Tartaar van zalm met avocado, appel en komkommer
Tartaar van zalm met avocado, appel en komkommer
Tartaar van zalm met avocado, appel en komkommer
Tartaar van zalm met avocado, appel en komkommer
Ingrediënten
4 personen
Briochebrood
4 sneetjes
Avocado's
2
Limoen
1
Olijfolie
Peper
Zout
Ricotta
100 g
Wasabi-pasta
1 een toefje
Sjalotten
1
Komkommers
0,5
Granny smith
1
Sushiazijn
1 scheutje
Dragon
Zalm
200 g
Gerookte zalm
200 g
Graanmosterd
1 tl
Bieslook
Dille
Tuinkers
Winterpostelein
Azijn
1 scheutje
Benodigdheden
Blender, een rasp, een serveerring, vershoudfolie
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De avocadocrème en toastjes
4 sneetjes briochebrood
1
Snijd vier cirkels uit de sneden briochebrood met een serveerring. Wrijf ze in met een beetje gesmolten boter en leg ze in een beboterde ovenschaal. Schuif ze onder de grill en haal ze eruit wanneer ze beginnen te kleuren.
2 avocado's
2
Verwijder de pit en de schil van de avocado's. Snijd het vruchtvlees in stukken en mix het fijn in de blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 limoen, olijfolie, peper, zout
3
Voeg een scheutje olijfolie en limoensap toe. Kruid met wat zout en een draai van de pepermolen. Laat de blender nog eens goed mengen.
100 g ricotta, 1 een toefje Wasabi-pasta
4
Klop de ricotta los in een kom. Voeg de avocadocrème toe en roer opnieuw. Voeg naar eigen smaak wasabi toe.
5
Dek de kom af met vershoudfolie en zet de avocadocrème in de koelkast.
De appel-komkommersalsa
1 Sjalotten
6
Pel de sjalot en de snipper ze fijn. Leg ze in een kom en laat ze even marineren in een scheut sushi-azijn.
0,5 komkommers
7
Schil de komkommer en snijd hem overlangs in twee.
8
Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in kleine blokjes (brunoise).
1 Granny Smith
9
Doe hetzelfde met de appel.
10
Meng de komkommer- en appelblokjes met de sjalot.
1 scheutje Sushiazijn, olijfolie, peper, zout
11
Breng de salsa op smaak met een lekje olijfolie, wat sushi-azijn, peper en zout.
dragon
12
Snijd de dragon fijn en meng hem onder de salsa.
De zalmtartaar en de salade
200 g zalm, 200 g gerookte zalm
13
Verwijder indien nodig het vel van de zalm.
14
Snijd de rauwe en de gerookte zalm in kleine blokjes (brunoise). Werk niet té klein zodat de textuur behouden blijft.
1 tl graanmosterd, olijfolie, peper, zout
15
Meng de blokjes zalm en breng het geheel op smaak met peper, zout, wat olijfolie, limoenzeste en een beetje graanmosterd.
Bieslook, dille, tuinkers, winterpostelein
16
Snijd de bieslook en dille fijn. Meng ze met de tuinkers en postelein.
1 scheutje azijn, olijfolie, peper, zout
17
Breng de kruidensalade op smaak met olijfolie, zout, peper en azijn.
Afwerken en serveren
18
Gebruik de serveerring om dit voorgerecht te serveren.
19
Leg de briochetoastjes op het werkblad.
20
Schik de serveerring telkens over een briochetoast en schep de zalmtartaar erin. Duw zachtjes aan.
21
Schep een lepel avocadocrème op een bord en zet telkens de toast met de tartaar erbovenop.
22
Lepel de salsa bovenop de tartaar. Werk af met de frisse salade van tuinkruiden. Smakelijk!
1
Snijd vier cirkels uit de sneden briochebrood met een serveerring. Wrijf ze in met een beetje gesmolten boter en leg ze in een beboterde ovenschaal. Schuif ze onder de grill en haal ze eruit wanneer ze beginnen te kleuren.
2
Verwijder de pit en de schil van de avocado's. Snijd het vruchtvlees in stukken en mix het fijn in de blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
De avocadocrème en toastjes
4 sneetjes briochebrood
1
Snijd vier cirkels uit de sneden briochebrood met een serveerring. Wrijf ze in met een beetje gesmolten boter en leg ze in een beboterde ovenschaal. Schuif ze onder de grill en haal ze eruit wanneer ze beginnen te kleuren.
2 avocado's
2
Verwijder de pit en de schil van de avocado's. Snijd het vruchtvlees in stukken en mix het fijn in de blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 limoen, olijfolie, peper, zout
3
Voeg een scheutje olijfolie en limoensap toe. Kruid met wat zout en een draai van de pepermolen. Laat de blender nog eens goed mengen.
100 g ricotta, 1 een toefje Wasabi-pasta
4
Klop de ricotta los in een kom. Voeg de avocadocrème toe en roer opnieuw. Voeg naar eigen smaak wasabi toe.
5
Dek de kom af met vershoudfolie en zet de avocadocrème in de koelkast.
De appel-komkommersalsa
1 Sjalotten
6
Pel de sjalot en de snipper ze fijn. Leg ze in een kom en laat ze even marineren in een scheut sushi-azijn.
0,5 komkommers
7
Schil de komkommer en snijd hem overlangs in twee.
8
Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in kleine blokjes (brunoise).
1 Granny Smith
9
Doe hetzelfde met de appel.
10
Meng de komkommer- en appelblokjes met de sjalot.
1 scheutje Sushiazijn, olijfolie, peper, zout
11
Breng de salsa op smaak met een lekje olijfolie, wat sushi-azijn, peper en zout.
dragon
12
Snijd de dragon fijn en meng hem onder de salsa.
