dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Thaise noedelsalade met gemarineerde zalm en avocado (thumbnail)Thaise noedelsalade met gemarineerde zalm en avocado

Thaise noedelsalade met gemarineerde zalm en avocado

25m
13
100%
3.2K
Recepten

Thaise noedelsalade met gemarineerde zalm en avocado

Om het weekend gezond in te zetten draait het vandaag rond een eenvoudige maar overheerlijke Thaise dressing of vinaigrette. De zalm wordt er zachtjes in gemarineerd en de noedelsalade met avocado, komkommer en lente ui is ermee afgewerkt.
Thaise noedelsalade met gemarineerde zalm en avocado (thumbnail)Thaise noedelsalade met gemarineerde zalm en avocado

Thaise noedelsalade met gemarineerde zalm en avocado

25m
13
100%
3.2K
Recepten

Thaise noedelsalade met gemarineerde zalm en avocado

Om het weekend gezond in te zetten draait het vandaag rond een eenvoudige maar overheerlijke Thaise dressing of vinaigrette. De zalm wordt er zachtjes in gemarineerd en de noedelsalade met avocado, komkommer en lente ui is ermee afgewerkt.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd25m
Ingrediënten13
Beoordeling100%
Aantal likes3.2K

Ingrediënten

4 personen
Zalmfiletszonder vel
400 g
Sjalotten
4 el
Look
1 teentje
Palmsuiker
2 el
Limoensap
4
Vissaus
12 el
Korianderongeveer 2 el fijngesneden
Muntongeveer 1 el fijngesneden
Rode chilipeper
1
Glasnoedels
200 g
Avocado's
2
Snackkomkommer
200 g
Sojabonen
200 g
Stengels lente ui
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

200 g sojabonen, 200 g glasnoedels
1
Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de sojabonen en de noedels kort af en spoel ze onder koud water. Leg de noedels daarna in koud water en laat ze verder afkoelen en wellen.
4 Sjalotten, 1 rode chilipeper
2
Pel de sjalotten, snipper ze samen met de chilipeper fijn, en doe ze in een kom.
4 limoensap, 12 el Vissaus, 2 el palmsuiker
3
Pers er het sap van de limoenen bij. Voeg ook de vissaus toe en rasp er de palmsuiker bij.
koriander, Munt, 1 teentje Look
4
Snipper de koriander en de munt fijn. Pel en rasp de look, en voeg alles toe. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette goed onder elkaar.
400 g zalmfilets
5
Snijd de zalm in blokjes en doe ze in een andere kom. Schenk er een deel van de Thaise vinaigrette bij. Hou de rest van de vinaigrette opzij om het gerecht mee af te werken.
6
Kruid de zalm met een snuif peper en laat de blokjes een tiental minuten marineren.
7
Giet de afgekoelde noedels door een zeef en doe ze samen met de sojabonen in een kom.
2 avocado's
8
Snijd de avocado’s in vier, verwijder de pit en schil de partjes. Snijd ze daarna in blokjes en doe ze bij de noedels.
200 g Snackkomkommer
9
Snijd de snackkomkommers in reepjes en snipper de lente-ui fijn. Voeg ze toe.
10
Lepel de rest van de marinade bij de noedels en meng alles onder elkaar.
11
Schep een mooie portie noedelsalade in een diep bord. Schep de zalm erbij en werk de salade af met extra koriander.
1
Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de sojabonen en de noedels kort af en spoel ze onder koud water. Leg de noedels daarna in koud water en laat ze verder afkoelen en wellen.
2
Pel de sjalotten, snipper ze samen met de chilipeper fijn, en doe ze in een kom.

