dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Lookolie, chiliolie, basilicumolie en dragonazijn (thumbnail)Lookolie, chiliolie, basilicumolie en dragonazijn

Lookolie, chiliolie, basilicumolie en dragonazijn

20m
12
-
2K
Recepten

Lookolie, chiliolie, basilicumolie en dragonazijn

Olie en azijn vormen de basis van heel wat recepten. Door ze op voorhand te mengen met kruiden en andere smaakmakers zoals look of chilipeper krijgen ze extra smaak. Je vindt geïnfuseerde olie en azijn in winkel maar je kan ze evengoed zelf maken. Het is slechts enkele minuten werk en je geniet er nog maanden van!
Lookolie, chiliolie, basilicumolie en dragonazijn (thumbnail)Lookolie, chiliolie, basilicumolie en dragonazijn

Lookolie, chiliolie, basilicumolie en dragonazijn

20m
12
-
2K
Recepten

Lookolie, chiliolie, basilicumolie en dragonazijn

Olie en azijn vormen de basis van heel wat recepten. Door ze op voorhand te mengen met kruiden en andere smaakmakers zoals look of chilipeper krijgen ze extra smaak. Je vindt geïnfuseerde olie en azijn in winkel maar je kan ze evengoed zelf maken. Het is slechts enkele minuten werk en je geniet er nog maanden van!
Type gerechtBasisbereiding
Totale tijd20m
Ingrediënten12
Beoordeling-
Aantal likes2K

Ingrediënten

4 personen
Olijfolie
1,8 l
Rode ui
1
Rozemarijn
2 takjes
Verse tijm
Chilipeper
4
Laurierblaadjes
6
Oregano
Chiliflakes
20 g
Look
10 teentjes
Basilicum
2 bosjes
Azijn
7 dl
Dragon
1 bosje

Benodigdheden

Blender, een blender, 4 lege flessen met hersluitbare dop, keukenpapier

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De chiliolie

0,6 l olijfolie
1
Verwarm de olijfolie in een hoge pan.
1 rode ui
2
Versnipper de rode ui en laat zachtjes garen in de olie. Let op dat je het vuur niet te hoog zet om te voorkomen dat de stukjes ui gefrituurd worden.
1 takje rozemarijn, verse tijm, 4 chilipeper, 3 laurierblaadjes, oregano
3
Neem de fles waarin je de chiliolie zal bewaren en duw er de rozemarijn, de tijm, de laurierblaadjes en de oregano in. Doe ook de gedroogde chilipepers erin.
20 g chiliflakes
4
Voeg de chiliflakes toe aan de warme olijfolie en laat de olie op het vuur staan tot de rode ui volledig gegaard is.
5
Giet de geïnfuseerde olie in de fles en laat afkoelen.

De lookolie

0,6 l olijfolie
6
Verwarm de olijfolie in een hoge pan.
10 teentjes Look
7
Pel de look en mix ze fijn in de blender. Frituur de lookpulp in de hete olie.
1 takje rozemarijn, verse tijm, 3 laurierblaadjes
8
Neem de fles waarin je de lookolie zal bewaren en duw er de rozemarijn, de tijm en de laurier in.
9
Giet de met look geïnfuseerde olie in de fles en laat afkoelen. Bewaar de olie in koelkast.

De basilicumolie

0,6 l olijfolie
10
Verwarm de olijfolie in een hoge pan.
2 bosjes basilicum
11
Verwijder de basilicumblaadjes van de steel.
TIPLeg een blaadje basilicum in de olie wanneer die nog koud is. Wanneer het blaadje begint te pruttelen, weet je dat de olie warm genoeg is om de rest van de basilicum te frituren.
12
Bak de basilicum krokant in de hete olie en laat ze daarna uitlekken op een vel keukenpapier.
13
Laat de geïnfuseerde olie afkoelen in de pan.
14
Mix de gefrituurde basilicumsnippers met de afgekoelde olijfolie in de blender.
15
Neem de fles waarin je de basilicumolie zal bewaren en giet de geïnfuseerde basilicumolie erin.

De dragonazijn

7 dl azijn, 1 bosje dragon
16
Duw de dragon in een lege (azijn)fles en vul de fles opnieuw met azijn.
1
Verwarm de olijfolie in een hoge pan.
2
Versnipper de rode ui en laat zachtjes garen in de olie. Let op dat je het vuur niet te hoog zet om te voorkomen dat de stukjes ui gefrituurd worden.

Instructies

De chiliolie

0,6 l olijfolie
1
Verwarm de olijfolie in een hoge pan.
1 rode ui
2
Versnipper de rode ui en laat zachtjes garen in de olie. Let op dat je het vuur niet te hoog zet om te voorkomen dat de stukjes ui gefrituurd worden.
1 takje rozemarijn, verse tijm, 4 chilipeper, 3 laurierblaadjes, oregano
3
Neem de fles waarin je de chiliolie zal bewaren en duw er de rozemarijn, de tijm, de laurierblaadjes en de oregano in. Doe ook de gedroogde chilipepers erin.
20 g chiliflakes
4
Voeg de chiliflakes toe aan de warme olijfolie en laat de olie op het vuur staan tot de rode ui volledig gegaard is.
5
Giet de geïnfuseerde olie in de fles en laat afkoelen.

