dako logo

Populaire thema's

Zoeken op
Thaise curry met kokos (thumbnail)Thaise curry met kokos

Thaise curry met kokos

45m
16
95%
2.6K
Recepten

Thaise curry met kokos

Dop de erwtjes voor dit gerecht zelf als het mogelijk is. Een vers gedopte erwt smaakt namelijk fantastisch – een beetje als een snoepje. Ze zijn maar een van de groenten in deze frisse curry die heel gemakkelijk te bereiden is.
Thaise curry met kokos (thumbnail)Thaise curry met kokos

Thaise curry met kokos

45m
16
95%
2.6K
Recepten

Thaise curry met kokos

Dop de erwtjes voor dit gerecht zelf als het mogelijk is. Een vers gedopte erwt smaakt namelijk fantastisch – een beetje als een snoepje. Ze zijn maar een van de groenten in deze frisse curry die heel gemakkelijk te bereiden is.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten16
Beoordeling95%
Aantal likes2.6K

Ingrediënten

4 personen
Erwten
400 g
Kokosmelk
330 ml
Currypasta
4 tl
Ajuin
1
Water
0,2 l
Look
1 teentje
Gember
40 g
Limoenblaadjes
4
Tomaten
2
Rijst
2 builtje
Zout
Broccoli's
0,5
Sluimererwten
200 g
Chilipeper
0,5
Vissaus
3 el
Lente-uien

Benodigdheden

Een wok of grote pan

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

400 g erwten (vers of diepvries)
1
Dop de erwtjes als je verse erwten gebruikt.
330 ml kokosmelk (blik), 4 tl rode currypasta
2
Zet de wok op het vuur met een klein scheutje kokosmelk. Doe er de rode currypasta bij zodra de kokosmelk begint te schiften en de vetstof ‘loslaat’.
1 ajuin, 0,2 l water
3
Pel de ui en snijd hem grof. Stoof hem aan in de wok. Giet er het water en de rest van de kokosmelk bij. Laat de ui garen.
1 teentje knoflook, 40 g verse gember
4
Schil en rasp de gember en de knoflook. Doe ze ook in de wok.
4 limoenblaadjes
5
Leg de limoenblaadjes in de wok. Kneus ze eventueel een beetje.
2 tomaten
6
Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg ze toe aan de bereiding. Laat garen op een laag vuur.
2 builtje rijst, zout
7
Kook intussen de rijst gaar in gezouten water.
0,5 broccoli, 200 g sluimererwten
8
Verdeel de broccoli in roosjes en laat ze garen in de kokosmelk. Doe er de erwtjes bij. Snijd de sluimererwten in fijne reepjes (julienne) en doe ze ook in de wok.
0,5 chilipeper, 3 el vissaus
9
Snipper de chilipeper fijn en doe hem bij de bereiding. Werk af met de vissaus en laat nog even garen.
lente-uien
10
Snipper een paar lente-uien.
11
Serveer de rijst met de vegetarische curry en werk af met gesnipperde lente-ui.
1
Dop de erwtjes als je verse erwten gebruikt.
2
Zet de wok op het vuur met een klein scheutje kokosmelk. Doe er de rode currypasta bij zodra de kokosmelk begint te schiften en de vetstof ‘loslaat’.

Instructies

400 g erwten (vers of diepvries)
1
Dop de erwtjes als je verse erwten gebruikt.
330 ml kokosmelk (blik), 4 tl rode currypasta
2
Zet de wok op het vuur met een klein scheutje kokosmelk. Doe er de rode currypasta bij zodra de kokosmelk begint te schiften en de vetstof ‘loslaat’.
1 ajuin, 0,2 l water
3
Pel de ui en snijd hem grof. Stoof hem aan in de wok. Giet er het water en de rest van de kokosmelk bij. Laat de ui garen.
1 teentje knoflook, 40 g verse gember
4
Schil en rasp de gember en de knoflook. Doe ze ook in de wok.
4 limoenblaadjes
5
Leg de limoenblaadjes in de wok. Kneus ze eventueel een beetje.
2 tomaten
6
Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg ze toe aan de bereiding. Laat garen op een laag vuur.
2 builtje rijst, zout
7
Kook intussen de rijst gaar in gezouten water.
0,5 broccoli, 200 g sluimererwten
8
Verdeel de broccoli in roosjes en laat ze garen in de kokosmelk. Doe er de erwtjes bij. Snijd de sluimererwten in fijne reepjes (julienne) en doe ze ook in de wok.
0,5 chilipeper, 3 el vissaus
9
Snipper de chilipeper fijn en doe hem bij de bereiding. Werk af met de vissaus en laat nog even garen.
lente-uien
10
Snipper een paar lente-uien.
11
Serveer de rijst met de vegetarische curry en werk af met gesnipperde lente-ui.
1
Dop de erwtjes als je verse erwten gebruikt.
2
Zet de wok op het vuur met een klein scheutje kokosmelk. Doe er de rode currypasta bij zodra de kokosmelk begint te schiften en de vetstof ‘loslaat’.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Thaise curry met kokos (thumbnail)Thaise curry met kokos
4 personen
45m
Ingrediënten
Erwten
400 g
Kokosmelk
330 ml
Currypasta
4 tl
Ajuin
1
Water
0,2 l
Look
1 teentje
Gember
40 g
Limoenblaadjes
4
Tomaten
2
Rijst
2 builtje
Zout
Broccoli's
0,5
Sluimererwten
200 g
Chilipeper
0,5
Vissaus
3 el
Lente-uien

Thaise curry met kokos

Dop de erwtjes voor dit gerecht zelf als het mogelijk is. Een vers gedopte erwt smaakt namelijk fantastisch – een beetje als een snoepje. Ze zijn maar een van de groenten in deze frisse curry die heel gemakkelijk te bereiden is.
Instructies
400 g erwten (vers of diepvries)
1
Dop de erwtjes als je verse erwten gebruikt.
330 ml kokosmelk (blik), 4 tl rode currypasta
2
Zet de wok op het vuur met een klein scheutje kokosmelk. Doe er de rode currypasta bij zodra de kokosmelk begint te schiften en de vetstof ‘loslaat’.
1 ajuin, 0,2 l water
3
Pel de ui en snijd hem grof. Stoof hem aan in de wok. Giet er het water en de rest van de kokosmelk bij. Laat de ui garen.
1 teentje knoflook, 40 g verse gember
4
Schil en rasp de gember en de knoflook. Doe ze ook in de wok.
4 limoenblaadjes
5
Leg de limoenblaadjes in de wok. Kneus ze eventueel een beetje.
2 tomaten
6
Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg ze toe aan de bereiding. Laat garen op een laag vuur.
2 builtje rijst, zout
7
Kook intussen de rijst gaar in gezouten water.
0,5 broccoli, 200 g sluimererwten
8
Verdeel de broccoli in roosjes en laat ze garen in de kokosmelk. Doe er de erwtjes bij. Snijd de sluimererwten in fijne reepjes (julienne) en doe ze ook in de wok.
0,5 chilipeper, 3 el vissaus
9
Snipper de chilipeper fijn en doe hem bij de bereiding. Werk af met de vissaus en laat nog even garen.
lente-uien
10
Snipper een paar lente-uien.
11
Serveer de rijst met de vegetarische curry en werk af met gesnipperde lente-ui.