Torta caprese

Deze Italiaanse chocolade-amandeltaart vindt zijn oorsprong op het eiland Capri. Met niets dan lekkere ingrediënten zoals amandel, ei, boter en chocolade maak je een supereenvoudig en bovendien glutenvrij dessert.

Ingrediënten

  • 200 g donkere chocolade
  • 200 g boter
  • 60 g bloemsuiker
  • 2 eetlepel bloemsuiker
  • 110 g kristalsuiker
  • een snuif keukenzout
  • dopje amaretto
  • dopje amandelextract
  • 5 eierdooier
  • 220 g amandelpoeder
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 5 eiwit

Benodigdheden

  • keukenmachine
  • springvorm
  • pannenlikker
  • bakpapier

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat de oven voorverwarmen tot 175 °C.

Breek de chocolade in stukken en laat hem au bain-marie smelten.

Doe de zachte boter met de bloemsuiker en de gewone suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze luchtig met de vlinder of het K-hulpstuk.

Voeg er een snuif zout, het amandelextract en de amaretto aan toe en laat de machine nog even verder draaien.

Verlaag de snelheid en voeg één voor één de dooiers toe. Hou de eiwitten apart. Voeg de gesmolten chocolade toe. Meng er vervolgens lepel per lepel het amandelpoeder en het cacaopoeder onder. Zet de keukenmachine af en roer het beslag nog eens goed door. 

tip De menger van de keukenmachine geraakt niet helemaal tot aan de bodem. Met een pannenlikker kan je alles goed meenemen en door elkaar roeren.

Doe de eiwitten in een propere mengkom en klop ze stijf in de keukenmachine. Voeg daarna de suiker eraan toe en laat de machine draaien tot je een stevige meringue hebt.

Vet een springvorm in en bekleed hem met bakpapier.

Meng de meringue onder het chocolademengsel tot een beslag. Stort het taartbeslag in de springvorm en schuif de vorm 45 minuten in de oven op 175 °C

Haal de taart uit de oven en laat ze even afkoelen. Ontvorm de taart, strooi er flink wat bloemsuiker over en serveer ze lauw.

Torta caprese