Toast met eiersla en gerookte zalm
Eiersla kennen we vooral van de kant-en-klare versie die je in plastic doosjes in de supermarkt koopt. Je weet wel, die slaatjes die vaak meer mayonaise zijn dan iets anders. Waarom zou je dus niet gewoon eens een doosje eieren kopen en die sla gewoon zelf maken? Jeroen geeft meteen ook een originele manier mee om je eiersla te presenteren: op een krokante toast met zachte gerookte zalm.
Toast met eiersla en gerookte zalm
Eiersla kennen we vooral van de kant-en-klare versie die je in plastic doosjes in de supermarkt koopt. Je weet wel, die slaatjes die vaak meer mayonaise zijn dan iets anders. Waarom zou je dus niet gewoon eens een doosje eieren kopen en die sla gewoon zelf maken? Jeroen geeft meteen ook een originele manier mee om je eiersla te presenteren: op een krokante toast met zachte gerookte zalm.
Ingrediënten
4 personen
Eieren
4
Citroenen
0,5
Mosterd
1 el
Arachideolie
0,15 l
Sjalotten
1
Peterselie
Dille
Kappertjes
2 tl
Zure room
1 el
Natuurazijn
1 scheutje
Peper
Zout
Briochebrood
1
Zalm
6 plak
Tuinkers
1 bakje
Boter
Benodigdheden
Staafmixer, een staafmixer, een pureestamper, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voorbereiding van de eiersla
1
Vul een kleine kookpot met water en breng het water aan de kook.
4 eieren
2
Kook hierin de eieren voor de eiersalade hard. Reken een kooktijd van 8 à 9 minuten. Koel de eitjes onder koud stromend water.
De mayonaise
0,5 citroenen, 1 el mosterd, 0,15 l arachideolie
3
Breek de eieren voor de mayonaise en doe de dooiers in een mengbeker.
4
Voeg er een schep mosterd bij, een scheutje vers citroensap en een heel klein beetje water.
5
Plaats de staafmixer in de beker en beweeg het toestel al mixend op en neer terwijl je de olie toevoegt. Gebruik arachideolie of fijne druivenpitolie. Mix tot je een gebonden mayonaise krijgt.
De eiersla
1 Sjalotten, peterselie, dille, 2 tl kappertjes, 1 el Zure room, 1 scheutje natuurazijn, peper, zout
6
Neem een mengschaal of een grote glazen kom. Pel de sjalot en snipper ze heel fijn en doe ze in de mengschaal.
7
Hak de kappertjes fijn en doe hetzelfde met de verse peterselie en de dille. Doe alles in de mengschaal.
8
Pel de hardgekookte eieren, doe ze bij de kruiden en garnituren en stamp alles grof met een pureestamper.
9
Voeg een beetje mayonaise toe en meng ze onder de eieren. Zorg ervoor dat je niet meteen te veel mayonaise toevoegt.
10
Voeg nu ook nog wat zure room toe en breng de sla op smaak met enkele druppels azijn, peper van de molen en zout.
Afwerking
1 briochebrood, 6 plak zalm, 1 bakje tuinkers, boter
11
Snij brede toasten van het brood en snij de korstjes eraf.
12
Smelt een beetje boter in een pannetje en strijk de toasten hiermee in aan beide kanten.
13
Leg de toasten onder de ovengrill en kleur ze goudbruin aan beide zijden.
14
Schik op elke toast een portie gerookte zalm. Schep daarbovenop verse eiersla en een toefje verse tuinkers.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Voorbereiding van de eiersla
1
Vul een kleine kookpot met water en breng het water aan de kook.
4 eieren
2
Kook hierin de eieren voor de eiersalade hard. Reken een kooktijd van 8 à 9 minuten. Koel de eitjes onder koud stromend water.
De mayonaise
0,5 citroenen, 1 el mosterd, 0,15 l arachideolie
3
Breek de eieren voor de mayonaise en doe de dooiers in een mengbeker.
4
Voeg er een schep mosterd bij, een scheutje vers citroensap en een heel klein beetje water.
5
Plaats de staafmixer in de beker en beweeg het toestel al mixend op en neer terwijl je de olie toevoegt. Gebruik arachideolie of fijne druivenpitolie. Mix tot je een gebonden mayonaise krijgt.
