine uit en laat oplossen in de room. Voeg vervolgens toe aan de ruban.
2,5 dl Room
8
Klop de room half op en voeg ook toe aan de ruban.
1 eiwit
9
Klop het eiwit stijf en spatel dat onder de mousse. Schep vervolgens de mousse in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.
250 g diepvriesaardbeien, 1 citroen, 25 g kristalsuiker
10
Doe de bevroren aardbeien, het citroensap en de suiker in een steelpan. Laat het geheel 5 minuten doorkoken.
11
Mix de coulis en laat het door een zeef in een kommetje lopen. Laat de coulis even afkoelen.
1 bakje verse aardbeien, 1 pakje mini meringues
12
Verwijder de kroontjes van de verse aardbeien en snijd de aardbeien in stukken. Breek de cake en de meringue in stukjes.
13
Spuit wat mousse van advocaat in een glas, lepel er aardbeien bovenop. Voeg daarna een laagje coulis toe, gevolgd door stukjes cake en meringue. Herhaal de laagjes tot het glas gevuld is. Eindig met een lepeltje coulis.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 20m
Ingrediënten
Eieren
4
Kristalsuiker
85 g
Boter
200 g
Bloem
200 g
Zout
1 snuifje
Gelatineblaadjes
2
Eigeel
1
Advocaat
170 g
Platte kaas
150 g
Room
2,5 dl
Eiwit
1
Diepvriesaardbeien
250 g
Citroen
1
Verse aardbeien
1 bakje
Mini meringues
1 pakje
Trifle met aardbei, advocaatmousse, cake en meringue
Om na het diner nog eens uit te pakken met een indrukwekkend dessertje moet je deze trifle echt eens maken. Jeroen maakt dit typisch Brits laagjesdessert met Belgische aardbeien, vier-vierdencake, luchtig eiwitschuim en een zalige mousse van advocaat.Instructies
1
Laat de oven voorverwarmen tot 175°C.
4 eieren, 30 g kristalsuiker, 200 g boter
2
Breek de eieren in een kom van de keukenmachine en voeg de suiker toe. Laat de machine draaien tot je een bleke massa krijgt. Verwissel de draad zweep door de platte menghaak en voeg de boter toe. Laat de machine opnieuw draaien.
200 g bloem, 1 snuifje zout
3
Voeg de bloem beetje bij beetje toe, gevolgd door het zout.
4
Vet een cakevorm in en bestuif met bloem. Stort het cakebeslag in de vorm en schuif de cake 45 minuten in de oven. Laat de cake afkoelen.
2 gelatineblaadjes
5
Week de gelatineblaadjes in koud water.
1 eigeel, 30 g kristalsuiker, 170 g advocaat, 150 g platte kaas
6
Meng vervolgens de suiker en de dooier tot een bleke massa met een garde. Roer de advocaat en de plattekaas onder de ruban.
7
Warm een klein scheutje room op in een pannetje, knijp de gelatine uit en laat oplossen in de room. Voeg vervolgens toe aan de ruban.
2,5 dl Room
8
Klop de room half op en voeg ook toe aan de ruban.
1 eiwit
9
Klop het eiwit stijf en spatel dat onder de mousse. Schep vervolgens de mousse in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.
250 g diepvriesaardbeien, 1 citroen, 25 g kristalsuiker
10
Doe de bevroren aardbeien, het citroensap en de suiker in een steelpan. Laat het geheel 5 minuten doorkoken.
11
Mix de coulis en laat het door een zeef in een kommetje lopen. Laat de coulis even afkoelen.
1 bakje verse aardbeien, 1 pakje mini meringues
12
Verwijder de kroontjes van de verse aardbeien en snijd de aardbeien in stukken. Breek de cake en de meringue in stukjes.
13
Spuit wat mousse van advocaat in een glas, lepel er aardbeien bovenop. Voeg daarna een laagje coulis toe, gevolgd door stukjes cake en meringue. Herhaal de laagjes tot het glas gevuld is. Eindig met een lepeltje coulis.