dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Torta della nonna con nespole (thumbnail)Torta della nonna con nespole

Torta della nonna con nespole

40m
14
-
8K
Recepten

Torta della nonna con nespole

Een overheerlijke taart gebaseerd op de Italiaanse torta della nonna. Jeroen combineert de vulling van frisse citroenpudding met amandelen en een heel speciaal vruchtje dat je vaak tegenkomt in Calabrië: de Japanse mispel. Klinkt niet meteen Italiaans, maar je proeft er wel de mediterrane zon in!
Torta della nonna con nespole (thumbnail)Torta della nonna con nespole

Torta della nonna con nespole

40m
14
-
8K
Recepten

Torta della nonna con nespole

Een overheerlijke taart gebaseerd op de Italiaanse torta della nonna. Jeroen combineert de vulling van frisse citroenpudding met amandelen en een heel speciaal vruchtje dat je vaak tegenkomt in Calabrië: de Japanse mispel. Klinkt niet meteen Italiaans, maar je proeft er wel de mediterrane zon in!
Type gerechtDessert
Totale tijd40m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes8K

Ingrediënten

4 personen
Abrikozenof mispels
1 blik
Water
1 scheutje
Kristalsuiker
200 g
Melk
0,4 l
Melk
1 scheutje
Vanillestokje
1
Citroenschil
1
Eierdooiers
5
Puddingpoeder
50 g
Boter
250 g
Bloemsuiker
180 g
Bloemsuiker
2 el
Bloem
500 g
Amandelpoeder
60 g
Zout
1 snuifje
Amandelen
40 g

Benodigdheden

1 keukenmachine, zeef, taartvorm, bakborsteltje, deegrol, vershoudfolie, garde

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 blik abrikozen
1
Pel de mispels, ontpit ze en snijd ze in grote stukken.
1 scheutje Water, 100 g kristalsuiker
2
Doe de mispels in een pan en voeg er het water en de suiker aan toe. Laat de mispels 20 minuten zachtjes stoven en laat ze vervolgens uitlekken en afkoelen.

KRUIMELDEEG:

0,4 l melk
3
Breng de melk in een pan aan de kook.
1 vanillestokje, 1 citroen
4
Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de peul en de helft van de zaadjes toe aan de melk. Voeg er ook de schil van een citroen aan toe.
4 eierdooiers, 100 g kristalsuiker
5
Doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop het geheel tot ruban.
50 g puddingpoeder
6
Voeg het puddingpoeder toe en laat de machine nog even draaien.
7
Giet een deel van de melk door een zeefje bij de ruban, roer alles los en giet het eiermengsel bij de rest van de melk in de pan.
8
Breng het geheel al roerend aan de kook, tot je een gebonden pudding hebt. Dek de pudding af met vershoudfolie en laat afkoelen.
TIPDuw de vershoudfolie zachtjes tot tegen de pudding zodat er geen ‘velletje’ op de pudding ontstaat.

AFWERKING TORTA:

250 g boter, 180 g bloemsuiker
9
Doe de boter met de bloemsuiker in de kom van de keukenmachine en laat de machine even draaien.
10
Voeg er de eieren aan toe en de rest van de vanillezaadjes.
500 g bloem, 60 g amandelpoeder
11
Weeg de bloem en het amandelpoeder af en schep ze lepel per lepel bij het beslag.
1 snuifje zout
12
Voeg er nog een snuif zout aan toe en laat de machine draaien tot je een stevig deeg hebt.
13
Kneed het deeg nog even met de hand, wikkel het in vershoudfolie en laat het deeg even rusten in de koelkast.
14
Laat de oven voorverwarmen tot 175 °C.
15
Vet een taartvorm in en bestuif hem met bloem.
16
Rol de helft van het deeg dun uit en bekleed de taartvorm met het deeg. Prik gaatjes in het deeg.
17
Schep de afgekoelde abrikozen in de taartvorm. Lepel de afgekoelde pudding over het fruit.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
18
Kluts de dooier met de melk en strijk de randen van het deeg ermee in.
19
Rol de rest van het deeg dun uit en drappeer het deeg over de taart. Duw de randen mooi aan en snijd het overtollige deeg weg.
20
Maak een insnijding in het midden van de taart en wrijf de taart in met het eimengsel.
40 g amandelen
21
Verdeel de amandelen over de taart en schuif de taart 45 minuten in de oven
2 el bloemsuiker
22
Laat de taart afkoelen, haal ze uit de vorm en strooi er wat bloemsuiker over.
1
Pel de mispels, ontpit ze en snijd ze in grote stukken.
2
Doe de mispels in een pan en voeg er het water en de suiker aan toe. Laat de mispels 20 minuten zachtjes stoven en laat ze vervolgens uitlekken en afkoelen.

Instructies

1 blik abrikozen
1
Pel de mispels, ontpit ze en snijd ze in grote stukken.
1 scheutje Water, 100 g kristalsuiker
2
Doe de mispels in een pan en voeg er het water en de suiker aan toe. Laat de mispels 20 minuten zachtjes stoven en laat ze vervolgens uitlekken en afkoelen.

KRUIMELDEEG:

0,4 l melk
3
Breng de melk in een pan aan de kook.
1 vanillestokje, 1 citroen
4
Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de peul en de helft van de zaadjes toe aan de melk. Voeg er ook de schil van een citroen aan toe.
4 eierdooiers, 100 g kristalsuiker
5
Doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop het geheel tot ruban.
50 g puddingpoeder
6
Voeg het puddingpoeder toe en laat de machine nog even draaien.
7
Giet een deel van de melk door een zeefje bij de ruban, roer alles los en giet het eiermengsel bij de rest van de melk in de pan.
8
Breng het geheel al roerend aan de kook, tot je een gebonden pudding hebt. Dek de pudding af met vershoudfolie en laat afkoelen.
TIPDuw de vershoudfolie zachtjes tot tegen de pudding zodat er geen ‘velletje’ op de pudding ontstaat.

