dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Tomatenconsommé met basilicum en erwtjes (thumbnail)Tomatenconsommé met basilicum en erwtjes

Tomatenconsommé met basilicum en erwtjes

40m
22
-
8K
Recepten

Tomatenconsommé met basilicum en erwtjes

De pure smaak van deze groentenbouillon met tomaat in de hoofdrol is ronduit formidabel.
Tomatenconsommé met basilicum en erwtjes (thumbnail)Tomatenconsommé met basilicum en erwtjes

Tomatenconsommé met basilicum en erwtjes

40m
22
-
8K
Recepten

Tomatenconsommé met basilicum en erwtjes

De pure smaak van deze groentenbouillon met tomaat in de hoofdrol is ronduit formidabel.
Type gerechtSoep
Totale tijd40m
Ingrediënten22
Beoordeling-
Aantal likes8K

Ingrediënten

4 personen
Water
3 l
Ajuinen
3
Selder
4 stengel
Wortels
6
Venkel
1
Courgette
1
Rode paprika
1
Look
4 teentjes
Chiliflakes
1 snuifje
Tomaten
10
Groentebouillon
2 blokje
Tijm
Rozemarijn
Oregano
Laurier
3 blaadjes
Eiwitten
5
Zongedroogde tomaten
2 bakje
Tomatenpuree
2 el
Zwarte peper
Zout
Verse erwtenreeds gedopt
400 g
Basilicum
1 bosje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Soep

3 l Water
1
Breng het water aan de kook.
3 ajuinen, 3 stengel selder, 3 Wortels
2
Pel de uien, snijd ze grof en doe ze in een grote pot. Spoel de selder en de wortelen, snijd ze grof en voeg ze toe.
1 venkel, 1 courgette
3
Snijd de venkel in grote stukken en doe ze erbij. Snijd een dikke schil van de courgette, snijd de binnenkant in grote stukken en voeg ze toe. Houd de courgetteschillen even apart.
1 rode paprika, 4 teentjes Look, 1 snuifje chiliflakes
4
Snijd de paprika grof en voeg hem toe. Pel de look en voeg de teentjes in hun geheel toe. Kruid met de chiliflakes.
5 tomaten
5
Snijd de tomaten grof en voeg ze toe.
2 blokje groentebouillon, tijm, rozemarijn, oregano, 3 blaadjes laurier
6
Voeg er het warm water aan toe, gevolgd door de blokjes groentebouillon, tijm, rozemarijn, verse oregano en laurier. Breng het geheel aan de kook en laat de soep een half uur goed doorkoken

Clarif

5 eiwitten, 1 stengel selder, 3 Wortels
7
Doe de eiwitten in de pot van de blender. Spoel de overige wortelen en selder, snijd ze grof en doe ze bij het eiwit in de blender.
2 bakje Zongedroogde tomaten, 2 el Tomatenpuree, zwarte peper, zout
8
Voeg er de zongedroogde tomaten en de tomatenpuree aan toe en kruid met peper en zout.
9
Mix de groenten en de eiwitten fijn in de blender.
10
Giet de ‘clarif’ in een grote pot. Zeef de kokende groentebouillon en voeg toe aan de clarif. Duw alle smaak uit de groenten met de zeef zodat er zoveel mogelijk sap en smaak bij de clarif terecht komt.
11
Zet de pot met de clarif op een zacht vuur en laat de bouillon heel zachtjes koken, zodat er zich een eiwitkoek begint te vormen aan het oppervlak.

Afwerking

5 tomaten
12
Breng een pot water aan de kook en emondeer de tomaten. Pel de tomaten, snijd ze in vier en snijd de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
13
Snijd de randen van de courgette in gelijkvormige blokjes en voeg ze bij de tomaten.
400 g verse erwten
14
Breng een pot gezouten water aan de kook en blancheer de erwtjes. Giet de erwtjes door een zeef, spoel ze kort onder koud water en doe ze bij de tomatenblokjes en de courgette.
15
Spoel een neteldoek uit en leg hem in een fijne zeef. Schep de bouillon voorzichtig in de neteldoek en vang alles op in een andere pot. Laat het geheel goed uitlekken.
16
Schep de erwtjes, de blokjes courgette en de blokjes tomaat door elkaar en doe ze in de consommé.
1 bosje basilicum
17
Laat de consommé nog even opwarmen en werk af met wat fijngesneden basilicum.
1
Breng het water aan de kook.
2
Pel de uien, snijd ze grof en doe ze in een grote pot. Spoel de selder en de wortelen, snijd ze grof en voeg ze toe.

Instructies

Soep

3 l Water
1
Breng het water aan de kook.
3 ajuinen, 3 stengel selder, 3 Wortels
2
Pel de uien, snijd ze grof en doe ze in een grote pot. Spoel de selder en de wortelen, snijd ze grof en voeg ze toe.
1 venkel, 1 courgette
3
Snijd de venkel in grote stukken en doe ze erbij. Snijd een dikke schil van de courgette, snijd de binnenkant in grote stukken en voeg ze toe. Houd de courgetteschillen even apart.
1 rode paprika, 4 teentjes Look, 1 snuifje chiliflakes
4
Snijd de paprika grof en voeg hem toe. Pel de look en voeg de teentjes in hun geheel toe. Kruid met de chiliflakes.
5 tomaten
5
Snijd de tomaten grof en voeg ze toe.
2 blokje groentebouillon, tijm, rozemarijn, oregano, 3 blaadjes laurier
6
Voeg er het warm water aan toe, gevolgd door de blokjes groentebouillon, tijm, rozemarijn, verse oregano en laurier. Breng het geheel aan de kook en laat de soep een half uur goed doorkoken

Clarif

5 eiwitten, 1 stengel selder, 3 Wortels
7
Doe de eiwitten in de pot van de blender. Spoel de overige wortelen en selder, snijd ze grof en doe ze bij het eiwit in de blender.
2 bakje Zongedroogde tomaten, 2 el Tomatenpuree, zwarte peper, zout
8
Voeg er de zongedroogde tomaten en de tomatenpuree aan toe en kruid met peper en zout.
9
Mix de groenten en de eiwitten fijn in de blender.
10
Giet de ‘clarif’ in een grote pot. Zeef de kokende groentebouillon en voeg toe aan de clarif. Duw alle smaak uit de groenten met de zeef zodat er zoveel mogelijk sap en smaak bij de clarif terecht komt.
11
Zet de pot met de clarif op een zacht vuur en laat de bouillon heel zachtjes koken, zodat er zich een eiwitkoek begint te vormen aan het oppervlak.

