Tiramisu met chocolade en banaan
Jeroen gebruikt geen alcohol in deze tiramisu, maar wel chocolade en bananen. Het is een lekkere variatie op het klassieke Italiaanse dessert die vooral chocoladeliefhebbers zullen appreciëren.
Tiramisu met chocolade en banaan
Jeroen gebruikt geen alcohol in deze tiramisu, maar wel chocolade en bananen. Het is een lekkere variatie op het klassieke Italiaanse dessert die vooral chocoladeliefhebbers zullen appreciëren.
Ingrediënten
4 personen
Ei
1
Kristalsuiker
100 g
Eierdooiers
2
Chocolade
200 g
Mascarpone
500 g
Amandelextract
1 dopje
Lange vingers
200 g
Koffie
1 kopje
Bananen
4
Chocoladeschilfers
handvol
Benodigdheden
Een keukenmachine met klopper, een spatel, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 ei, 100 g kristalsuiker, 2 eierdooiers
1
Klop de volledig eieren, de eierdooiers en de suiker tot ruban met de keukenmachine.
200 g Chocolade
2
Breek de chocolade in stukken in een kom die op een kookpot past. Breng water aan de kook in de kookpot en zet er de kom met chocolade op. Smelt de chocolade au bain-marie.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
500 g mascarpone, 1 dopje amandelextract
3
Meng de mascarpone door de ruban met de keukenmachine. Voeg er het amandelextract aan toe.
4
Klop de gesmolten chocolade door het mascarponemengsel.
5
Klop de eiwitten stijf en spatel het voorzichtig door het mascarponemengsel.
200 g lange vingers, 1 kopje koffie
6
Doop de lange vingers in de koffie. Leg ze naast elkaar in één laag in een platte schaal.
4 bananen
7
Snijd een paar bananen in plakjes. Leg een laag bananen op de koekjes.
8
Schep het mascarponemengsel over de bananen en laat de tiramisu opstijven in de koelkast.
handvol chocoladeschilfers
9
Snijd de rest van de bananen in plakjes en verdeel ze over de tiramisu. Werk af met chocoladeschilfers.
1
Klop de volledig eieren, de eierdooiers en de suiker tot ruban met de keukenmachine.
2
Breek de chocolade in stukken in een kom die op een kookpot past. Breng water aan de kook in de kookpot en zet er de kom met chocolade op. Smelt de chocolade au bain-marie.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1 ei, 100 g kristalsuiker, 2 eierdooiers
1
Klop de volledig eieren, de eierdooiers en de suiker tot ruban met de keukenmachine.
200 g Chocolade
2
Breek de chocolade in stukken in een kom die op een kookpot past. Breng water aan de kook in de kookpot en zet er de kom met chocolade op. Smelt de chocolade au bain-marie.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
500 g mascarpone, 1 dopje amandelextract
3
Meng de mascarpone door de ruban met de keukenmachine. Voeg er het amandelextract aan toe.
4
Klop de gesmolten chocolade door het mascarponemengsel.
5
Klop de eiwitten stijf en spatel het voorzichtig door het mascarponemengsel.
200 g lange vingers, 1 kopje koffie
6
Doop de lange vingers in de koffie. Leg ze naast elkaar in één laag in een platte schaal.
4 bananen
7
Snijd een paar bananen in plakjes. Leg een laag bananen op de koekjes.
8
Schep het mascarponemengsel over de bananen en laat de tiramisu opstijven in de koelkast.
handvol chocoladeschilfers
9
Snijd de rest van de bananen in plakjes en verdeel ze over de tiramisu. Werk af met chocoladeschilfers.
1
Klop de volledig eieren, de eierdooiers en de suiker tot ruban met de keukenmachine.
2
Breek de chocolade in stukken in een kom die op een kookpot past. Breng water aan de kook in de kookpot en zet er de kom met chocolade op. Smelt de chocolade au bain-marie.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Ei
1
Kristalsuiker
100 g
Eierdooiers
2
Chocolade
200 g
Mascarpone
500 g
Amandelextract
1 dopje
Lange vingers
200 g
Koffie
1 kopje
Bananen
4
Chocoladeschilfers
handvol
Tiramisu met chocolade en banaan
Jeroen gebruikt geen alcohol in deze tiramisu, maar wel chocolade en bananen. Het is een lekkere variatie op het klassieke Italiaanse dessert die vooral chocoladeliefhebbers zullen appreciëren.Instructies
1 ei, 100 g kristalsuiker, 2 eierdooiers
1
Klop de volledig eieren, de eierdooiers en de suiker tot ruban met de keukenmachine.
200 g Chocolade
2
Breek de chocolade in stukken in een kom die op een kookpot past. Breng water aan de kook in de kookpot en zet er de kom met chocolade op. Smelt de chocolade au bain-marie.
500 g mascarpone, 1 dopje amandelextract
3
Meng de mascarpone door de ruban met de keukenmachine. Voeg er het amandelextract aan toe.
4
Klop de gesmolten chocolade door het mascarponemengsel.
5
Klop de eiwitten stijf en spatel het voorzichtig door het mascarponemengsel.
200 g lange vingers, 1 kopje koffie
6
Doop de lange vingers in de koffie. Leg ze naast elkaar in één laag in een platte schaal.
4 bananen
7
Snijd een paar bananen in plakjes. Leg een laag bananen op de koekjes.
8
Schep het mascarponemengsel over de bananen en laat de tiramisu opstijven in de koelkast.
handvol chocoladeschilfers
9
Snijd de rest van de bananen in plakjes en verdeel ze over de tiramisu. Werk af met chocoladeschilfers.