AFWERKING TORTA:

250 g boter, 180 g bloemsuiker
9
Doe de boter met de bloemsuiker in de kom van de keukenmachine en laat de machine even draaien.
10
Voeg er de eieren aan toe en de rest van de vanillezaadjes.
500 g bloem, 60 g amandelpoeder
11
Weeg de bloem en het amandelpoeder af en schep ze lepel per lepel bij het beslag.
1 snuifje zout
12
Voeg er nog een snuif zout aan toe en laat de machine draaien tot je een stevig deeg hebt.
13
Kneed het deeg nog even met de hand, wikkel het in vershoudfolie en laat het deeg even rusten in de koelkast.
14
Laat de oven voorverwarmen tot 175 °C.
15
Vet een taartvorm in en bestuif hem met bloem.
16
Rol de helft van het deeg dun uit en bekleed de taartvorm met het deeg. Prik gaatjes in het deeg.
17
Schep de afgekoelde abrikozen in de taartvorm. Lepel de afgekoelde pudding over het fruit.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
18
Kluts de dooier met de melk en strijk de randen van het deeg ermee in.
19
Rol de rest van het deeg dun uit en drappeer het deeg over de taart. Duw de randen mooi aan en snijd het overtollige deeg weg.
20
Maak een insnijding in het midden van de taart en wrijf de taart in met het eimengsel.
40 g amandelen
21
Verdeel de amandelen over de taart en schuif de taart 45 minuten in de oven
2 el bloemsuiker
22
Laat de taart afkoelen, haal ze uit de vorm en strooi er wat bloemsuiker over.
1
Pel de mispels, ontpit ze en snijd ze in grote stukken.
2
Doe de mispels in een pan en voeg er het water en de suiker aan toe. Laat de mispels 20 minuten zachtjes stoven en laat ze vervolgens uitlekken en afkoelen.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Torta della nonna con nespole (thumbnail)Torta della nonna con nespole
4 personen
40m
Ingrediënten
Abrikozenof mispels
1 blik
Water
1 scheutje
Kristalsuiker
200 g
Melk
0,4 l
Melk
1 scheutje
Vanillestokje
1
Citroenschil
1
Eierdooiers
5
Puddingpoeder
50 g
Boter
250 g
Bloemsuiker
180 g
Bloemsuiker
2 el
Bloem
500 g
Amandelpoeder
60 g
Zout
1 snuifje
Amandelen
40 g

Torta della nonna con nespole

Een overheerlijke taart gebaseerd op de Italiaanse torta della nonna. Jeroen combineert de vulling van frisse citroenpudding met amandelen en een heel speciaal vruchtje dat je vaak tegenkomt in Calabrië: de Japanse mispel. Klinkt niet meteen Italiaans, maar je proeft er wel de mediterrane zon in!
Instructies
1 blik abrikozen
1
Pel de mispels, ontpit ze en snijd ze in grote stukken.
1 scheutje Water, 100 g kristalsuiker
2
Doe de mispels in een pan en voeg er het water en de suiker aan toe. Laat de mispels 20 minuten zachtjes stoven en laat ze vervolgens uitlekken en afkoelen.

KRUIMELDEEG:

0,4 l melk
3
Breng de melk in een pan aan de kook.
1 vanillestokje, 1 citroen
4
Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de peul en de helft van de zaadjes toe aan de melk. Voeg er ook de schil van een citroen aan toe.
4 eierdooiers, 100 g kristalsuiker
5
Doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop het geheel tot ruban.
50 g puddingpoeder
6
Voeg het puddingpoeder toe en laat de machine nog even draaien.
7
Giet een deel van de melk door een zeefje bij de ruban, roer alles los en giet het eiermengsel bij de rest van de melk in de pan.
8
Breng het geheel al roerend aan de kook, tot je een gebonden pudding hebt. Dek de pudding af met vershoudfolie en laat afkoelen.
TIPDuw de vershoudfolie zachtjes tot tegen de pudding zodat er geen ‘velletje’ op de pudding ontstaat.

AFWERKING TORTA:

250 g boter, 180 g bloemsuiker
9
Doe de boter met de bloemsuiker in de kom van de keukenmachine en laat de machine even draaien.
10
Voeg er de eieren aan toe en de rest van de vanillezaadjes.
500 g bloem, 60 g amandelpoeder
11
Weeg de bloem en het amandelpoeder af en schep ze lepel per lepel bij het beslag.
1 snuifje zout
12
Voeg er nog een snuif zout aan toe en laat de machine draaien tot je een stevig deeg hebt.
13
Kneed het deeg nog even met de hand, wikkel het in vershoudfolie en laat het deeg even rusten in de koelkast.
14
Laat de oven voorverwarmen tot 175 °C.
15
Vet een taartvorm in en bestuif hem met bloem.
16
Rol de helft van het deeg dun uit en bekleed de taartvorm met het deeg. Prik gaatjes in het deeg.
17
Schep de afgekoelde abrikozen in de taartvorm. Lepel de afgekoelde pudding over het fruit.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
18
Kluts de dooier met de melk en strijk de randen van het deeg ermee in.
19
Rol de rest van het deeg dun uit en drappeer het deeg over de taart. Duw de randen mooi aan en snijd het overtollige deeg weg.
20
Maak een insnijding in het midden van de taart en wrijf de taart in met het eimengsel.
40 g amandelen
21
Verdeel de amandelen over de taart en schuif de taart 45 minuten in de oven
2 el bloemsuiker
22
Laat de taart afkoelen, haal ze uit de vorm en strooi er wat bloemsuiker over.