Tortellini in brodo
Tortellini in brodo
Een Italiaanse klassieker waar Jeroen zijn eigen versie van maakt. Het begint bij een verse kippenbouillon en eindigt bij een zalige kom bouillon met veel groenten en gevulde tortellini's met kip en Mortadella.
Tortellini in brodo
Tortellini in brodo
Een Italiaanse klassieker waar Jeroen zijn eigen versie van maakt. Het begint bij een verse kippenbouillon en eindigt bij een zalige kom bouillon met veel groenten en gevulde tortellini's met kip en Mortadella.
Ingrediënten
4 personen
Kipbio
1
Uien
3
Look
6 teentjes
Selder
6
Wortelen
3
Witte peperbollen
1 el
Steranijs
2
Saliegedroogd
1 snuifje
Venkelzaad
1 snuifje
Jeneverbessen
Tijm
Rozemarijn
Laurier
4 blaadjes
Kippenbouillon
2 blokjes
Sjalotten
1
Wortelen
2
Selder
4
00-bloem
300 g
Eieren
3
Zout
1 snuifje
Ricotta
4 el
Kipfilets
150 g
Mortadella
100 g
Pecorino
50 g
Nootmuskaat
1 snuifje
Citroen zestevan een halve citroen
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 kip
1
Snijd een borst van de kip en hou deze even apart voor de vulling van de tortellini.
2
Doe de rest van de kip, met het karkas, in een grote pot en giet er warm water bij.
6 selder, 3 wortelen, 6 teentjes Look, 1 Sjalotten
3
Spoel de selder en de wortelen, snijd ze in grote stukken en voeg ze toe. Pel en snijd de uien grof en doe ze erbij. Pel en snijd de tenen look in twee, en doe ze er ook bij.
1 el Witte peperbollen, tijm, 4 blaadjes laurier, rozemarijn, 1 snuifje Venkelzaad, 2 Steranijs, Jeneverbessen, 1 snuifje Salie, 2 blokjes Kippenbouillon
4
Kneus de peperbollen in de vijzel en voeg ze toe, samen met de tijm, laurier, rozemarijn, venkelzaad, steranijs, jeneverbessen en gedroogde salie. Leg de bouillonblokjes ook in de pot.
5
Breng de bouillon aan de kook en laat hem ongeveer 40 minuten zachtjes koken, tot de kip gaar is.
300 g 00-bloem, 3 eieren, 1 snuifje zout
6
Doe de bloem met de eieren, de dooiers en een snuif zout in de kom van de keukenmachine en laat de machine draaien tot je een stevig pastadeeg hebt.
7
Wikkel het pastadeeg in folie en laat even rusten in de koelkast.
8
Haal het vel van de kippenborst en doe het bij de bouillon.
100 g mortadella, 150 g kipfilets
9
Snijd de borst in grote stukken en doe ze in de pot van de blender. Snijd de mortadella in blokjes en doe ze bij het kipvlees.
4 el ricotta
10
Schep de ricotta erbij en mix het geheel fijn.
1 snuifje nootmuskaat, 50 g pecorino, Citroen zeste
11
Schep alles in een kom en rasp er de parmezaan bij. Breng de vulling op smaak met een snuif nootmuskaat, wat geraspte citroenschil, peper en zout.
12
Haal de het pastadeeg door de pastamachine en rol het dun uit (tot stand 4 of 5).
13
Snijd de pastavellen in vierkantjes van 5 op 5 cm.
14
Lepel telkens een hoopje van de vulling in het midden van elk vierkantje en plooi twee punten naar elkaar toe.
15
Duw de randen aan en plooi nu de twee andere punten rond je vinger naar elkaar toe. Duw de puntjes goed aan. Tip: bekijk de video.
16
Bewaar de verse tortellini op een schaaltje met wat bloem.
17
Haal de gare kip uit de bouillon en laat ze afkoelen.
3 uien, 2 wortelen
18
Pel de ui en schil de wortelen voor de garnituur en snijd ze in blokjes.
4 selder
19
Spoel de selder en snijd hem ook in blokjes. Pel en plet de look.
