Top-kippensoep met dragonpesto
Top-kippensoep met dragonpesto
Een flinke kom kippensoep is nog altijd de beste remedie tegen koude en natte herfstdagen of een dreigende winterblues. Jeroen maakt een ketel vol, op basis van gebakken kip. De krachtsoep serveert hij met een kruidige dragonpesto en hompen vers stokbrood.
Top-kippensoep met dragonpesto
Top-kippensoep met dragonpesto
Een flinke kom kippensoep is nog altijd de beste remedie tegen koude en natte herfstdagen of een dreigende winterblues. Jeroen maakt een ketel vol, op basis van gebakken kip. De krachtsoep serveert hij met een kruidige dragonpesto en hompen vers stokbrood.
Ingrediënten
4 personen
Fijne olijfolienaar behoefte
0,05 l
Braadkip
1
Groene selder
3 stengel
Wortels
3
Prei
2
Uien
2
Look
3,5 teentjes
Tijm
4 takjes
Laurier
6 blaadje
Zwarte peperbollen
1 tl
Water
3 l
Room
0,2 l
Zout
Pijnboompitten
50 g
Parmezaanse kaas
50 g
Platte peterselie
0,5 bosjes
Dragon
0,5 bosjes
Citroenen
0,5
Cayennepeper
1 snuifje
Stokbrood
1
Benodigdheden
Blender, staafmixer, een vijzel, een blender, een staafmixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voorbereiding
1
Vul de holte van een soep- of braadkip met takjes tijm of rozemarijn, en bv. een tomaat.
2
Smeer de kip in met een laagje olijfolie en bak ze in 35 tot 45 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 200°C.
3
Gebruik een hele voorgebakken kip of het karkas en alle restjes ervan. Gooi niks weg, want de resten van de gebakken kip zijn een ideale smaakmaker voor een kippensoep.
De soep maken
4
Leg de warme gebraden kip (of het karkas met alle restjes) in een ruime stoofpot of soepketel.
5
Spoel de groenten grondig schoon. Pel de uien en snij ze grof. Snij het donkerste loof van de prei en schil de wortelen. Snij de wortelen, de preistammen en de selder (evt. met loof) in grote stukken.
6
Kneus de tenen look, pel ze en doe ze in de pot, samen met takjes tijm, de laurier en grof gestampte peperbollen. Voeg ook een flinke snuif zout toe.
7
Schenk het water in de pot en breng de bouillon aan de kook op een zacht vuur. Laat de soep minstens een uur pruttelen. (Bereid intussen de dragonpesto.)
Dragonpesto
8
Spoel de peterselie en de dragon. Pluk de blaadjes van de dragon en verwijder ook de taaiste peterseliestelen. Pel het teentje look. (gebruik een hoeveelheid look naar smaak)
9
Doe de peterselie, de dragon, het stukje look en pijnboompitjes in de beker van de blender. (Bewaar 1/3 van de pijnboompitjes voor de afwerking.)
10
Snij de Parmezaanse kaas in stukken en doe ze ook in de blenderbeker, samen met een flinke scheut fijne olijfolie, wat vers citroensap, een snuif zout en een bescheiden snuifje cayennepeper. Mix alles tot een gladde dargonpesto.
De soep afwerken en serveren
11
Schep de gebakken kip uit de pot en vis er ook de uitgekookte tijm en laurierblaadjes uit. Mix de soep glad met de staafmixer. Zeven is niet nodig, tenzij je gaat voor een feestelijk gladde soep.
12
Schenk de room in de soep, proef en voeg naar smaak extra zout toe.
13
Pluk het mager vlees van de gebakken kip.
14
TIP: Wie de soep heeft bereid op basis van een karkas kan pluksels gestoomde, gekookte of gebakken kipfilet gebruiken.
15
Verdeel pluksels kippenvlees in elk bord, lepel er soep overheen en werk de borden af met een decoratieve lepel dragonpesto.
16
Serveer de soep met stukken vers stokbrood.
17
TIP: Heb je een overschot dragonpesto? Roer de saus door een portie beetgaar gekookte pasta en rasp er Parmezaanse kaas bovenop.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Voorbereiding
1
Vul de holte van een soep- of braadkip met takjes tijm of rozemarijn, en bv. een tomaat.
2
Smeer de kip in met een laagje olijfolie en bak ze in 35 tot 45 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 200°C.
3
Gebruik een hele voorgebakken kip of het karkas en alle restjes ervan. Gooi niks weg, want de resten van de gebakken kip zijn een ideale smaakmaker voor een kippensoep.
De soep maken
4
Leg de warme gebraden kip (of het karkas met alle restjes) in een ruime stoofpot of soepketel.
5
Spoel de groenten grondig schoon. Pel de uien en snij ze grof. Snij het donkerste loof van de prei en schil de wortelen. Snij de wortelen, de preistammen en de selder (evt. met loof) in grote stukken.
6
Kneus de tenen look, pel ze en doe ze in de pot, samen met takjes tijm, de laurier en grof gestampte peperbollen. Voeg ook een flinke snuif zout toe.
7
Schenk het water in de pot en breng de bouillon aan de kook op een zacht vuur. Laat de soep minstens een uur pruttelen. (Bereid intussen de dragonpesto.)