De lookolie

0,6 l olijfolie
6
Verwarm de olijfolie in een hoge pan.
10 teentjes Look
7
Pel de look en mix ze fijn in de blender. Frituur de lookpulp in de hete olie.
1 takje rozemarijn, verse tijm, 3 laurierblaadjes
8
Neem de fles waarin je de lookolie zal bewaren en duw er de rozemarijn, de tijm en de laurier in.
9
Giet de met look geïnfuseerde olie in de fles en laat afkoelen. Bewaar de olie in koelkast.

De basilicumolie

0,6 l olijfolie
10
Verwarm de olijfolie in een hoge pan.
2 bosjes basilicum
11
Verwijder de basilicumblaadjes van de steel.
TIPLeg een blaadje basilicum in de olie wanneer die nog koud is. Wanneer het blaadje begint te pruttelen, weet je dat de olie warm genoeg is om de rest van de basilicum te frituren.
12
Bak de basilicum krokant in de hete olie en laat ze daarna uitlekken op een vel keukenpapier.
13
Laat de geïnfuseerde olie afkoelen in de pan.
14
Mix de gefrituurde basilicumsnippers met de afgekoelde olijfolie in de blender.
15
Neem de fles waarin je de basilicumolie zal bewaren en giet de geïnfuseerde basilicumolie erin.

De dragonazijn

7 dl azijn, 1 bosje dragon
16
Duw de dragon in een lege (azijn)fles en vul de fles opnieuw met azijn.
1
Verwarm de olijfolie in een hoge pan.
2
Versnipper de rode ui en laat zachtjes garen in de olie. Let op dat je het vuur niet te hoog zet om te voorkomen dat de stukjes ui gefrituurd worden.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Lookolie, chiliolie, basilicumolie en dragonazijn (thumbnail)Lookolie, chiliolie, basilicumolie en dragonazijn
4 personen
20m
Ingrediënten
Olijfolie
1,8 l
Rode ui
1
Rozemarijn
2 takjes
Verse tijm
Chilipeper
4
Laurierblaadjes
6
Oregano
Chiliflakes
20 g
Look
10 teentjes
Basilicum
2 bosjes
Azijn
7 dl
Dragon
1 bosje

Lookolie, chiliolie, basilicumolie en dragonazijn

Olie en azijn vormen de basis van heel wat recepten. Door ze op voorhand te mengen met kruiden en andere smaakmakers zoals look of chilipeper krijgen ze extra smaak. Je vindt geïnfuseerde olie en azijn in winkel maar je kan ze evengoed zelf maken. Het is slechts enkele minuten werk en je geniet er nog maanden van!
Instructies

De chiliolie

0,6 l olijfolie
1
Verwarm de olijfolie in een hoge pan.
1 rode ui
2
Versnipper de rode ui en laat zachtjes garen in de olie. Let op dat je het vuur niet te hoog zet om te voorkomen dat de stukjes ui gefrituurd worden.
1 takje rozemarijn, verse tijm, 4 chilipeper, 3 laurierblaadjes, oregano
3
Neem de fles waarin je de chiliolie zal bewaren en duw er de rozemarijn, de tijm, de laurierblaadjes en de oregano in. Doe ook de gedroogde chilipepers erin.
20 g chiliflakes
4
Voeg de chiliflakes toe aan de warme olijfolie en laat de olie op het vuur staan tot de rode ui volledig gegaard is.
5
Giet de geïnfuseerde olie in de fles en laat afkoelen.

De lookolie

0,6 l olijfolie
6
Verwarm de olijfolie in een hoge pan.
10 teentjes Look
7
Pel de look en mix ze fijn in de blender. Frituur de lookpulp in de hete olie.
1 takje rozemarijn, verse tijm, 3 laurierblaadjes
8
Neem de fles waarin je de lookolie zal bewaren en duw er de rozemarijn, de tijm en de laurier in.
9
Giet de met look geïnfuseerde olie in de fles en laat afkoelen. Bewaar de olie in koelkast.

De basilicumolie

0,6 l olijfolie
10
Verwarm de olijfolie in een hoge pan.
2 bosjes basilicum
11
Verwijder de basilicumblaadjes van de steel.
TIPLeg een blaadje basilicum in de olie wanneer die nog koud is. Wanneer het blaadje begint te pruttelen, weet je dat de olie warm genoeg is om de rest van de basilicum te frituren.
12
Bak de basilicum krokant in de hete olie en laat ze daarna uitlekken op een vel keukenpapier.
13
Laat de geïnfuseerde olie afkoelen in de pan.
14
Mix de gefrituurde basilicumsnippers met de afgekoelde olijfolie in de blender.
15
Neem de fles waarin je de basilicumolie zal bewaren en giet de geïnfuseerde basilicumolie erin.

De dragonazijn

7 dl azijn, 1 bosje dragon
16
Duw de dragon in een lege (azijn)fles en vul de fles opnieuw met azijn.