dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Vijgentaart (thumbnail)Vijgentaart

Vijgentaart

30m
13
94%
20.3K
Recepten

Vijgentaart

Bakken in een handomdraai! Dit is een supermakkelijke taart op basis van cakebeslag en met verse compote van vijgen. Bel vrienden en familie voor een koffieklets en geniet ervan!
Vijgentaart (thumbnail)Vijgentaart

Vijgentaart

30m
13
94%
20.3K
Recepten

Vijgentaart

Bakken in een handomdraai! Dit is een supermakkelijke taart op basis van cakebeslag en met verse compote van vijgen. Bel vrienden en familie voor een koffieklets en geniet ervan!
Type gerechtDessert
Totale tijd30m
Ingrediënten13
Beoordeling94%
Aantal likes20.3K

Ingrediënten

4 personen
Rode porto
0,05 l
Sinaasappelenschil & sap
0,5
Vijgen
10
Kaneelstokje
1
Kristalsuiker
150 g
Eieren
3
Vanille-extract
1 tl
Boter
150 g
Geleisuikerof confituursuiker
250 g
Patisseriebloem
150 g
Zout
1 snuifje
Bladerdeeg
1 vel
Bloemsuiker

Benodigdheden

Keukenrobot, staafmixer, keukenmachine met klopper en k vormig hulpstuk, spuitzak, staafmixer, taartvorm o 28 cm

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
0,05 l rode porto, 0,5 sinaasappelen
2
Doe de porto met de schil en het sap van de sinaasappel in een steelpan en breng dit zachtjes aan de kook.
10 vijgen, 1 kaneelstokje
3
Snijd de steeltjes van de vijgen, snijd de vruchten in blokjes en kook ze in de porto-sinaasmengeling. Voeg de kaneelstokjes toe en laat het geheel 5 minuten doorkoken.
150 g kristalsuiker, 3 eieren, 1 tl vanille-extract
4
Klop de kristalsuiker samen met de eieren in de kom van de keukenmachine tot een luchtige ruban. Voeg het vanille-extract toe.
150 g boter
5
Wissel de klopper in voor het K-vormig hulpstuk. Doe de malse boter bij de ruban en meng tot een luchtig geheel.
250 g geleisuiker
6
Roer ondertussen de geleisuiker bij de vijgen en laat het geheel nog 3 minuten doorkoken tot je een vijgencompote hebt. Haal de sinaasappelschillen en de kaneelstok er daarna uit.
7
Zet kort de staafmixer in de compote zodat er geen brokken meer in zitten. Stort de compote in een schaaltje en laat even afkoelen in de koelkast.
150 g patisseriebloem, 1 snuifje zout
8
Voeg de bloem en een snuifje zout toe aan het cakebeslag en laat de machine nog even draaien. Schep het cakebeslag in een spuitzak en laat rusten.
1 vel bladerdeeg
9
Vet de taartvorm in en bestuif hem met bloem. Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg, druk goed aan langs de randen en haal het overtollige deeg weg. Prik gaatjes in de bodem met een vork.
10
Strijk 3/4de van de vijgencompote over de taartbodem. Spuit er het cakebeslag over.
11
Schep de rest van de compote in een bokaaltje om bij de afgewekte taart te serveren of om te bewaren. Heerlijk op de boterham of bij een kaasplankje!
12
Snijd de resterende vijgen in plakjes, verdeel ze over het cakebeslag en bak de cake 45 minuten in de oven op 175 °C.
bloemsuiker
13
Laat de taart afkoelen in de taartvorm. Haal ze daarna uit de vorm en strooi er wat bloemsuiker over.
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
2
Doe de porto met de schil en het sap van de sinaasappel in een steelpan en breng dit zachtjes aan de kook.