Dragonpesto
8
Spoel de peterselie en de dragon. Pluk de blaadjes van de dragon en verwijder ook de taaiste peterseliestelen. Pel het teentje look. (gebruik een hoeveelheid look naar smaak)
9
Doe de peterselie, de dragon, het stukje look en pijnboompitjes in de beker van de blender. (Bewaar 1/3 van de pijnboompitjes voor de afwerking.)
10
Snij de Parmezaanse kaas in stukken en doe ze ook in de blenderbeker, samen met een flinke scheut fijne olijfolie, wat vers citroensap, een snuif zout en een bescheiden snuifje cayennepeper. Mix alles tot een gladde dargonpesto.
De soep afwerken en serveren
11
Schep de gebakken kip uit de pot en vis er ook de uitgekookte tijm en laurierblaadjes uit. Mix de soep glad met de staafmixer. Zeven is niet nodig, tenzij je gaat voor een feestelijk gladde soep.
12
Schenk de room in de soep, proef en voeg naar smaak extra zout toe.
13
Pluk het mager vlees van de gebakken kip.
14
TIP: Wie de soep heeft bereid op basis van een karkas kan pluksels gestoomde, gekookte of gebakken kipfilet gebruiken.
15
Verdeel pluksels kippenvlees in elk bord, lepel er soep overheen en werk de borden af met een decoratieve lepel dragonpesto.
16
Serveer de soep met stukken vers stokbrood.
17
TIP: Heb je een overschot dragonpesto? Roer de saus door een portie beetgaar gekookte pasta en rasp er Parmezaanse kaas bovenop.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 20m
Ingrediënten
Fijne olijfolienaar behoefte
0,05 l
Braadkip
1
Groene selder
3 stengel
Wortels
3
Prei
2
Uien
2
Look
3,5 teentjes
Tijm
4 takjes
Laurier
6 blaadje
Zwarte peperbollen
1 tl
Water
3 l
Room
0,2 l
Zout
Pijnboompitten
50 g
Parmezaanse kaas
50 g
Platte peterselie
0,5 bosjes
Dragon
0,5 bosjes
Citroenen
0,5
Cayennepeper
1 snuifje
Stokbrood
1
Top-kippensoep met dragonpesto
Een flinke kom kippensoep is nog altijd de beste remedie tegen koude en natte herfstdagen of een dreigende winterblues. Jeroen maakt een ketel vol, op basis van gebakken kip. De krachtsoep serveert hij met een kruidige dragonpesto en hompen vers stokbrood.Instructies
Voorbereiding
1
Vul de holte van een soep- of braadkip met takjes tijm of rozemarijn, en bv. een tomaat.
2
Smeer de kip in met een laagje olijfolie en bak ze in 35 tot 45 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 200°C.
3
Gebruik een hele voorgebakken kip of het karkas en alle restjes ervan. Gooi niks weg, want de resten van de gebakken kip zijn een ideale smaakmaker voor een kippensoep.
De soep maken
4
Leg de warme gebraden kip (of het karkas met alle restjes) in een ruime stoofpot of soepketel.
5
Spoel de groenten grondig schoon. Pel de uien en snij ze grof. Snij het donkerste loof van de prei en schil de wortelen. Snij de wortelen, de preistammen en de selder (evt. met loof) in grote stukken.
6
Kneus de tenen look, pel ze en doe ze in de pot, samen met takjes tijm, de laurier en grof gestampte peperbollen. Voeg ook een flinke snuif zout toe.
7
Schenk het water in de pot en breng de bouillon aan de kook op een zacht vuur. Laat de soep minstens een uur pruttelen. (Bereid intussen de dragonpesto.)
Dragonpesto
8
Spoel de peterselie en de dragon. Pluk de blaadjes van de dragon en verwijder ook de taaiste peterseliestelen. Pel het teentje look. (gebruik een hoeveelheid look naar smaak)
9
Doe de peterselie, de dragon, het stukje look en pijnboompitjes in de beker van de blender. (Bewaar 1/3 van de pijnboompitjes voor de afwerking.)
10
Snij de Parmezaanse kaas in stukken en doe ze ook in de blenderbeker, samen met een flinke scheut fijne olijfolie, wat vers citroensap, een snuif zout en een bescheiden snuifje cayennepeper. Mix alles tot een gladde dargonpesto.
De soep afwerken en serveren
11
Schep de gebakken kip uit de pot en vis er ook de uitgekookte tijm en laurierblaadjes uit. Mix de soep glad met de staafmixer. Zeven is niet nodig, tenzij je gaat voor een feestelijk gladde soep.
12
Schenk de room in de soep, proef en voeg naar smaak extra zout toe.
13
Pluk het mager vlees van de gebakken kip.
14
TIP: Wie de soep heeft bereid op basis van een karkas kan pluksels gestoomde, gekookte of gebakken kipfilet gebruiken.
15
Verdeel pluksels kippenvlees in elk bord, lepel er soep overheen en werk de borden af met een decoratieve lepel dragonpesto.
16
Serveer de soep met stukken vers stokbrood.
17
TIP: Heb je een overschot dragonpesto? Roer de saus door een portie beetgaar gekookte pasta en rasp er Parmezaanse kaas bovenop.