De eiersla
1 Sjalotten, peterselie, dille, 2 tl kappertjes, 1 el Zure room, 1 scheutje natuurazijn, peper, zout
6
Neem een mengschaal of een grote glazen kom. Pel de sjalot en snipper ze heel fijn en doe ze in de mengschaal.
7
Hak de kappertjes fijn en doe hetzelfde met de verse peterselie en de dille. Doe alles in de mengschaal.
8
Pel de hardgekookte eieren, doe ze bij de kruiden en garnituren en stamp alles grof met een pureestamper.
9
Voeg een beetje mayonaise toe en meng ze onder de eieren. Zorg ervoor dat je niet meteen te veel mayonaise toevoegt.
10
Voeg nu ook nog wat zure room toe en breng de sla op smaak met enkele druppels azijn, peper van de molen en zout.
Afwerking
1 briochebrood, 6 plak zalm, 1 bakje tuinkers, boter
11
Snij brede toasten van het brood en snij de korstjes eraf.
12
Smelt een beetje boter in een pannetje en strijk de toasten hiermee in aan beide kanten.
13
Leg de toasten onder de ovengrill en kleur ze goudbruin aan beide zijden.
14
Schik op elke toast een portie gerookte zalm. Schep daarbovenop verse eiersla en een toefje verse tuinkers.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Eieren
4
Citroenen
0,5
Mosterd
1 el
Arachideolie
0,15 l
Sjalotten
1
Peterselie
Dille
Kappertjes
2 tl
Zure room
1 el
Natuurazijn
1 scheutje
Peper
Zout
Briochebrood
1
Zalm
6 plak
Tuinkers
1 bakje
Boter
Toast met eiersla en gerookte zalm
Eiersla kennen we vooral van de kant-en-klare versie die je in plastic doosjes in de supermarkt koopt. Je weet wel, die slaatjes die vaak meer mayonaise zijn dan iets anders. Waarom zou je dus niet gewoon eens een doosje eieren kopen en die sla gewoon zelf maken? Jeroen geeft meteen ook een originele manier mee om je eiersla te presenteren: op een krokante toast met zachte gerookte zalm.Instructies
Voorbereiding van de eiersla
1
Vul een kleine kookpot met water en breng het water aan de kook.
4 eieren
2
Kook hierin de eieren voor de eiersalade hard. Reken een kooktijd van 8 à 9 minuten. Koel de eitjes onder koud stromend water.
De mayonaise
0,5 citroenen, 1 el mosterd, 0,15 l arachideolie
3
Breek de eieren voor de mayonaise en doe de dooiers in een mengbeker.
4
Voeg er een schep mosterd bij, een scheutje vers citroensap en een heel klein beetje water.
5
Plaats de staafmixer in de beker en beweeg het toestel al mixend op en neer terwijl je de olie toevoegt. Gebruik arachideolie of fijne druivenpitolie. Mix tot je een gebonden mayonaise krijgt.
De eiersla
1 Sjalotten, peterselie, dille, 2 tl kappertjes, 1 el Zure room, 1 scheutje natuurazijn, peper, zout
6
Neem een mengschaal of een grote glazen kom. Pel de sjalot en snipper ze heel fijn en doe ze in de mengschaal.
7
Hak de kappertjes fijn en doe hetzelfde met de verse peterselie en de dille. Doe alles in de mengschaal.
8
Pel de hardgekookte eieren, doe ze bij de kruiden en garnituren en stamp alles grof met een pureestamper.
9
Voeg een beetje mayonaise toe en meng ze onder de eieren. Zorg ervoor dat je niet meteen te veel mayonaise toevoegt.
10
Voeg nu ook nog wat zure room toe en breng de sla op smaak met enkele druppels azijn, peper van de molen en zout.
Afwerking
1 briochebrood, 6 plak zalm, 1 bakje tuinkers, boter
11
Snij brede toasten van het brood en snij de korstjes eraf.
12
Smelt een beetje boter in een pannetje en strijk de toasten hiermee in aan beide kanten.
13
Leg de toasten onder de ovengrill en kleur ze goudbruin aan beide zijden.
14
Schik op elke toast een portie gerookte zalm. Schep daarbovenop verse eiersla en een toefje verse tuinkers.