dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pasta met gamba’s, look en chili (thumbnail)Pasta met gamba’s, look en chili

Pasta met gamba’s, look en chili

45m
15
-
2.5K
Recepten

Pasta met gamba’s, look en chili

Een snelle pasta met gebakken gamba’s, chili en look kan doorgaan voor een simpel maar heerlijk tussengerecht of zelfs een voorgerecht. Afwerken doet Jeroen met peterselie en panko. Dit smaakt naar meer!
Pasta met gamba’s, look en chili (thumbnail)Pasta met gamba’s, look en chili

Pasta met gamba’s, look en chili

45m
15
-
2.5K
Recepten

Pasta met gamba’s, look en chili

Een snelle pasta met gebakken gamba’s, chili en look kan doorgaan voor een simpel maar heerlijk tussengerecht of zelfs een voorgerecht. Afwerken doet Jeroen met peterselie en panko. Dit smaakt naar meer!
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten15
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Gamba's
16
Panko
100 g
Krulpeterselie
Citroen
1 een beetje
Sjalotten
0,5
Olijfolie
1 een flinke scheut
Gedroogde tijm
1 tl
Tomatenpuree
2 tl
Xeresazijn
1 scheutje
Witte wijn
1 scheutje
Water
1 scheutje
Spaghetti
400 g
Rode chilipeper
1 een kwartje
Look
3 teentjes
Boter
1 klontje

Benodigdheden

Blender, zeef

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

16 gamba's
1
Pel de gamba’s, haal het darmkanaal eruit en snijd de kopjes eraf. Houd de pantsers en de kopjes van de gamba’s apart.
100 g panko, krulpeterselie, 1 een beetje citroen
2
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en bak de panko bruin en laat uitlekken op keukenpapier. Als de panko afgekoeld is, snijd dan de peterselie fijn en meng het met citroenzeste onder de panko.
0,5 Sjalotten, 1 een flinke scheut olijfolie, 1 tl gedroogde tijm, 2 tl Tomatenpuree, 1 scheutje xeresazijn, 1 scheutje witte wijn, 1 scheutje Water
3
Snijd de sjalot grof en stoof in olijfolie aan samen met de pantsers en koppen van de gamba’s, tijm en de tomatenpuree. Laat alles even meebakken. Blus tot slot met wat xeresazijn, witte wijn en water . Laat verder pruttelen op een zacht vuur.
400 g spaghetti
4
Kook de pasta gaar.
5
Doe het baksel van de pantsers, kopjes, sjalot en tomatenpuree in de blender en mix fijn. Haal vervolgens de saus door een fijne zeef.
Advertentie
Draadloze Blender (thumbnail)Draadloze Blender
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 een kwartje rode chilipeper, 3 teentjes Look, 1 klontje boter
6
Snijd de gepelde gamba’s in stukken en bak ze kort aan. Voeg hier ook nog de fijngesneden chili en look aan toe. Kruid bij met wat zout en peper. Doe tot slot de gare pasta erbij met een klont boter en de gezeefde saus.
7
Serveren: doe de pasta in een diep bord en werk af met het mengsel van panko, peterselie, citroen en peper.
1
Pel de gamba’s, haal het darmkanaal eruit en snijd de kopjes eraf. Houd de pantsers en de kopjes van de gamba’s apart.
2
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en bak de panko bruin en laat uitlekken op keukenpapier. Als de panko afgekoeld is, snijd dan de peterselie fijn en meng het met citroenzeste onder de panko.

