Instructies

4 personen
16 gamba's
1

Pel de gamba’s, haal het darmkanaal eruit en snijd de kopjes eraf. Houd de pantsers en de kopjes van de gamba’s apart.

100 g panko, krulpeterselie, 1 een beetje citroen
2

Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en bak de panko bruin en laat uitlekken op keukenpapier. Als de panko afgekoeld is, snijd dan de peterselie fijn en meng het met citroenzeste onder de panko.

0,5 Sjalotten, 1 een flinke scheut olijfolie, 1 tl gedroogde tijm, 2 tl Tomatenpuree, 1 scheutje xeresazijn, 1 scheutje witte wijn, 1 scheutje Water
3

Snijd de sjalot grof en stoof in olijfolie aan samen met de pantsers en koppen van de gamba’s, tijm en de tomatenpuree. Laat alles even meebakken. Blus tot slot met wat xeresazijn, witte wijn en water . Laat verder pruttelen op een zacht vuur.

400 g spaghetti
4

Kook de pasta gaar.

5

Doe het baksel van de pantsers, kopjes, sjalot en tomatenpuree in de blender en mix fijn. Haal vervolgens de saus door een fijne zeef.

1 een kwartje rode chilipeper, 3 teentjes Look, 1 klontje boter
6

Snijd de gepelde gamba’s in stukken en bak ze kort aan. Voeg hier ook nog de fijngesneden chili en look aan toe. Kruid bij met wat zout en peper. Doe tot slot de gare pasta erbij met een klont boter en de gezeefde saus.

7

Serveren: doe de pasta in een diep bord en werk af met het mengsel van panko, peterselie, citroen en peper.