Instructies

200 g sojabonen, 200 g glasnoedels
1
Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de sojabonen en de noedels kort af en spoel ze onder koud water. Leg de noedels daarna in koud water en laat ze verder afkoelen en wellen.
4 Sjalotten, 1 rode chilipeper
2
Pel de sjalotten, snipper ze samen met de chilipeper fijn, en doe ze in een kom.
4 limoensap, 12 el Vissaus, 2 el palmsuiker
3
Pers er het sap van de limoenen bij. Voeg ook de vissaus toe en rasp er de palmsuiker bij.
koriander, Munt, 1 teentje Look
4
Snipper de koriander en de munt fijn. Pel en rasp de look, en voeg alles toe. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette goed onder elkaar.
400 g zalmfilets
5
Snijd de zalm in blokjes en doe ze in een andere kom. Schenk er een deel van de Thaise vinaigrette bij. Hou de rest van de vinaigrette opzij om het gerecht mee af te werken.
6
Kruid de zalm met een snuif peper en laat de blokjes een tiental minuten marineren.
7
Giet de afgekoelde noedels door een zeef en doe ze samen met de sojabonen in een kom.
2 avocado's
8
Snijd de avocado’s in vier, verwijder de pit en schil de partjes. Snijd ze daarna in blokjes en doe ze bij de noedels.
200 g Snackkomkommer
9
Snijd de snackkomkommers in reepjes en snipper de lente-ui fijn. Voeg ze toe.
10
Lepel de rest van de marinade bij de noedels en meng alles onder elkaar.
11
Schep een mooie portie noedelsalade in een diep bord. Schep de zalm erbij en werk de salade af met extra koriander.
1
Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de sojabonen en de noedels kort af en spoel ze onder koud water. Leg de noedels daarna in koud water en laat ze verder afkoelen en wellen.
2
Pel de sjalotten, snipper ze samen met de chilipeper fijn, en doe ze in een kom.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Thaise noedelsalade met gemarineerde zalm en avocado (thumbnail)Thaise noedelsalade met gemarineerde zalm en avocado
4 personen
25m
Ingrediënten
Zalmfiletszonder vel
400 g
Sjalotten
4 el
Look
1 teentje
Palmsuiker
2 el
Limoensap
4
Vissaus
12 el
Korianderongeveer 2 el fijngesneden
Muntongeveer 1 el fijngesneden
Rode chilipeper
1
Glasnoedels
200 g
Avocado's
2
Snackkomkommer
200 g
Sojabonen
200 g
Stengels lente ui

Thaise noedelsalade met gemarineerde zalm en avocado

Om het weekend gezond in te zetten draait het vandaag rond een eenvoudige maar overheerlijke Thaise dressing of vinaigrette. De zalm wordt er zachtjes in gemarineerd en de noedelsalade met avocado, komkommer en lente ui is ermee afgewerkt.
Instructies
200 g sojabonen, 200 g glasnoedels
1
Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de sojabonen en de noedels kort af en spoel ze onder koud water. Leg de noedels daarna in koud water en laat ze verder afkoelen en wellen.
4 Sjalotten, 1 rode chilipeper
2
Pel de sjalotten, snipper ze samen met de chilipeper fijn, en doe ze in een kom.
4 limoensap, 12 el Vissaus, 2 el palmsuiker
3
Pers er het sap van de limoenen bij. Voeg ook de vissaus toe en rasp er de palmsuiker bij.
koriander, Munt, 1 teentje Look
4
Snipper de koriander en de munt fijn. Pel en rasp de look, en voeg alles toe. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette goed onder elkaar.
400 g zalmfilets
5
Snijd de zalm in blokjes en doe ze in een andere kom. Schenk er een deel van de Thaise vinaigrette bij. Hou de rest van de vinaigrette opzij om het gerecht mee af te werken.
6
Kruid de zalm met een snuif peper en laat de blokjes een tiental minuten marineren.
7
Giet de afgekoelde noedels door een zeef en doe ze samen met de sojabonen in een kom.
2 avocado's
8
Snijd de avocado’s in vier, verwijder de pit en schil de partjes. Snijd ze daarna in blokjes en doe ze bij de noedels.
200 g Snackkomkommer
9
Snijd de snackkomkommers in reepjes en snipper de lente-ui fijn. Voeg ze toe.
10
Lepel de rest van de marinade bij de noedels en meng alles onder elkaar.
11
Schep een mooie portie noedelsalade in een diep bord. Schep de zalm erbij en werk de salade af met extra koriander.