
Een flinke kom kippensoep is nog altijd de beste remedie tegen koude en natte herfstdagen of een dreigende winterblues. Jeroen maakt een ketel vol, op basis van gebakken kip. De krachtsoep serveert hij met een kruidige dragonpesto en hompen vers stokbrood.
Ingrediënten
- 1 braadkip
- 3 stengel groene selder
- 3 wortel
- 2 prei
- 2 ui
- 3 teentje look
- 4 takje tijm
- 6 blaadje laurier
- 1 theelepel zwarte peperbolletjes
- 3 liter water
- 2 dl room
- zout
- 50 g pijnboompit
- 50 g Parmezaanse kaas
- 0.5 bussel peterselie
- 0.5 bussel dragon
- 0.5 teentje look
- 0.5 citroen
- 5 cl olijfolie
- 1 snuifje cayennepeper
- zout
- 1 stokbrood
Benodigdheden
- een vijzel
- een blender
- een staafmixer
Bereiding
Voorbereiding
De soep maken
Leg de warme gebraden kip (of het karkas met alle restjes) in een ruime stoofpot of soepketel.
Spoel de groenten grondig schoon. Pel de uien en snij ze grof. Snij het donkerste loof van de prei en schil de wortelen. Snij de wortelen, de preistammen en de selder (evt. met loof) in grote stukken.
Kneus de tenen look, pel ze en doe ze in de pot, samen met takjes tijm, de laurier en grof gestampte peperbollen. Voeg ook een flinke snuif zout toe.
Schenk het water in de pot en breng de bouillon aan de kook op een zacht vuur. Laat de soep minstens een uur pruttelen. (Bereid intussen de dragonpesto.)