6 teentjes Look, tijm, 4 blaadjes laurier
20
Stoof de groenten en de look aan in een grote pot met olie. Voeg er enkele takjes tijm en wat laurier aan toe.
21
Giet de bouillon door een zeef bij de groenten en breng het geheel aan de kook. Kruid met peper en zout.
22
Laat de tortellini even meekoken in de kippenbouillon en serveer onmiddellijk.
23
Pluk het vlees van de kip en bewaar het voor een andere bereiding.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1 kip
1
Snijd een borst van de kip en hou deze even apart voor de vulling van de tortellini.
2
Doe de rest van de kip, met het karkas, in een grote pot en giet er warm water bij.
6 selder, 3 wortelen, 6 teentjes Look, 1 Sjalotten
3
Spoel de selder en de wortelen, snijd ze in grote stukken en voeg ze toe. Pel en snijd de uien grof en doe ze erbij. Pel en snijd de tenen look in twee, en doe ze er ook bij.
1 el Witte peperbollen, tijm, 4 blaadjes laurier, rozemarijn, 1 snuifje Venkelzaad, 2 Steranijs, Jeneverbessen, 1 snuifje Salie, 2 blokjes Kippenbouillon
4
Kneus de peperbollen in de vijzel en voeg ze toe, samen met de tijm, laurier, rozemarijn, venkelzaad, steranijs, jeneverbessen en gedroogde salie. Leg de bouillonblokjes ook in de pot.
5
Breng de bouillon aan de kook en laat hem ongeveer 40 minuten zachtjes koken, tot de kip gaar is.
300 g 00-bloem, 3 eieren, 1 snuifje zout
6
Doe de bloem met de eieren, de dooiers en een snuif zout in de kom van de keukenmachine en laat de machine draaien tot je een stevig pastadeeg hebt.
7
Wikkel het pastadeeg in folie en laat even rusten in de koelkast.
8
Haal het vel van de kippenborst en doe het bij de bouillon.
100 g mortadella, 150 g kipfilets
9
Snijd de borst in grote stukken en doe ze in de pot van de blender. Snijd de mortadella in blokjes en doe ze bij het kipvlees.
4 el ricotta
10
Schep de ricotta erbij en mix het geheel fijn.
1 snuifje nootmuskaat, 50 g pecorino, Citroen zeste
11
Schep alles in een kom en rasp er de parmezaan bij. Breng de vulling op smaak met een snuif nootmuskaat, wat geraspte citroenschil, peper en zout.
12
Haal de het pastadeeg door de pastamachine en rol het dun uit (tot stand 4 of 5).
13
Snijd de pastavellen in vierkantjes van 5 op 5 cm.
14
Lepel telkens een hoopje van de vulling in het midden van elk vierkantje en plooi twee punten naar elkaar toe.
15
Duw de randen aan en plooi nu de twee andere punten rond je vinger naar elkaar toe. Duw de puntjes goed aan. Tip: bekijk de video.
16
Bewaar de verse tortellini op een schaaltje met wat bloem.
17
Haal de gare kip uit de bouillon en laat ze afkoelen.
3 uien, 2 wortelen
18
Pel de ui en schil de wortelen voor de garnituur en snijd ze in blokjes.
4 selder
19
Spoel de selder en snijd hem ook in blokjes. Pel en plet de look.
6 teentjes Look, tijm, 4 blaadjes laurier
20
Stoof de groenten en de look aan in een grote pot met olie. Voeg er enkele takjes tijm en wat laurier aan toe.
21
Giet de bouillon door een zeef bij de groenten en breng het geheel aan de kook. Kruid met peper en zout.
22
Laat de tortellini even meekoken in de kippenbouillon en serveer onmiddellijk.