De zalmtartaar en de salade
200 g zalm, 200 g gerookte zalm
13
Verwijder indien nodig het vel van de zalm.
14
Snijd de rauwe en de gerookte zalm in kleine blokjes (brunoise). Werk niet té klein zodat de textuur behouden blijft.
1 tl graanmosterd, olijfolie, peper, zout
15
Meng de blokjes zalm en breng het geheel op smaak met peper, zout, wat olijfolie, limoenzeste en een beetje graanmosterd.
Bieslook, dille, tuinkers, winterpostelein
16
Snijd de bieslook en dille fijn. Meng ze met de tuinkers en postelein.
1 scheutje azijn, olijfolie, peper, zout
17
Breng de kruidensalade op smaak met olijfolie, zout, peper en azijn.
Afwerken en serveren
18
Gebruik de serveerring om dit voorgerecht te serveren.
19
Leg de briochetoastjes op het werkblad.
20
Schik de serveerring telkens over een briochetoast en schep de zalmtartaar erin. Duw zachtjes aan.
21
Schep een lepel avocadocrème op een bord en zet telkens de toast met de tartaar erbovenop.
22
Lepel de salsa bovenop de tartaar. Werk af met de frisse salade van tuinkruiden. Smakelijk!
1
Snijd vier cirkels uit de sneden briochebrood met een serveerring. Wrijf ze in met een beetje gesmolten boter en leg ze in een beboterde ovenschaal. Schuif ze onder de grill en haal ze eruit wanneer ze beginnen te kleuren.
2
Verwijder de pit en de schil van de avocado's. Snijd het vruchtvlees in stukken en mix het fijn in de blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
20m
Ingrediënten
Briochebrood
4 sneetjes
Avocado's
2
Limoen
1
Olijfolie
Peper
Zout
Ricotta
100 g
Wasabi-pasta
1 een toefje
Sjalotten
1
Komkommers
0,5
Granny smith
1
Sushiazijn
1 scheutje
Dragon
Zalm
200 g
Gerookte zalm
200 g
Graanmosterd
1 tl
Bieslook
Dille
Tuinkers
Winterpostelein
Azijn
1 scheutje
Tartaar van zalm met avocado, appel en komkommer
Een frisse zalmtartaar om je kerstdiner op gang te trappen. Jeroen begint met een crème van avocado en een toast van briochebrood. Daarna bouwt hij verder met een mengeling van rauwe en gerookte zalm. Het torentje wordt afgewerkt met een salsa van appel en komkommer. In combinatie met de salade van verse tuinkruiden heb je meteen een smakelijk voorgerecht dat er ook nog eens prachtig uitziet.Instructies
De avocadocrème en toastjes
4 sneetjes briochebrood
1
Snijd vier cirkels uit de sneden briochebrood met een serveerring. Wrijf ze in met een beetje gesmolten boter en leg ze in een beboterde ovenschaal. Schuif ze onder de grill en haal ze eruit wanneer ze beginnen te kleuren.
2 avocado's
2
Verwijder de pit en de schil van de avocado's. Snijd het vruchtvlees in stukken en mix het fijn in de blender.
1 limoen, olijfolie, peper, zout
3
Voeg een scheutje olijfolie en limoensap toe. Kruid met wat zout en een draai van de pepermolen. Laat de blender nog eens goed mengen.
100 g ricotta, 1 een toefje Wasabi-pasta
4
Klop de ricotta los in een kom. Voeg de avocadocrème toe en roer opnieuw. Voeg naar eigen smaak wasabi toe.
5
Dek de kom af met vershoudfolie en zet de avocadocrème in de koelkast.
De appel-komkommersalsa
1 Sjalotten
6
Pel de sjalot en de snipper ze fijn. Leg ze in een kom en laat ze even marineren in een scheut sushi-azijn.
0,5 komkommers
7
Schil de komkommer en snijd hem overlangs in twee.
8
Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in kleine blokjes (brunoise).
1 Granny Smith
9
Doe hetzelfde met de appel.
10
Meng de komkommer- en appelblokjes met de sjalot.
1 scheutje Sushiazijn, olijfolie, peper, zout
11
Breng de salsa op smaak met een lekje olijfolie, wat sushi-azijn, peper en zout.
dragon
12
Snijd de dragon fijn en meng hem onder de salsa.
De zalmtartaar en de salade
200 g zalm, 200 g gerookte zalm
13
Verwijder indien nodig het vel van de zalm.
14
Snijd de rauwe en de gerookte zalm in kleine blokjes (brunoise). Werk niet té klein zodat de textuur behouden blijft.
1 tl graanmosterd, olijfolie, peper, zout
15
Meng de blokjes zalm en breng het geheel op smaak met peper, zout, wat olijfolie, limoenzeste en een beetje graanmosterd.
Bieslook, dille, tuinkers, winterpostelein
16
Snijd de bieslook en dille fijn. Meng ze met de tuinkers en postelein.
1 scheutje azijn, olijfolie, peper, zout
17
Breng de kruidensalade op smaak met olijfolie, zout, peper en azijn.
Afwerken en serveren
18
Gebruik de serveerring om dit voorgerecht te serveren.
19
Leg de briochetoastjes op het werkblad.
20
Schik de serveerring telkens over een briochetoast en schep de zalmtartaar erin. Duw zachtjes aan.
21
Schep een lepel avocadocrème op een bord en zet telkens de toast met de tartaar erbovenop.
22
Lepel de salsa bovenop de tartaar. Werk af met de frisse salade van tuinkruiden. Smakelijk!