Tajine met kip, kikkererwten en tomaat

De tajine verschijnt de laatste tijd veel op tafel bij Jeroen Meus. Laat je inspireren en ga zelf ook eens aan de slag met deze stoofpot in aardewerk. Kies voor een tajine met kip voor een heerlijke overvloed aan smaken.

Ingrediënten

  • 4 kippenbout
  • olijfolie
  • 0.5 citroen
  • 2 teentje look
  • 1 eetlepel honing
  • 1 snuif raz-el-hannout
  • zout
  • cayennepeper
  • 1 ajuin
  • enkele wortel
  • 1 duim gember
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 courgette
  • 2 eetlepel tomatenpuree
  • 1 snuif komijn
  • 1 snuif kurkuma
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 blik kikkererwten
  • enkele takjes tijm
  • enkele laurierblaadje
  • enkele blaadjes koriander

Benodigdheden

  • Een tajine
  • een fijnrasp

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Ontbeen de kippenbouten en laat de tajine warm worden op het vuur.

Doe het vlees in een mengkom en meng er de olijfolie, de honing, het citroensap, een geraspt teentje look en een flinke snuif raz-el-hanout onder.

Giet een scheutje olijfolie in de hete tajine. Bak er de kip in en breng op smaak met een snuif zout en cayennepeper.

Pel de ui en snijd in grove stukken. Spoel de wortelen en snijd ook deze in grove stukken. 

Haal de kip uit de tajine en bak er vervolgens de ui en de wortelen in. 

Schil een stuk gember en een teentje look en rasp ze bij de groenten in de tajine. 

Snijd de puntpaprika en een courgette grof en bak ze mee in de tajine. Voeg er een scheutje water aan toe om verbranding te vermijden.

Doe er de tomatenpuree bij en laat kort meebakken. Breng de groenten verder op smaak met een flinke snuif komijn en kurkuma. 

Voeg er de kip opnieuw aan toe, gevolgd door de gepelde tomaten. 

Spoel de kikkererwten grondig onder koud water en voeg ze toe aan de tajine. 

Werk de tajine af met enkele fijngesnipperde takjes tijm en enkele laurierblaadjes. Zet er het deksel op en laat ongeveer 30 minuten rustig verder garen tot de kip botermals is. 

Neem enkele pluksels koriander en werk er de tajine mee af.  

Tajine met kip, kikkererwten en tomaat