Instructies

1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
0,05 l rode porto, 0,5 sinaasappelen
2
Doe de porto met de schil en het sap van de sinaasappel in een steelpan en breng dit zachtjes aan de kook.
10 vijgen, 1 kaneelstokje
3
Snijd de steeltjes van de vijgen, snijd de vruchten in blokjes en kook ze in de porto-sinaasmengeling. Voeg de kaneelstokjes toe en laat het geheel 5 minuten doorkoken.
150 g kristalsuiker, 3 eieren, 1 tl vanille-extract
4
Klop de kristalsuiker samen met de eieren in de kom van de keukenmachine tot een luchtige ruban. Voeg het vanille-extract toe.
150 g boter
5
Wissel de klopper in voor het K-vormig hulpstuk. Doe de malse boter bij de ruban en meng tot een luchtig geheel.
250 g geleisuiker
6
Roer ondertussen de geleisuiker bij de vijgen en laat het geheel nog 3 minuten doorkoken tot je een vijgencompote hebt. Haal de sinaasappelschillen en de kaneelstok er daarna uit.
7
Zet kort de staafmixer in de compote zodat er geen brokken meer in zitten. Stort de compote in een schaaltje en laat even afkoelen in de koelkast.
150 g patisseriebloem, 1 snuifje zout
8
Voeg de bloem en een snuifje zout toe aan het cakebeslag en laat de machine nog even draaien. Schep het cakebeslag in een spuitzak en laat rusten.
1 vel bladerdeeg
9
Vet de taartvorm in en bestuif hem met bloem. Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg, druk goed aan langs de randen en haal het overtollige deeg weg. Prik gaatjes in de bodem met een vork.
10
Strijk 3/4de van de vijgencompote over de taartbodem. Spuit er het cakebeslag over.
11
Schep de rest van de compote in een bokaaltje om bij de afgewekte taart te serveren of om te bewaren. Heerlijk op de boterham of bij een kaasplankje!
12
Snijd de resterende vijgen in plakjes, verdeel ze over het cakebeslag en bak de cake 45 minuten in de oven op 175 °C.
bloemsuiker
13
Laat de taart afkoelen in de taartvorm. Haal ze daarna uit de vorm en strooi er wat bloemsuiker over.
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
2
Doe de porto met de schil en het sap van de sinaasappel in een steelpan en breng dit zachtjes aan de kook.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Vijgentaart (thumbnail)Vijgentaart
4 personen
30m
Ingrediënten
Rode porto
0,05 l
Sinaasappelenschil & sap
0,5
Vijgen
10
Kaneelstokje
1
Kristalsuiker
150 g
Eieren
3
Vanille-extract
1 tl
Boter
150 g
Geleisuikerof confituursuiker
250 g
Patisseriebloem
150 g
Zout
1 snuifje
Bladerdeeg
1 vel
Bloemsuiker

Vijgentaart

Bakken in een handomdraai! Dit is een supermakkelijke taart op basis van cakebeslag en met verse compote van vijgen. Bel vrienden en familie voor een koffieklets en geniet ervan!
Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
0,05 l rode porto, 0,5 sinaasappelen
2
Doe de porto met de schil en het sap van de sinaasappel in een steelpan en breng dit zachtjes aan de kook.
10 vijgen, 1 kaneelstokje
3
Snijd de steeltjes van de vijgen, snijd de vruchten in blokjes en kook ze in de porto-sinaasmengeling. Voeg de kaneelstokjes toe en laat het geheel 5 minuten doorkoken.
150 g kristalsuiker, 3 eieren, 1 tl vanille-extract
4
Klop de kristalsuiker samen met de eieren in de kom van de keukenmachine tot een luchtige ruban. Voeg het vanille-extract toe.
150 g boter
5
Wissel de klopper in voor het K-vormig hulpstuk. Doe de malse boter bij de ruban en meng tot een luchtig geheel.
250 g geleisuiker
6
Roer ondertussen de geleisuiker bij de vijgen en laat het geheel nog 3 minuten doorkoken tot je een vijgencompote hebt. Haal de sinaasappelschillen en de kaneelstok er daarna uit.
7
Zet kort de staafmixer in de compote zodat er geen brokken meer in zitten. Stort de compote in een schaaltje en laat even afkoelen in de koelkast.
150 g patisseriebloem, 1 snuifje zout
8
Voeg de bloem en een snuifje zout toe aan het cakebeslag en laat de machine nog even draaien. Schep het cakebeslag in een spuitzak en laat rusten.
1 vel bladerdeeg
9
Vet de taartvorm in en bestuif hem met bloem. Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg, druk goed aan langs de randen en haal het overtollige deeg weg. Prik gaatjes in de bodem met een vork.
10
Strijk 3/4de van de vijgencompote over de taartbodem. Spuit er het cakebeslag over.
11
Schep de rest van de compote in een bokaaltje om bij de afgewekte taart te serveren of om te bewaren. Heerlijk op de boterham of bij een kaasplankje!
12
Snijd de resterende vijgen in plakjes, verdeel ze over het cakebeslag en bak de cake 45 minuten in de oven op 175 °C.
bloemsuiker
13
Laat de taart afkoelen in de taartvorm. Haal ze daarna uit de vorm en strooi er wat bloemsuiker over.