Instructies

16 gamba's
1
Pel de gamba’s, haal het darmkanaal eruit en snijd de kopjes eraf. Houd de pantsers en de kopjes van de gamba’s apart.
100 g panko, krulpeterselie, 1 een beetje citroen
2
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en bak de panko bruin en laat uitlekken op keukenpapier. Als de panko afgekoeld is, snijd dan de peterselie fijn en meng het met citroenzeste onder de panko.
0,5 Sjalotten, 1 een flinke scheut olijfolie, 1 tl gedroogde tijm, 2 tl Tomatenpuree, 1 scheutje xeresazijn, 1 scheutje witte wijn, 1 scheutje Water
3
Snijd de sjalot grof en stoof in olijfolie aan samen met de pantsers en koppen van de gamba’s, tijm en de tomatenpuree. Laat alles even meebakken. Blus tot slot met wat xeresazijn, witte wijn en water . Laat verder pruttelen op een zacht vuur.
400 g spaghetti
4
Kook de pasta gaar.
5
Doe het baksel van de pantsers, kopjes, sjalot en tomatenpuree in de blender en mix fijn. Haal vervolgens de saus door een fijne zeef.
Advertentie
Draadloze Blender (thumbnail)Draadloze Blender
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 een kwartje rode chilipeper, 3 teentjes Look, 1 klontje boter
6
Snijd de gepelde gamba’s in stukken en bak ze kort aan. Voeg hier ook nog de fijngesneden chili en look aan toe. Kruid bij met wat zout en peper. Doe tot slot de gare pasta erbij met een klont boter en de gezeefde saus.
7
Serveren: doe de pasta in een diep bord en werk af met het mengsel van panko, peterselie, citroen en peper.
1
Pel de gamba’s, haal het darmkanaal eruit en snijd de kopjes eraf. Houd de pantsers en de kopjes van de gamba’s apart.
2
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en bak de panko bruin en laat uitlekken op keukenpapier. Als de panko afgekoeld is, snijd dan de peterselie fijn en meng het met citroenzeste onder de panko.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pasta met gamba’s, look en chili (thumbnail)Pasta met gamba’s, look en chili
4 personen
45m
Ingrediënten
Gamba's
16
Panko
100 g
Krulpeterselie
Citroen
1 een beetje
Sjalotten
0,5
Olijfolie
1 een flinke scheut
Gedroogde tijm
1 tl
Tomatenpuree
2 tl
Xeresazijn
1 scheutje
Witte wijn
1 scheutje
Water
1 scheutje
Spaghetti
400 g
Rode chilipeper
1 een kwartje
Look
3 teentjes
Boter
1 klontje

Pasta met gamba’s, look en chili

Een snelle pasta met gebakken gamba’s, chili en look kan doorgaan voor een simpel maar heerlijk tussengerecht of zelfs een voorgerecht. Afwerken doet Jeroen met peterselie en panko. Dit smaakt naar meer!
Instructies
16 gamba's
1
Pel de gamba’s, haal het darmkanaal eruit en snijd de kopjes eraf. Houd de pantsers en de kopjes van de gamba’s apart.
100 g panko, krulpeterselie, 1 een beetje citroen
2
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en bak de panko bruin en laat uitlekken op keukenpapier. Als de panko afgekoeld is, snijd dan de peterselie fijn en meng het met citroenzeste onder de panko.
0,5 Sjalotten, 1 een flinke scheut olijfolie, 1 tl gedroogde tijm, 2 tl Tomatenpuree, 1 scheutje xeresazijn, 1 scheutje witte wijn, 1 scheutje Water
3
Snijd de sjalot grof en stoof in olijfolie aan samen met de pantsers en koppen van de gamba’s, tijm en de tomatenpuree. Laat alles even meebakken. Blus tot slot met wat xeresazijn, witte wijn en water . Laat verder pruttelen op een zacht vuur.
400 g spaghetti
4
Kook de pasta gaar.
5
Doe het baksel van de pantsers, kopjes, sjalot en tomatenpuree in de blender en mix fijn. Haal vervolgens de saus door een fijne zeef.
1 een kwartje rode chilipeper, 3 teentjes Look, 1 klontje boter
6
Snijd de gepelde gamba’s in stukken en bak ze kort aan. Voeg hier ook nog de fijngesneden chili en look aan toe. Kruid bij met wat zout en peper. Doe tot slot de gare pasta erbij met een klont boter en de gezeefde saus.
7
Serveren: doe de pasta in een diep bord en werk af met het mengsel van panko, peterselie, citroen en peper.