
Voor het laatste gerecht van dit seizoen maken we een durum gevuld met gemarineerde kip en een frisse dressing met fetakaas. Uiteraard stoppen we er ook een heleboel groenten bij. Een gerecht om uit het vuistje te eten.
Ingrediënten
- 600 g kippendij
- olijfolie
- 1 limoen
- peper
- zout
- gedroogde oregano
- gerookt paprikapoeder
- kippenkruiden
- chilisaus
- 1 teen knoflook
- 100 g feta
- 4 ansjovisfilets
- zout
- cayennepeper
- gedroogde oregano
- witte wijnazijn
- enkele takjes peterselie
- 3 eetlepel Griekse yoghurt
- 1 ajuin
- 1 rode paprika
- 2 wortel
- 1 komkommer
- 1 ijsbergsla
- 8 tortilla
Benodigdheden
- satéstokjes
- een barbecue
Bereiding
Week de houten satéstokjes in water zodat ze niet in brand vliegen op de barbecue.
Verwarm de barbecue.
Snijd de kippendijen in blokjes.
Meng een scheut olijfolie met het sap van de limoen, peper, zout, oregano, gerookt paprikapoeder, kippenkruiden en (eventueel) een toefje chilisaus (sriracha). Laat de kip een tijdje marineren.
De dressing
Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn.
Verkruimel de feta in de kom van de blender. Doe er de yoghurt, de gesnipperde knoflook en de ansjovisfilets bij. Kruid met zout, cayennepeper en oregano. Doe er een scheutje azijn bij. Snijd de peterselie wat fijner en doe ook in de blender.
Mix alles tot dressing.
De groenten en het vlees
Pel de ui en snijd hem in grote stukken.
Schil de paprika. Verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd ze in even grote stukken als de ui.
Rijg het vlees, de ui en de paprika afwisselend aan geweekte satéstokjes.
Schil de wortelen. Snijd ze in fijne reepjes (julienne) of rasp ze grof. Snijd de komkommer (zonder de pitjes) in fijne reepjes. Snijd de ijsbergsla heel fijn.
Bak de kipsatés op de barbecue.
Verwarm de tortilla’s even op de barbecue.
Vul de tortilla’s met dressing, groenten en kip. Haal er de satéstokjes uit.
Geef er eventueel wat pikante pepertjes bij.