23
Pluk het vlees van de kip en bewaar het voor een andere bereiding.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 15m
Ingrediënten
Kipbio
1
Uien
3
Look
6 teentjes
Selder
6
Wortelen
3
Witte peperbollen
1 el
Steranijs
2
Saliegedroogd
1 snuifje
Venkelzaad
1 snuifje
Jeneverbessen
Tijm
Rozemarijn
Laurier
4 blaadjes
Kippenbouillon
2 blokjes
Sjalotten
1
Wortelen
2
Selder
4
00-bloem
300 g
Eieren
3
Zout
1 snuifje
Ricotta
4 el
Kipfilets
150 g
Mortadella
100 g
Pecorino
50 g
Nootmuskaat
1 snuifje
Citroen zestevan een halve citroen
Tortellini in brodo
Een Italiaanse klassieker waar Jeroen zijn eigen versie van maakt. Het begint bij een verse kippenbouillon en eindigt bij een zalige kom bouillon met veel groenten en gevulde tortellini's met kip en Mortadella.Instructies
1 kip
1
Snijd een borst van de kip en hou deze even apart voor de vulling van de tortellini.
2
Doe de rest van de kip, met het karkas, in een grote pot en giet er warm water bij.
6 selder, 3 wortelen, 6 teentjes Look, 1 Sjalotten
3
Spoel de selder en de wortelen, snijd ze in grote stukken en voeg ze toe. Pel en snijd de uien grof en doe ze erbij. Pel en snijd de tenen look in twee, en doe ze er ook bij.
1 el Witte peperbollen, tijm, 4 blaadjes laurier, rozemarijn, 1 snuifje Venkelzaad, 2 Steranijs, Jeneverbessen, 1 snuifje Salie, 2 blokjes Kippenbouillon
4
Kneus de peperbollen in de vijzel en voeg ze toe, samen met de tijm, laurier, rozemarijn, venkelzaad, steranijs, jeneverbessen en gedroogde salie. Leg de bouillonblokjes ook in de pot.
5
Breng de bouillon aan de kook en laat hem ongeveer 40 minuten zachtjes koken, tot de kip gaar is.
300 g 00-bloem, 3 eieren, 1 snuifje zout
6
Doe de bloem met de eieren, de dooiers en een snuif zout in de kom van de keukenmachine en laat de machine draaien tot je een stevig pastadeeg hebt.
7
Wikkel het pastadeeg in folie en laat even rusten in de koelkast.
8
Haal het vel van de kippenborst en doe het bij de bouillon.
100 g mortadella, 150 g kipfilets
9
Snijd de borst in grote stukken en doe ze in de pot van de blender. Snijd de mortadella in blokjes en doe ze bij het kipvlees.
4 el ricotta
10
Schep de ricotta erbij en mix het geheel fijn.
1 snuifje nootmuskaat, 50 g pecorino, Citroen zeste
11
Schep alles in een kom en rasp er de parmezaan bij. Breng de vulling op smaak met een snuif nootmuskaat, wat geraspte citroenschil, peper en zout.
12
Haal de het pastadeeg door de pastamachine en rol het dun uit (tot stand 4 of 5).
13
Snijd de pastavellen in vierkantjes van 5 op 5 cm.
14
Lepel telkens een hoopje van de vulling in het midden van elk vierkantje en plooi twee punten naar elkaar toe.
15
Duw de randen aan en plooi nu de twee andere punten rond je vinger naar elkaar toe. Duw de puntjes goed aan. Tip: bekijk de video.
16
Bewaar de verse tortellini op een schaaltje met wat bloem.
17
Haal de gare kip uit de bouillon en laat ze afkoelen.
3 uien, 2 wortelen
18
Pel de ui en schil de wortelen voor de garnituur en snijd ze in blokjes.
4 selder
19
Spoel de selder en snijd hem ook in blokjes. Pel en plet de look.
6 teentjes Look, tijm, 4 blaadjes laurier
20
Stoof de groenten en de look aan in een grote pot met olie. Voeg er enkele takjes tijm en wat laurier aan toe.
21
Giet de bouillon door een zeef bij de groenten en breng het geheel aan de kook. Kruid met peper en zout.
22
Laat de tortellini even meekoken in de kippenbouillon en serveer onmiddellijk.
23
Pluk het vlees van de kip en bewaar het voor een andere bereiding.