Kabeljauw in de oven met peterseliepuree
Kabeljauw in de oven met peterseliepuree
Kabeljauw in de oven met peterseliepuree
Kabeljauw in de oven met peterseliepuree
Ingrediënten
4 personen
Aardappelen
800 g
Olijfolie
Ajuinen
3
Look
3 teentjes
Rode paprika's
2
Chilipeper
0,5
Tomaten
6
Peper
Zout
Tijm
Laurier
3 blaadjes
Rozemarijn
1 takje
Tomatenpuree
70 g
Honing
5 el
Sherry-azijn
Witte wijn
1 scheutje
Kabeljauw
600 g
Peterselie
1 bosje
Boter
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Nootmuskaat
Benodigdheden
Een ovenschaal, een pureestamper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
800 g aardappelen
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
olijfolie
3
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een ovenschaal op het vuur.
3 ajuinen
4
Pel de uien en snipper ze fijn. Stoof ze in de olie.
3 teentjes Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze met een mes. Stoof de pulp met de uien.
2 rode paprika's
6
Schil de paprika’s en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken en stoof de paprika met de ui.
0,5 chilipeper
7
Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snijd het pepertje in fijne ringen. Stoof het aan met de rest van de groenten.
6 tomaten, peper, zout, tijm, 3 blaadjes laurier, 1 takje rozemarijn
8
Verwijder het kroontje van de tomaten. Snijd ze in stukken en doe ze in de ovenschaal bij de rest van de groenten. Kruid met peper en zout. Leg er de tijm, rozemarijn en laurier bij.
70 g Tomatenpuree, 5 el honing, sherry-azijn, 1 scheutje witte wijn
9
Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even mee bakken. Doe er de honing (of 50 g suiker) bij. Blus met een scheutje sherryazijn en wat witte wijn.
600 g kabeljauw
10
Verdeel de kabeljauw in porties. Kruid met peper en zout.
11
Leg de kabeljauw bij de groenten en doe er een vel aluminiumfolie over. Laat 15 minuten garen in de voorverwarmde oven.
1 bosje peterselie
12
Snipper de peterselie.
boter, 1 eierdooier, 1 scheutje melk, nootmuskaat
13
Giet de aardappelen af en plet ze tot puree met een klontje boter, de eierdooier en een scheutje melk. Kruid met peper en nootmuskaat. Plet er de gesnipperde peterselie door.
14
Serveer de kabeljauw met de groenten en de peterseliepuree.
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
800 g aardappelen
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
olijfolie
3
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een ovenschaal op het vuur.
3 ajuinen
4
Pel de uien en snipper ze fijn. Stoof ze in de olie.
3 teentjes Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze met een mes. Stoof de pulp met de uien.
2 rode paprika's
6
Schil de paprika’s en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken en stoof de paprika met de ui.
0,5 chilipeper
7
Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snijd het pepertje in fijne ringen. Stoof het aan met de rest van de groenten.
6 tomaten, peper, zout, tijm, 3 blaadjes laurier, 1 takje rozemarijn
8
Verwijder het kroontje van de tomaten. Snijd ze in stukken en doe ze in de ovenschaal bij de rest van de groenten. Kruid met peper en zout. Leg er de tijm, rozemarijn en laurier bij.
70 g Tomatenpuree, 5 el honing, sherry-azijn, 1 scheutje witte wijn
9
Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even mee bakken. Doe er de honing (of 50 g suiker) bij. Blus met een scheutje sherryazijn en wat witte wijn.
600 g kabeljauw
10
Verdeel de kabeljauw in porties. Kruid met peper en zout.
11
Leg de kabeljauw bij de groenten en doe er een vel aluminiumfolie over. Laat 15 minuten garen in de voorverwarmde oven.
1 bosje peterselie
12
Snipper de peterselie.
boter, 1 eierdooier, 1 scheutje melk, nootmuskaat
13
Giet de aardappelen af en plet ze tot puree met een klontje boter, de eierdooier en een scheutje melk. Kruid met peper en nootmuskaat. Plet er de gesnipperde peterselie door.
14
Serveer de kabeljauw met de groenten en de peterseliepuree.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Aardappelen
800 g
Olijfolie
Ajuinen
3
Look
3 teentjes
Rode paprika's
2
Chilipeper
0,5
Tomaten
6
Peper
Zout
Tijm
Laurier
3 blaadjes
Rozemarijn
1 takje
Tomatenpuree
70 g
Honing
5 el
Sherry-azijn
Witte wijn
1 scheutje
Kabeljauw
600 g
Peterselie
1 bosje
Boter
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Nootmuskaat
Kabeljauw in de oven met peterseliepuree
De kabeljauw gaart samen met de groenten in de oven. Zo geeft de jus van de vis nog meer smaak aan het gerecht dat een tikkeltje zoetzuur smaakt door de azijn en de honing.Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
800 g aardappelen
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
olijfolie
3
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een ovenschaal op het vuur.
3 ajuinen
4
Pel de uien en snipper ze fijn. Stoof ze in de olie.
3 teentjes Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze met een mes. Stoof de pulp met de uien.
2 rode paprika's
6
Schil de paprika’s en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken en stoof de paprika met de ui.
0,5 chilipeper
7
Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snijd het pepertje in fijne ringen. Stoof het aan met de rest van de groenten.
6 tomaten, peper, zout, tijm, 3 blaadjes laurier, 1 takje rozemarijn
8
Verwijder het kroontje van de tomaten. Snijd ze in stukken en doe ze in de ovenschaal bij de rest van de groenten. Kruid met peper en zout. Leg er de tijm, rozemarijn en laurier bij.
70 g Tomatenpuree, 5 el honing, sherry-azijn, 1 scheutje witte wijn
9
Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even mee bakken. Doe er de honing (of 50 g suiker) bij. Blus met een scheutje sherryazijn en wat witte wijn.
600 g kabeljauw
10
Verdeel de kabeljauw in porties. Kruid met peper en zout.
11
Leg de kabeljauw bij de groenten en doe er een vel aluminiumfolie over. Laat 15 minuten garen in de voorverwarmde oven.
1 bosje peterselie
12
Snipper de peterselie.
boter, 1 eierdooier, 1 scheutje melk, nootmuskaat
13
Giet de aardappelen af en plet ze tot puree met een klontje boter, de eierdooier en een scheutje melk. Kruid met peper en nootmuskaat. Plet er de gesnipperde peterselie door.
14
Serveer de kabeljauw met de groenten en de peterseliepuree.