Afwerking

5 tomaten
12
Breng een pot water aan de kook en emondeer de tomaten. Pel de tomaten, snijd ze in vier en snijd de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
13
Snijd de randen van de courgette in gelijkvormige blokjes en voeg ze bij de tomaten.
400 g verse erwten
14
Breng een pot gezouten water aan de kook en blancheer de erwtjes. Giet de erwtjes door een zeef, spoel ze kort onder koud water en doe ze bij de tomatenblokjes en de courgette.
15
Spoel een neteldoek uit en leg hem in een fijne zeef. Schep de bouillon voorzichtig in de neteldoek en vang alles op in een andere pot. Laat het geheel goed uitlekken.
16
Schep de erwtjes, de blokjes courgette en de blokjes tomaat door elkaar en doe ze in de consommé.
1 bosje basilicum
17
Laat de consommé nog even opwarmen en werk af met wat fijngesneden basilicum.
1
Breng het water aan de kook.
2
Pel de uien, snijd ze grof en doe ze in een grote pot. Spoel de selder en de wortelen, snijd ze grof en voeg ze toe.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Tomatenconsommé met basilicum en erwtjes (thumbnail)Tomatenconsommé met basilicum en erwtjes
4 personen
40m
Ingrediënten
Water
3 l
Ajuinen
3
Selder
4 stengel
Wortels
6
Venkel
1
Courgette
1
Rode paprika
1
Look
4 teentjes
Chiliflakes
1 snuifje
Tomaten
10
Groentebouillon
2 blokje
Tijm
Rozemarijn
Oregano
Laurier
3 blaadjes
Eiwitten
5
Zongedroogde tomaten
2 bakje
Tomatenpuree
2 el
Zwarte peper
Zout
Verse erwtenreeds gedopt
400 g
Basilicum
1 bosje

Tomatenconsommé met basilicum en erwtjes

De pure smaak van deze groentenbouillon met tomaat in de hoofdrol is ronduit formidabel.
Instructies

Soep

3 l Water
1
Breng het water aan de kook.
3 ajuinen, 3 stengel selder, 3 Wortels
2
Pel de uien, snijd ze grof en doe ze in een grote pot. Spoel de selder en de wortelen, snijd ze grof en voeg ze toe.
1 venkel, 1 courgette
3
Snijd de venkel in grote stukken en doe ze erbij. Snijd een dikke schil van de courgette, snijd de binnenkant in grote stukken en voeg ze toe. Houd de courgetteschillen even apart.
1 rode paprika, 4 teentjes Look, 1 snuifje chiliflakes
4
Snijd de paprika grof en voeg hem toe. Pel de look en voeg de teentjes in hun geheel toe. Kruid met de chiliflakes.
5 tomaten
5
Snijd de tomaten grof en voeg ze toe.
2 blokje groentebouillon, tijm, rozemarijn, oregano, 3 blaadjes laurier
6
Voeg er het warm water aan toe, gevolgd door de blokjes groentebouillon, tijm, rozemarijn, verse oregano en laurier. Breng het geheel aan de kook en laat de soep een half uur goed doorkoken

Clarif

5 eiwitten, 1 stengel selder, 3 Wortels
7
Doe de eiwitten in de pot van de blender. Spoel de overige wortelen en selder, snijd ze grof en doe ze bij het eiwit in de blender.
2 bakje Zongedroogde tomaten, 2 el Tomatenpuree, zwarte peper, zout
8
Voeg er de zongedroogde tomaten en de tomatenpuree aan toe en kruid met peper en zout.
9
Mix de groenten en de eiwitten fijn in de blender.
10
Giet de ‘clarif’ in een grote pot. Zeef de kokende groentebouillon en voeg toe aan de clarif. Duw alle smaak uit de groenten met de zeef zodat er zoveel mogelijk sap en smaak bij de clarif terecht komt.
11
Zet de pot met de clarif op een zacht vuur en laat de bouillon heel zachtjes koken, zodat er zich een eiwitkoek begint te vormen aan het oppervlak.

Afwerking

5 tomaten
12
Breng een pot water aan de kook en emondeer de tomaten. Pel de tomaten, snijd ze in vier en snijd de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
13
Snijd de randen van de courgette in gelijkvormige blokjes en voeg ze bij de tomaten.
400 g verse erwten
14
Breng een pot gezouten water aan de kook en blancheer de erwtjes. Giet de erwtjes door een zeef, spoel ze kort onder koud water en doe ze bij de tomatenblokjes en de courgette.
15
Spoel een neteldoek uit en leg hem in een fijne zeef. Schep de bouillon voorzichtig in de neteldoek en vang alles op in een andere pot. Laat het geheel goed uitlekken.
16
Schep de erwtjes, de blokjes courgette en de blokjes tomaat door elkaar en doe ze in de consommé.
1 bosje basilicum
17
Laat de consommé nog even opwarmen en werk af met wat fijngesneden basilicum.